Mevsim Geçişinde Miyiz?

Rosier4
Rosier4

11666 Puan

Belkide 10 kez yazdım kusura bakmayın ama birisi çıkıp bişey diyor kafamı karıştırıyor nd somonlu mama kullanmaya başladık kısırlaştırınca tüy dökümü arttı mamayı severek yiyor 10kg alacaktım tüy dökümü artınca hills ton balıklı almaya karar verdim birisi kedinize mama yaramış diyor birisi mevsim geçişinden kaynaklı tüy döküyor dedi mamasıda azaldı mama sipariş edicem napacağımı bilemedim nd içeriği hills göre çok daha iyi nd varken hills geçmek istemiyorum aslında ama yaramadıysa mecbur geçerim şuan mevsim geçişinde miyiz bilen biri bunun cevabını verse yeter ilk kedim o yüzden dönemleri bilmiyorum teşekkürler.

7 CEVAP

pablopicasso
pablopicasso

117031

Evet ilk ve son baharda bu döküm illa ki olacaktır. Kaliteli mama ve bol su tüketimi ile daha iyi bir geçiş oluyor.


Virbac kullanıyorum. Ve az tüy dükümü, su içmesinide arttıran bir mama ve tarama destekli gayet iyi gidiyoruz.

Rosier4
Rosier4

11666

Her gün düzenli tarıyorum tarak dolunca temizleyip ikinci kez taramaya gerek kalmıyordu tüy gelmiyordu normalde son 2-3 haftadır tarıyorum geldikçe geliyor sonu yokmuş gibi :))

Fistik23
Fistik23

3377

Mevsim geçişlerindeyiz evet benim kedimde tüy dökmeye başladı

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Kedinizde cilt hassasiyeti var mı? Benim cilt hassasiyeti olan bir kedimde de ND tüy dökme sorunu yapmıştı. Tavuk alerjisinden dolayı ND Ocean kısır kedi maması kullanmıştım. Kedim çok severek yedi fakat sürekli tüy döküp ardından da vücudunda yaralar oluştu. O yüzden de Hill's Vet Essentials ton balıklı mama kullandık toparladı. Her mama, her cana iyi gelmiyor maalesef. Tetkikler sonucu da balıklı mama da olsa o kedimizde hidrolize protein içeriği kullanmamız gerektiği sonucuna varılmıştı. ND çok kaliteli ama proteini hidrolize olmadığı için bağışıklığı zayıf ya da cilt hassasiyeti olan kedilere pek iyi gelmiyor maalesef. Hill's Vet essentials serisini ya da Virbac somonlu mamalarını deneyebilirsiniz. Hayvansal protein değerleri yüksek, ama hidrolize oldukları için çok faydalı oluyor.

Emirrckr
Emirrckr

13058

Evet mevsim geçişi,
Bizimde durum benzer..

Rosier4
Rosier4

11666

Kedimin bildiğim kadarıyla cilt hassasiyeti ya da alerjisi yok.Bu zamana kadar hep tavuklu mama yediği için değişiklik olması için nd somonlu almıştım içeriğinide beğeniyorum açıkcası çok severek yiyor.Önerinizi dikkate alıcam teşekkürler

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Evet, bazı kedilere balık da iyi gelmeyebiliyor. Ama inşallah mevsim geçişindendir. İyi bir veteriner varsa civarınızda yine de bir değerlerine baktırırsanız içiniz daha rahat eder.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 203 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR