2 Aylık Kedimin Beslenme Sorunu

batutrx
batutrx

855 Puan

Merhabalar yaklaşık 65 günlük british yavrum var. 5 gün önce sahiplendik. Eve geldiği anda bizler alıştı. (Herhangi bir adaptasyon sorunu gözlemlenmedim, tuvaletine, suyuna, aile bireylerinin yanlarinda uyuyup oyun oynuyor) Kuru mama olarak pro plan almıştım, mama kabini doldurdum ve bir süre beklemeye başladım. Mutfakta içecek içerken gözümun içine bakarak miyavlamaya başladı ve üstümden, mutfak tezgahınin üstündeki yemeklere ulaşmaya çalıştı. Bende aç oldugunu düşünerek mama kabının önüne getirdim fakat ne yaptiysam yediremedim. Sonradan mama paketini önüne koydum ve kuru mamayi yemeye basladi (Bu arada mama kabı da ağzına kadar dolu) Gece yarısi olduğunda kuru mamayi yedigini gördüm. Ancak ertesi gun kuru mamasını hiç yemedi ve miyavlamalari oldukça arttı. Sahiplendiğim kişi, Royal canin mamaya alışık olduğunu soyledi ve bu yuzden Royal canin de satın alarak, biraz ıslak mamayla yavruma verdim. Kuru mama il yaş mamayı epeyi yedi, ilk gün olduğu gibi gece yarisi kalkıp, sadece kuru mamayi yedi. Ancak şu an yine aynı sekilde miyavliyor ve kuru mamanın kokusuna bile tahammülü olmadığını düşünüyorum.


Denedigim metodlar:
1- Kuru mama ve yaş mama karıştırma (Kuru mamayi az miktarda tuttuğum halde onları ayiklayip yemiyor)
2- Kuru mamaya yoğurt suyu ile yumuşatma


Çeşitli şekilde denemeler yaptım ve herhangi bir çözüme kavusamadim. Bu aylar, gelişimi için önemli olduğu icin sizlere danışmak istedim.


Önemli not: 5 gün ile birlikteyiz ve 3 gün veterine getirdim. Sağlıklı oldugunu söylüyorlar. Sürekli kasindigi için iç dış parazitinin yapıldığından emin olamadıkları için 2. gün tekrar iç dış yaptılar ve o günden beri yavrum çok halsiz. Aşının herhangi bir sorunu olmayacağını belirttiler.)

8 CEVAP

dd13
dd13

2105

Bizim yakınımız da bir kedi sahiplenmişti ve kediye bakanlar onu sadece whiskas yaş mamasıyla besliyordu. Kuru mamaya çok zor alıştırdık. Uzun bir süre whiskas ile kuru mamayı karıştırarak verdik, sonra yaş mamanın miktarını azalta azalta kuru mamaya geçiş yaptı. 5 gün aslında çok kısa bir zaman. Bizimki de kuru mamayı çok ayıkladı. Bence denediğiniz metotlara devam edin

batutrx
batutrx

855

Bu arada yorumunuz için teşekkürler

dd13
dd13

2105

Rica ederim. Her kedinin özelliği farklı oluyor, hatta bizimkinin bazen huy değiştirdiği oluyor 😂 Çok hayranlık duyduğum canlılar. Bizimkinin uyumak için seçtiği insan, uyuma yeri vs sürekli değişiyor. Tüyü kadar ömrü olsun, aranızdaki sevgi katlanarak artsın 💜 umarım mama sorununu da kolayca çözersiniz

Emirrckr
Emirrckr

12857

Bizim bizzat kendi kedimiz de kuru mamaya geçişte çok zorlandı,
Aslında 1 aylıkken kardeşleriyle birlikte kuru mamaya başlattık anneleri önünde yiyor kardeşleri yiyor bir tek bu bizim yavru ağzını bile sürmüyordu.
Zaten sırf bu yüzden de sahiplendirmedim çünkü kuru mama yemiyor sürekli yaş mamayla besliyoruz,herkesin bütçesine de yetmez.
Kötü bir yaş mamayla beslenmesini de ben istemedim bu yüzden 3 kardeşini iyice kuru mamaya alıştırıp sahiplendirdik bu yavru şu an 8 aylık oldu ve annesiyle beraber bizimle :)
İlk 3 ay maalesef asla kuru mama yediremedik.
Karıştırmayı denedik sizin dediğiniz gibi kuru mamaları çıkarıp atıyordu.
Yoğurtla hiç denemedik ama sulandırıp püre haline getirdik içine balık yağı vs.kattık yine bile yemedi.
Üç marka denedik üstelik.
Acana,Orijen,N&D..
N&D'yi ilk aldığımızda yaklaşık 4 aylığa erişmişti,
Ve deniyoruz olmuyor mecburen yaş mamayı tamamen kestik.
Annesi acıktığında ona da kuru mama koyduk zaten o alışkın.
Yavru da annesinden göresiye hem de açlığa karşı koyamayıp bir şekilde yedi inanın ki o gün evde bayram havası yarattık resmen :))
4 aydır ağzına kuru mama sürmeyen kedimiz kendi isteğiyle başlamıştı yemeye.
Bir daha reddetme gibi bir durumu olmadı sadece ilk günler mesela avucumuzda yiyordu(yine biraz zorla ama)
Ya da birkaç tane alıp yere koyuyorduk onları hemen bitiriyordu mesela.
Sonra sonra tekrar yaş mamaya geçtik şu andaki rutinimiz sabah ikisine de bölüştürecek şekilde N&D ya da Schesir yaş mama,
Günün geri kalan öğünlerinde kendi istekleriyle kuru mama yiyorlar.
Biraz da yeterli olgunluğa erişmesi önemli gerçekten.
Sizin eski sahipleri Royal Canin yiyordu demişse muhtemelen sizde de yer.
Sadece biraz daha alışmaya ihtiyacı var gibi.
5 gün henüz kısa bir süre zarfı.


Gelişiminin yavaşlamaması adına bugünlerde ve daha sonra da ek gıda olarak olur,
Tavuk haşlayıp ince ince fileto haline getirerek verin.
Veya yaş mamaya benzetmek isterseniz tavuklu sebze püresi de yapabilirsiniz.
Havuç,patates,brokoli falan katılabilir.
YouTube'da epey bi içerik var evde kedi için yaş mama yapımına dair.
Tavsiyem yaş mamaya bizim kadar alıştırmayın çünkü küçüklükte ciddi anlamda direniyorlar ve bizde kıyamıyoruz hadi aç uyumasın,aç durmasın diye mecbur kalıp veriyoruz.
Düşünün üç öğün konserve mama yiyordu bi aralar bizimki.
Alıştıktan sonra geri dönüşü çok uğraşlı oluyor.

batutrx
batutrx

855

5 gün çok kısa bir zaman biliyorum, daha önce köpek sahiplendiğim için adaptasyon sorununu anlayabiliyorum. (Mama yememe, korku hali, aile bireylerine güvenerek yaklasamama) Ama ilk gün karnımın üstüne çıkarak uyumaya alıştı ve ben nereye gidersem oraya gidiyor. (Tüm aile bireylerine aynısini yapıyor) Bu duruma gerçekten çok şaşırdım. Ayrıca çok keşif yapma isteği de yok, arasıra geziniyor fakat genellikle uyuyor. İlk gunden beri papaganimla aynı odada ve ona kolaylikla erişebileceği noktada. Arasıra onu heycanla izliyor fakat saldırı moduna gecmiyor. Oyun oynamak isterse bir süre oynayıp tekrar uyuyor.

batutrx
batutrx

855

Çok teşekkür ederiz 😊 Sorun hakkında tavsiyesi olan varsa dinlemek isterim

batutrx
batutrx

855

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aslında Royale alıştırmak istemiyorum, nd daha mantıklı geliyor ama ilk başta bunla alistirarak sonradan dondurebilirim belki. Dediğiniz gibi bugünden itibaren tavuk ile destekleyecegim, yaş mama vermemeye calisacagim

Ahraz
Ahraz

943

2 aylık kediler her türlü mama yi yiyemiyor.Bazi mamalar bu kedilerde ishal yapıyor.halsizlik yapıyor. Deneyip yanılma yoluyla öğreneceksiniz sanırım. Ben 4 aylık olana kadar sütle bedlemistim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 243 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR