Kedim Perdelere Tırmanıyor Tırnakları Takılınca Asılı Kalıyor

Arya45
Arya45

2706 Puan

Bi kaç kez ben çıkardım ama biz evde yokken de aynı şey olursa nasıl bir önlem alabiliriz?

16 CEVAP

yasement
yasement

119858

Tirnaklarini kisa tutun zor takilir o zaman. Biz alistiramadik ama tirmalama tahtasina alistirirsaniz da rahat edersiniz.

yasement
yasement

119858

Aynen disari cikmiyorsa kisa tirnakla rahat edersiniz. Veterinerler de tirnak kesimine ucret almazlar asi vs icin gidildiinde ama ben de kendim yapiyorum genelde. rica ederim.

aleyn
aleyn

113859

tırnaklarını dikkatli kesin hafif pembelik olan kısımları kesmemeye çok dikkat edin..

yasement
yasement

119858

Anladim tirnak konusunu ister veterinerle konusun o zaman, nolur nolmaz bir tehlike ile karsilastiginda tirnaklari sayesinde hayatta kaliyor. Biz gezdirme tasmasi ile cikardigimiz icin kesiyoruz.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Benim kedimde perdeye tırmanıyordu balkonu açmamız için ve asılı kaldığı bir zaman tırnağı eklem yerinden çıktı. 1 ay gibi bir süre alçıyla dolaşmak zorunda kaldı zor günlerdi. O yüzden perde konusunda dikkatli olmak gerekiyor :(( ya tırnaklar devamlı kısa tutulacak ya da atıyorum siz evde yokken ya da yanında değilken perdeler kenara çekilecek

Arya45
Arya45

2706

Tirmalama tahtasini da tirmaliyor ama galiba kısa geliyor yukarılara atlayıp zıplamak istiyor. Tırnaklarını kesmeyi deneyim teşekkürler.

Arya45
Arya45

2706

Aleyn evet o kısmı biliyorum teşekkürler :) yasement, dışarı çıkıyor biz yanindayken biraz gezip geliyor uzaklaşmadan.

aleyn
aleyn

113859

tamam o halde, bazen bilinmiyor ya da vet. uyarmamış oluyor kediciğin canı yanmasın diye hatırlatmak istedim.

Gdeniz
Gdeniz

669

Benim kedim de bir süre salondaki fon perdelere takmış durumdaydı. Kızdıkça gözümün içine baka daha çok yapmaya başlamıştı. Benim perdelerim yere kadar uzun. Bir hafta boyunca perdeleri yukarı kaldırıo mandalla tutturdum. Yerden 1,5 metre yüksek olarak şekilde. Bir hafta sonrasında perdelerimi tekrar normal hale getirdim,kedim perdelere gittiği an,oyuncaklarını önüne atıp perdelerden ilgiisini kopardım. Şuan tamamen perdeleri unutmuş durumda. Sizde bir süre perdeleri yukarı kaldırıp,sonrasında yine perdeye gittiği zaman oyuncaklarıyla ilgisini perdeden uzaklaştırabilirsiniz.

Arya45
Arya45

2706

Perdeler uzun degil aslinda da Perdenin önünde koltuklar var kaldırsak bile yetişir koltuğun tepesinden. İlgisini çekmeye çalışayım dicem ama ordan dışarıyı izliyor koltuğun tepesine yatıp. perdeyi tamamen kenara çeksem bu kez evin içi gözükecek 1.katta olmasak onu yapabilrdm o da olmuyor maalesef. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için Gdeniz :) ilgisini dağıtmaya çalışıcam o esnada.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Kıvrık kısımlarını kestigin zaman o bunu farkedecek ve atlama ziplamalarida azalacak hatta vazgeçecek. Çünkü o tutunabildiginin farkında tırnakları varken. O yüzden yapıyor. Olmadığında yapmayacak.

Gdeniz
Gdeniz

669

Oda tahsis edin ozaman ona. Benim kızımın odasındaki yül yarıya kadar açık dışarıyı izleyebilmesi için

Friolero
Friolero

12756

Bazı spreyler varmış. Sıkılan yere kedi yaklaşmıyormuş. Hiç denemedim ama deneyen var mı ki?

Arya45
Arya45

2706

Sutunannesi evet kenara çekiyorum evden çıkarken artık evin içi gözükse de yapcak bişey yok. Gdeniz oda tahsis etsem de sıkılır o gezmek ister, bütün evi ona tahsis ettik küçük hanım yeterki sıkılmasın sağlıkla dolaşsın :)

Arya45
Arya45

2706

Friolore bilmem duymadım hiç sprey konusunu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1626 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80971 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR