Öğünlü Beslenmede Gece?

dadasf
dadasf

3198 Puan

kedim kısır ve ameliyattan sonra aşırı bir şekilde kilo aldı. serbest öğün düzeni vardı. ama veterinerimize sorup öğünlü beslenmeye geçmeye karar verdik kilo verebilmesi için. serbest olunca günlük mama miktarının dozu kaçıyor çünkü. günde 3 öğün vereceğiz ama gece mama kabı boş mu kalacak? yatmadan önce dolduracak mıyım?

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

127942

Günlük alması gereken miktar neyse onu aşmayacak şekilde ayarlamanız gerekli. İster üçe böler sabah öğlen akşam verirsiniz ister öğleni atlar sabah akşam gece verirsiniz. Biz bazen iki öğün veriyoruz, sabah-akşam olarak. Önemli olan alması gereken kaloriyi aşmaması. Hareketli bir kedi olur mesela öyle bir kedi fazladan kalori alabilir. Sizinkinin kilo vermesi gerektiği için şuan hareket de etse diyetinden çıkmaması gerekli. Midesi de küçülecek zamanla. Size tavsiyem eğer gece yatmadan illa ki mama istiyorsa bir yemek kaşığı yoğurt verin. Kalorisi düşük olduğu için tüketebilir. Ev yoğurdu ya da probiyotik yoğurt diye satılan yoğurttan olmalı yoksa laktoz rahatsız edebilir. Biz eskiden kedilerimizi yoğurtla uyuturduk, yemeden yatmıyorlardı.

ben sabah kalkınca 07:00 akşam eve gelince 17:00 gece de yatmadan 23:30 da veriyorum. günlük 100 gr olacak şekilde. saatlerine alışkın benimki saati gelince miyavlamaya başlıyor.bi sorunda yaşamadım şimdiye kadar. 3 aylıktan beridir böyle düzenimiz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 187 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR