Royal Canin İle Nd Yi Karıştırmak?

onurtemiz
onurtemiz

116286 Puan

Anket

RC Babycat ile ND balıklıyı karıştır ver
(6 oy)
Kesinlikle Karıştırma
(6 oy)
Toplam (12 oy)

Arkadaşlar kedim 4.5 ayı geçti biraz ve RC babycat var ama iştahlı yediğini göremiyorum sadece 1 ay önce ilk hafta iştahlı yiyordu. Ben de bizimki balıklı gıdaları çok sevdiğinden ND düşük tahıllı balıklı mama sipariş ettim acaba bu iki mamayı karıştırıp vermek doğru mudur? Sizin başka ne gibi önerileriniz var ne demek istersiniz ?

10 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Sayın onurtemiz; Türkçe sitede yazana bakmayın siz. Royal Canin resmi sitesinde, Baby Cat ürünü için verdiği resmi içeriğe bakın:


Chicken by-product meal, brewers rice, chicken fat, corn, wheat gluten, natural flavors, fish oil, grain distillers dried yeast, dried plain beet pulp, vegetable oil, pea fiber, potassium chloride, sodium silico aluminate, sodium pyrophosphate, fructooligosaccharides, choline chloride, calcium carbonate, salt, L-lysine, vitamins [DL-alpha tocopherol acetate (source of vitamin E), L-ascorbyl-2-polyphosphate (source of vitamin C), niacin supplement, biotin, riboflavin supplement, D-calcium pantothenate, pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin A acetate, thiamine mononitrate (vitamin B1), vitamin B12 supplement, folic acid, vitamin D3 supplement], taurine, hydrolyzed yeast, DL-methionine, trace minerals [zinc proteinate, manganese proteinate, ferrous sulfate, zinc oxide, manganous oxide, copper sulfate, calcium iodate, copper proteinate, sodium selenite], marigold extract (Tagetes erecta L.), magnesium oxide, rosemary extract, preserved with mixed tocopherols and citric acid.


İçinde hiç et yok. "Tavuk yan ürünleri unu" diyor ilk başta. Ama o et değil. yan ürün dediği de tavuğun tüyü, kemiği, ibiği, ayağı filan. Löp eti değil. Bunun dışında etle ilgili tek kelam yok. RC'nin içinde tahıl olmadığını düşünebilirsiniz. Ama resmi olarak bakıldığında RC'nin içinde ET YOK. Çok acı değil mi? Evet öyle ne yazık ki...

ursaminor
ursaminor

116511

Ayrıca Royal Canin Türkiye sitesinin şark kurnazlığına da şapka çıkarmak lazım. Bu yukarıdaki yazının tercümesini çok güzel yapmışlar!!!


İçindekiler
Kurutulmuş kümes hayvanları eti, hayvansal yağlar, pirinç, bitkisel protein izolatı*, mısır unu, hidrolize hayvansal proteinler, bitkisel lifler, mayalar, pancar pulpu, L-lizin, soya yağı, balık yağı, mineraller, frukto-oligo-sakkaritler, yumurta tozu, maya özütü (manno-oligo-sakkarit kaynağı), DL-metionin, taurin, kadife çiçeği özütü (lutein kaynağı), L-karnitin *L.I.P.: Çok yüksek asimilasyon özelliği nedeniyle seçilmiş protein.


Ne güzel değil mi? Aklına geleni yaz. Nasıl olsa denetleyen yok. Satın alan da, savunan da bol deyip cadılar bayramı korkunçları gibi gülen bir country manager görüyorum gözlerimin önünde.
Bu yaptıkları çok ayıp elbette.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Önerim Royal Canin'den koşarak uzaklaşmanız.

ursaminor
ursaminor

116511

Bizim kız da ilk başlarda hiç mama yemiyordu (Acana Pasifica-tahılsız) ve bu yüzden RC kitten (tahıllı) ile karıştırıp veriyorduk (sırasıyla %70/30 şeklinde).
Ancak sizin durumunuzda iki mama da tahıllı olduğundan, normal tahıl miktarından fazla tahıl alabilir.
Bebekliğinde fazla tahıla maruz kalması çok da iyi bir şey değil.

pongul
pongul

113342

geçiş süresinde illa bir süre karıştırarak (onun sindirim sistemi için) vermeniz gerekecek ama bir hafta sonrasında devam etmezsiniz.

ursaminor
ursaminor

116511

Valla söz konusu tahılsız mama olunca, neredeyse hepsini denemiş ve kedisi neredeyse kaşıntıdan kriz geçirecek hale gelmiş bir kişi olarak bu konuda biraz daha düşünmenizi rica ediyorum sayın Hoppala...
Bazı kediye yaramıyor işte. Bu kadar açık ve net. Tahılsız mamalar başta benim canım kızım olmak üzere tanıdığım bazı insanların kedilerinde ağır sorunlara yol açtılar.
Düşük tahıllı mamaya geçildiğinde ise bu sorunlar kesildi.
Bolca seçenek var işte önümüzde, herkes kaliteli olanlarından kedisine iyi geleni seçip kullanabilir. Çünkü bu konuda mutlak bir doğru olmadığınız bizzat tecrübe ettim (eskiden ateşli bir tahılsız mama savunucusuydum o da göz ardı edilmesin lütfen :D).


@onurtemiz; RC'yi aniden kesip NDye geçmeyin. Bir haftada kademeli olarak geçiş yapın. Diğer türlü ani geçişler bağırsak sorunlarına ve hatta kanlı kakaya bile neden olabiliyor.

Hoppala
Hoppala

564

İki farklı mamanın mix edilip yedirilmesi veteriner önerisi ile yapılabilir. Bunun dışında sürekli olarak 2 farklı mamayı karıştırıp yedirmenin uzun vadede zararlı olacağını düşünüyorum. Veteriner önerisi yok ise karışım sadece mevcut mamasından yenisine geçerken kademeli olarak yapılır. Marka kötülemek istemiyorum fakat zaten kötü olan da daha fazla kötülenemez. RC ve türevleri olan markalar ne köpek ne de kedi formuna uygun mamalar değildir. Bunlar mama statüsüne bile girmeyen markalardır. Önerim düşük tahıllıdan sonra tahılsız olan pumpkin serisine geçmenizdir. En kaliteli tahıl bile olsa tahıl tahıldır. Sonuç değişmez. Ayrıca tahılın köpek veya kediye bir faydası olmaz. Tahılın tek avantajı mamanın fiyatını düşürmesidir. Bu da markanın ticari hareketidir.

onurtemiz
onurtemiz

116286

Gerçekten RC bu kadar mı kötü bir mama? ND zaten düşük tahılda tutuyor ki araştırmacılar tahıl yemenin büyük bir zararı yok hatta az tahıl yenmesi gerektiğini savunuyorlar. Bununla ilgili videolar izledim. Siz de bulabilirsiniz. Rc nin içinde de çok tahıl olduğunu düşünmüyorum açıkçası

onurtemiz
onurtemiz

116286

Ciddi misiniz? Allah ım yarabbim çöp yedireyim yavruma daha iyi. Bu ne iğrenç bir şey ! Yıllardır RC yi en iyi mamalardan bilirdik halbuki yazın kuzenim beni uyardı ND'den asla şaşma sadece onu kullan ne gereksiz para ver dedi ne de kalitesiz mama kullan demişti ah keşke dinleseydim! Sizlere çok teşekkür ederim pişma oldum şimdi yarın ND balıklı geliyor hemen başlıyorum

onurtemiz
onurtemiz

116286

Ağzınıza sağlık. Yalnız bence yanlış dediğiniz şey tamamen tahılsız olması ticari amaçtır. Uzman kişilerin Videolarını seyrettim kesinlikle düşük tahılın zararsız olduğunu söylediler. Düşük tahıl ile tahılsız mamanın fiyat farkına bakımin bir çelişki var uçurum var arada. Buradan da tahılsız mamanın ticari amacı olduğu ortaya çıkıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1617 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR