Yavru Kediye Kısırlaştırma Sonrası Hangi Mama Verilmeli

Mayakus
Mayakus

184 Puan

Selamlar,


6 aylık British Shorthair -şeceresi yok, yüksek ihtimalle safkan değil- kedimiz erken kızgınlığa girdiğinden ve 2 haftada bir de tekrarladığından 6.ayında kısırlaştırma ameliyatı yapıldı.


İlk 3 ayından Royal Canin Kitten, sonraki 3 ayında ise Acana Kitten ile beslenmeye devam etti. Son 2 ayda yine haftada 2 gün civarı Schesir ve Acana Kitten yaş mama aldı.


Şimdi sorum şu, satılan kısırlaştırılmış kedi mamalarının neredeyse tamamı 1 yaştan sonra, yetişkin diye geçen ürünler. Bizim 1 yaşına kadarki bu 6 aylık sürede kısırlaştırılmış durumdayken Acana Kitten ile devam etmeli miyim yoksa Acana Kısırlaştırılmış Kedi mamasına (Acana Indoor Entree) direkt geçiş yapabilir miyim, erken olur mu?


Aklımda Acana Kitten ve Kısırlaştırılmışı karışık vermek de var ancak doğru yöntem mi emin değilim. Royal Canin'in Kitten Sterilised maması aslında benim bu anlattıklarıma tam uyuyor. 6-12 aylık arası yavru kısırlaştırılmış kediler için üretilmiş ama Acana'dan sonra RC'ye tekrar dönmekte şüphelerim var.


Ek olarak verdiğim yaş mamalar konusu da var. Acana Kitten yaş mamaya mı devam etmeliyim onu da düşünüyorum. Aklımda böyle sorular var, tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum :)

6 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bol suda haşlanmış tavuk.
1 yaşına kadar yavru maması
Bozita Kitten olabilir

dilanbulent
dilanbulent

17235

Royal Canin markası ile daha önce bir sorun yaşamadıysanız neden önyargılı yaklaşıyorsunuz anlayamadım. Yani öve öve bitirilemeyen Orijen, Brit Care, ND gibi markalarla kıyasladığınızda çok daha az şikayet oranına sahip olduğunu göreceksiniz. Kendini içerik profesörü zannedenlerin Royal Canin, Hills gibi markaları gömmesine çok takılmayın. Bu mamalar boş yere dünyada en çok kullanılan markalardan değil.


Royal Canin markasının Kitten Sterilised maması iyidir. Bunun haricinde Advance markasının da aynı ürünü var. Bir de Virbac var çok kaliteli bir markadır ama bu marka sadece veterinerlerde satılıyor. Yani normal mamalarını da sadece veteriner kliniklerinde bulabilirsiniz, internette satışı kesinlikle yasak, firma sadece veteriner kliniklerinde satılmasını istiyor. Hatırladığım kadarıyla Virbac markasının da kitten sterilised maması vardı ama yanlış hatırlıyor olabilirim bir araştırın isterseniz.

dilanbulent
dilanbulent

17235

Eklemeyi unutmuşum Hills markasının da kitten sterilised maması var. Ona da bakabilirsiniz. Kısacası Royal Canin, Hills, Advance, Virbac.

Emirrckr
Emirrckr

12926

Bizde geçen ay kısırlaştırdık kızımızı,
1 yaşına kadar N&D Kitten'la devam etmeyi düşünüyoruz zaten kısırlaşsa bile çok enerjik ve hareketli bir kedi.
1 yaş sonrası durumuna ve veteriner kontrollerine göre neyle devam edeceğimize karar vereceğiz bakalım.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Ben de kızgınlığı geçince kısırlaştıracağım, kısırlaştırdığımda yine orijen ile devam edeceğim , zaten orijen tüm yaşam evrelerine uygun. Tavsiye ederim

dd13
dd13

2105

Ben royal canin kitten sterilised kullandım. Bize veterinerimiz bu markayı önerdiğinden kısırlaştırma öncesi ve sonrası da bu mamayı kullandık. Yaş mamada da kısırlaştırılmış olup olmadığına bakmadan direkt kitten verdim. Hatta onda da royal canin kitten verdim. Şu an 11 aylık, royal canin sterilised 37 ye geçtim çünkü st.kitten 2 kilogramdı ve mama çok kısa zamanda bitiyordu. Tekrardan söylüyorum 11 aylık, bu sebeple yaş mamada kitten da verdiğim oluyor adult da, bazen kısırlaştırılmış için bazen o ayrım olmadan. Çünkü yaş mamayı zaten bölerek veriyorum.
Acana kuru mama kullanmadığımdan net bir cevap olmadı. Ama acana nın 2 tür mamasını karıştırmanızı tavsiye etmem.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 243 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR