Evde Mama Tarifi

Reyaura
Reyaura

15210 Puan

Elimde 5kg kuru mama var o bittikten sonra ev yemeklerine geçmek istiyorum . Bana sağlıklı ve lezzetli tarif önerirmisiniz. Birde haftalık yapıp dolapta saklarsam bozulur mu ? Hergün mama yapacak vaktim yok ne yazıkki. Yetişkin kedim kuru mama dışında hiç birşey tüketmiyor akliniza gelicek herşeyi yapip ve alıp verdim yemiyor sadece kuru mama. Onu nasil alistirabilirim evde yapılan yemeklere ? Ev yemegimi fazla kilo aldırır kuru mama mi ? Sürekli aynı tarifi mi yapmalıyım. Ne sıklıkla tarif değiştirmeliyim. Evde yemek yapmak çok masrafli mi ?Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

23 CEVAP

eccakir
eccakir

3113

Merhaba ben kendi kedimi besleme şeklimi paylaşayım sizinle sizede fikir olur böylelikle. Öncelikle sadece gece yatmadan kuru mama veriyorum. Gündüzleri yaş mama veriyorum ev yapımı. Çorbalık veya but tavuk haşlıyorum onu didikledikten sonra suyuyla beraber plastik bardaklara porsiyonlayıp buzluğa koyuyorum. Buzluktan çıkardığım bütün yiyeceklerini mutlaka iyice kaynatıyorum. Sebzeli çorba yapıyorum tavuk,havuc,patates,brokoli gibi sebzeleri beraber haşlayıp blendirdan geciriyorum bunu da aynı sekilde porsiyonluyum. Haftada 1 kere ciğer haşlıyorum 1 parça. Bir kutu ciğer alıp onu poşetliyorum parça parça 8-9 hafta yetiyor. Balık buğlama yapıyorum mesela palamutu dilimletip 1er 2ser dilim poşetliyorum buzluğa koyuyorum pişireceğim zaman çıkarıyorum. Haftada 1 veya 2 kerede bunu yiyor. Yine balık çorbasıda yapıyorum arada. Haftada 1 veya 2 kere muhakkak yumurta yediriyorum. Arada elimden peynirde yiyor. Son zamanlarda bezelyeyi çok sevmeye başladı evde pişirdigimiz bezelye yemeğini salçalı suyundan ayırmak için yıkayıp veriyoruz. 1 kerede mercimek çorbası içti mercimeğin içine sadece un kavurmuştum tereyağında. Bizim beslenme şeklimiz bu şekilde şuanda da çok şükür sağlığı iyi. Umarım sizede yardımcı olur anlattıklarım.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Reyaura
Size katılıyorum,benim veterinerimin gerçekten iyi olduğunu ve işini hayvanları sevdiği için yaptığını ilk gün oğluma bakışından tutuşundan anladım diyebilirim. Bu konuda hakkını yemem kesinlikle. Sadece mama konusunda güvenmiyorum. Çünkü bir dediği bir dediğini tutmuyor bu konuda. Pufy 'de yoğun tüy dökümü olduğunu söylediğimde(Acana Pasifica kullanıyorduk) hastalarının çoğunun Acana'dan memnun olmadığını, böbrek problemlerine sebebiyet verdiğini bunun da belirgin belirtilerinden birinin yoğun tüy dökümü olduğunu söyleyip beni dehşete düşürerek çocuğa kan testi yaptırmama sebebiyet verdikten sonra başka bir gün klinikte Acana satmaya başlayıp bana mamayı önermişti. Bence bu konuda güvenmemem normal:)

Dogru secilen kuru mamanin dogru oranda verildigi surece kilo aldirmadigini dusunuyorum.degisik tarifler deneyebilirsiniz.evde yapmak masrafli degil ama zaman alici.kuru mamaya alisan kediler ev yemegini zor yer bunun icinde hazirladiginiz mama+kuru mama seklinde bir gecis yapmaniz gerektigini dusunuyorum.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Bakkal Rüstem amcaya sorsan adresi verirdi beybisi :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Olcay34
Umarım veterinerlere her konuda güvenmemek gerektiğini bir şekilde anlarsınız ve bunun acısı kedilerinizden çıkmaz. Size tek diyeceğim bu :D

Reyaura
Reyaura

15210

Her veteriner aynı degil . Insan hekimlerindede aynı şey oluyor hepsi iyi degil gebelide birbirinden farkli yorum yapabiliyor . Iyi hekim kötü hekimi ayirabilcek bilincte olalım yeter.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

@rümü anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az :/ bazı insanlar takıntılı ve egoludur. Ne dersen de kabul etmeyecek ve aksini iddia edecektir . Çünkü egosu bunu kabul etmesine engel . Feronia nin bu konuda ne kadar iyi olduğunu hepimiz gördük yaşadık . Bazı hekimlerin ne kadar sahtekar olduğunu da en yakın örnek bana lactoferon ile antibiyotik hapı aynı anda verdiklerinde gördük . Antibiyotik ile lactoferon asla aynı anda kullanılmaması gereken iki ürün ve veteriner bana sabah akşam vermemi belirtti . Reyaura evet youtubeda çok iyi videolar var fakat birebir ilgi ve bilgi için tek seçenek feronia. Evet reklam yapıyoruz :D bazıları da virüslü reklam içeriyor . Sen onları ele :/

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

@Reyyanhan seni sordum dalgalara; martılara, sandallara, kahroldum. :(

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Rüstem amca dahi olsa erkek milletine güven olmaz, üzgünüm. :D

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Reyaura
Feronia'dan başka aynı kuru mamalardaki gibi tek tek gram gram kedinin yaşına, özel ihtiyaçlarına göre tam tamına hayvanın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak dengeli, sağlıklı bir mama yapan ve hayvanlara özel tarifler veren birini görmediğim için direk kendisine mesaj atmanızı tavsiye ettim bende.Tabi ki tercih sizin:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Reyaura
Siz anladığım kadarıyla hep homemade ile besleyeceksiniz. Bu yüzden kedilerinizin ihtiyaçlarına göre özel tarif uygulamanız yeterli sağlıklı bir mama olması için gerekli bence. Çok ısrarcı gibi görüneceğim ama Feronia'ya mesaj atın lütfen bu konuda:)

eltarcin
eltarcin

116201

@Reyyanhan sebepsizce güldüm :DDD

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Guldurebildiysem ne mutlu bana :)

Feronia
Feronia

117611

Birileri beni anmış :D


Olcay Bey, silinen cevabınızı gördüm. (Aktif değilken de burayı takip ediyorum.) Bence kime karşı nasıl konuştuğunuza dikkat edin ve haddinizi aşmamaya çalışın. Ben burada üsluptan değil altında yatan anlamdan bahsediyorum. @reyyanhan @zeynepgurgen @ursaminor... bunlar da yetişkin insanlar. Tek akıllı siz değilsiniz.
Ayrıca sözde "çok iyi bilen" veterinerlerin tariflerini okudum/izledim. Açıkça belli ki hepsi birbirinden rezil ve kesinlikle profesyonel değil. Önyargılarınızdan kurtulun ve insanları yaş, meslek vs.'ye göre yargılamaktan vazgeçin. Benimle de torununuzmuşum gibi konuşmayın, rahatsız oluyorum.


@Reyaura
Sürekli olarak devam ettirilecek ev yapımı bir diyette tek düze bir tarif üzerinden gitmemelisiniz. Gidecekseniz bile tarif mutlaka kediye özel olmalı. Ben mama olarak iki tür tarif paylaşıyorum, bütünsel ve tamamlayıcı. Bütünsel tarifleri mümkün olduğunca herkese açık biçimde paylaşmam çünkü bir hayvana özel hazırlarım ve diğerleri kafasına göre bunu kullanmamalı. SS aldığınız tarifler tamamlayıcı olmalı ki bunlar sürekli beslenmeye uygun değillerdir. Bana mesaj atabilirsiniz. (3 gün girmemem üzerine bir mesaj yoğunluğu var ve cevap vermem zaman alabilir.)

eccakir
eccakir

3113

Sorunuzu tekrar okudum ve eksik yazdığımı farkettim. Bence daha ekonomik evde mama hazırlamak. Kediniz kaç aylık bilmiyorum biz sahiplendiğimizden beri bu yazdığım şekilde besliyoruz o yüzden sıkıntı yaşamadık tabii arada naz yapıyor yemek istemiyor ama çok acıkınca tıpış tıpış gidiyor mama kabına. Yazdığım her seyi haftada 1 veya 2 kere veriyorum sürekli aynı seyi yemek istemiyor nedense. Bir yerde bir kaç gün yemesini istediğiniz seyi verince ve istikrarlı olup aç kaldı diye tereddüt edilmezse (ki bu pek mümkün olmuyor) alışabildiklerini okumuştum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2592 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR