Furminator Tarak Cidden Gerekli Mi?

_Catlover_
_Catlover_

2631 Puan

Kedim kısa tüylü normal taraklarla haftada 2-3 kez tarıyorum ama herkes furminator un tüy dökümünü ciddi anlamda azalttığını söylüyor. Cidden gerekli mi yoksa sadece reklam mı? Çünkü orijinal bir tarak 500-600 TL...

9 CEVAP

bence uzun tüylü değilse orijinal bir furminatörün gereği yok. bende çakması var tüy dökme mevsimlerinde nadiren bi geçiyorum üzerinden ve her gün normal taraklarıyla da tararım sorun olmuyor. uzun tüylüler için çok gerekli, malt yetersiz gelebileceği çok tüy yutup tıkanma ihtimali artacağı için ama kısaysa gereksiz.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Bence kesinlikle gerekli ama
İlla orijinal olmasına gerek yok
ben ilk başta sahtesini almıştım bilmeden 100tl ye sonra orijinalinden aldım 400tl ye ve kendime en çok kızdığım anlardandır ikisi arasında hiç bir fark yok hatta bazen sahtesi çok daha iyi tarıyor.

aslihan_e
aslihan_e

128247

Çok saçma, tüyleri iyi toplayan sıradan bir tarak yeter. Çoğu tarak tüy dökme zamanı avuç avuç tüy topluyor zaten. Hatta çok sık-kısa tüylü kedimi fön fırçası ile iyice taradım, kedinin boyunda tüyünü topladı, sonra dökülen tüyler toplandığı için dökülme çok azaldı. Yine birkaç gün arayla tarıyorum tüy döküm süreci tamamlanana kadar. Sonuçta tarak dökülme zamanı gelmemiş tüyü kökünden sökmüyor, zamanı gelince dökülüyor. İyi tüy toplayan bir tarak ya da fırça bulmanız yeterli.

evet gerekli. diğer taraklar tüyleri kopartarak alıyor çünkü. neden bir tarak 500 lira da öteki 80 lira siz düşünüp karar verin.

Balimlilac
Balimlilac

11267

Kesinlikle gerekli. Tüy dökümü zamanlarında hangi tarakla tararsam tarayayım sürekli tüy toplamak durumunda kalıyorum. Furminatör ile haftada bir kez taradığım zaman tüy görmüyorum bile. ama kesinlikle orijinali olması lazım yolmamaması kesmemesi gerek.

mervevehubble
mervevehubble

4902

bende orjinali var ama yıllar önce 250 liraya almıştım 500-600 vermeye hiç gerek yok. tüy dökülmesinin arttığı dönemlerde sabah akşam düzenli tarasanız zaten azalıyor tüylerin eve dağılması

Rosier4
Rosier4

11666

İmkanınız varsa orijinal alın paraya kıyın bende ithal çakması var 120tl aldım işimi görüyor ama imkanım olunca orijinalini almak istiyorum tavsiye ederim

Midnightoil
Midnightoil

1127

Bizde kullanıyoruz, pembe renk olanlardan, orjinal mi yan sanayi mi pek emin değilim. Ama ciddi anlamda işe yaradığını söyleyebilirim.

sultansbutler
sultansbutler

12552

furminator tüyleri kesiyor bence. tüylerin altına doğru düzgün girmiyor. kestiği için çok tüy çıkarmış illüzyonu yaratıyor. uzun süre furminatorle taranamaz zaten tahriş eder hayvanı. kediler için en iyi tarak metal comb. pet kuaförler hep onlardan kullanıyor. derinin altına da giriyor. slicker da kullanılabilir ama o da deri altına tam girmiyor. köpeklerde daha çok işe yarar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 259 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR