Kedi Malt Haftada Kaç Kere Verilmeli

Gamzecs
Gamzecs

4619 Puan

kedim için gimcat'in maltını kullanıyorum hafta da 2 kere veriyorum doğru mu yapıyorum yanlış mı az mı veriyorum yoksa çok mu siz nasıl veriyorsunuz?

5 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Benim kedim hiçbir malt macunu yalamıyor. Bir ara Trixie yalıyordu ama macunun yarısına gelince onu da yalamayı bıraktı. Parmağa sıkma veya patisine sürme yöntemlerini denesem de onlarda da başarısız olduk :) Ben de çareyi yaş mamasına karıştırmakta buldum.


Ben haftada 1 paket yaş mama veriyorum. Normalde 1 paketi açıp veriyordum gün içinde fakat malt macunu karıştırmam gerektiği için 1 paketi bölerek yarısını pazartesi, diğer yarısını da perşembe günü veriyorum. Yarı yarıya bölüyorum yani. Çünkü benim kedim kendini çok fazla yalayan bir kedi ve tüyleri çok sık. Haftada 1 kere yaş mama verirsem sonuçta malt macunu da haftada 1 kez vermiş olacağım ama haftada 1 kez malt macun vermek az geliyor bize, daha önce denedim haftada 1 vermeyi ve ne yazık ki tüy kustu... Bu yüzden dediğim gibi yaş mamasını yarıya bölerek haftada 2 kez malt macun vermiş oluyorum. Çok şükür tüy kusmuyor uzun zamandır.


Haftada 2-3 kere veriliyor normalde de zaten. Ama bir konuda uyarı yapmak istiyorum. Malt macunların arkasında her gün 6-7 cm verilebildiği yazıyor. Neden böyle yazmışlar hiçbir fikrim yok ama her gün 7 cm malt macun inanılmaz fazla bir miktar. Çok çabuk bitsin de yenisi alınsın diye firmalar tarafından yapılmış bilinçli bir tuzak diye düşünüyorum ama kanıtlayamam :D Haftada 2-3 kere, yarım cm - 1 cm arası vermek son derece yeterli bir miktar.

cat_expert
cat_expert

12742

2-3 günde bir veriyorum yeterli oluyor, eğer kusma varsa sıklığı biraz arttırıyorum.


Gimcat kullanıyoruz tek yediği malt bu :)

Aysenurbisgn
Aysenurbisgn

4124

Maltların arkasında ne sıklıkta ve ne miktarda kullanılması gerektiği yazar aslında. İhtiyaca göre haftada 2-3 kere, 3-4 santim civarı verilebilir

dd13
dd13

2105

Ben vetsplus kullanıyorum. Haftada 2, 3-4 cm olarak vermeye çalışıyorum.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Haftada 1 veriyorum ben. Kedinizin kusma durumuna bağlı şekilde verme sıklığını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Bizimki asla tüy kusmuyor o yüzden 8-9 aydır haftada 1 şekilde kullanıyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 198 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR