Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Şu an 10 aylık kedim için yavru kedi maması kullanıyorum, birkaç ay sonra N&D düşük tahıllı narlı-tavukluya geçmeyi düşünüyorum ama merak ettiğim bir şey var, düşük tahıllıyla tahılsız mama arasındaki fark nedir?
Birinde az tahıl vardır birinde tahıl yoktur. :D
Şaka bir yana; tahılsızın glisemik indeksi daha düşüktür, hayvanım daha fit kalmasını sağlar ve daha yüksek protein içerir.
Ancak ben tahılsızı da o kadar tavsiye etmiyorum, bence çok fazla karbonhidrat ve ne olduğu belirsiz besin içeriyor ikisi de. Balkabağı ve kinoa serileri bir nebze daha iyi.
Yine de N&D yerine Acana, Applaws, Now Fresh, Wildfield vs. tavsiye ederim.
Teşekkürler :)
tahıl nekadar çok yüksekse mamanın kalitesiyle fiyatıda okadar düşer
ben de uzun süreli tavuklu mama kullanmamanızı tavsiye ederim, özellikle yazın. kullanacaksanız da önce 1 kg kadar deneyip kedinizi gözlemleyip öyle devam etmeye karar verin çünkü tavuklu mamaların kaşıntı problemine yol açtıgına çok şahit oldum.
Şu an kullandığım maması da tavuklu, herhangi bir problem yaşamadık. Ama uyardığınız için teşekkürler :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.