Emziren Kedi Kısırlaştırma

kedilimadam
kedilimadam

114398 Puan

Herkese iyi günler,


Dişi kedim 2 hafta önce doğum yaptı. Kendisi şu an 9,5 aylık. Veterinerim bugüne kadar beni hayal kırıklığına uğratacak herhangi bir şey yapmadı, o yüzden haksızlık etmeden sorumu sormak istiyorum. Kızımı dün kontrole götürdüğümde (emzirdiği için kalsiyum dengesini koruyabilmek adına kalsiyum takviyesi alıyor) istersem önümüzdeki hafta Mokayı kısırlaştırabileceğini herhangi bir sorun olmayacağını söyledi. Aksi takdirde bebekler sütten kesildiği dönemde yeniden kızışacağını ve bu nedenle kısırlaştırma için beklemek zorunda kalacağımızı söyledi. Şimdi kısırlaştıracak olursam bebekleri bir-iki gün ben, yavru kedi sütüyle besleyeceğim.Bu benim içime pek sinmedi açıkçası. Çünkü kızımın sütü yeterli ve bebeklerin anne sütüyle beslenmesi bana daha doğru geliyor. Ayrıca emziren bir kedinin kısırlaştırılması konusunda da endişelerim var. Böyle bir durumu tecrübe eden oldu mu? Emziren kızını emzirme sürecinde kısırlaştıran var mı? Varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız minnettar olacağım. Ayrıca bilgi sahibi olanların da cevapları çok önemli. Teşekkürler.

8 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

@Breda sizinle hemen hemen aynı fikirdeyim. Veterinerimden memnunum bugüne kadar hiç sorunla karşılaşmadık kendisi zaten hayvan jinekoloğu. Belki o değil bir başka veteriner önerseydi dikkate bile almazdım. Çünkü emziren bir kediye operasyon travması yaşatmak bana çok doğru gelmiyor. O önerdiği için acabalar oluştu kafamda. Cevabınız için teşekkür ederim.

ssaydam719
ssaydam719

6769

Kendi kedimden örnek vermek istiyorum. Bizde sokakta ölmek üzere olan bir kedi bulduk ve sahiplendik, onun doğum yapmasına da izin verdik (keşke kısırlaştırsaydık). Edindiğim bilgi ve tecrübe sonucu emziren anneler yakın dönemde tekrar kızışabiliyor fakat burda önemli olan kızışıyor diye hemen kısırlaştırmamanız. Biz öyle yaptık ve ciddi şekilde kilo aldı, ve bu emzirme döneminde kısırlaştırdığımız için oldu. Aslında kısırlaştırılan kedilerin %80 i kilo alıyor, hamilileğe bağlı olmasada fakat emziren anne daha çok kilo alıyor. ve ileride bu onun için ciddi problem oluyor. benim verebileceğim tavsiye, kediniz emzirmeyi bitirip kızgınlaşsa bile dışarı salmamanız (evde erkek kedi varmı?). Hamile kalmasın ama kızgın kalsın sorun yok. En azından vücudunu toparladıktan sonra kısırlaştırabilirsiniz.

Breda
Breda

3721

İnsanda bile olumsuz sonuc cikartir bu durum.. Eger ara verirseniz ameliyat icin yavrular emmeyi birakir ya da anne meme vermeyi kabul etmez.. Anneler sütü emildikce süt salgılar.. Tabi bu benim fikrim.. Bence kisirlastirmak icin yavrularin memeden kesilmesini bekleyin..

teddybal
teddybal

123878

Vay be kedi 7 aylıkken hamile kalmış, yazık... Soru 2018'denmiş, umarım iyidir gariban.

theyusra
theyusra

16477

@teddybal aynı şeyi yazmaya geliyordum çünkü aşırı korkunç bir durum...

kedilimadam
kedilimadam

114398

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum.Evde erkek kedi var evet ama kısır, o açıdan bir sorunumuz yok. Kedilerim zaten dışarı çıkmıyorlar. Emzirdiği dönemde kısırlaştırmak benim içime sinmiyor. Zaten narin yapılı bir kız ve şu an bütün enerjisini bebekleri beslemek ve onlarla ilgilenmek için harcıyor. Kan testi sonuçları çok iyi maşallah ama yine de anesteziyi ve operasyonu kaldırabilir mi? O süreçte bebeklerin yavru kedi sütüyle beslenmeleri ne kadar doğru? Bunlar benim kafamı çok kurcalıyor. Daha yaşını da doldurmamış olduğu için beklemem gerektiğini hissediyorum. Bu yüzden tecrübesi olanların tecrübelerini merak ediyorum. Tekrar teşekkür ederim size.

MatiRoni
MatiRoni

4

Biz de terk edilmiş anne ve yavrularını sahiplendik, yavrular 3 ay civarıyken anneyi kısırlaştırdık çünkü dışarı gidip geliyordu ve gebe kalmasından endişe ediyorduk. Kısırlaştırdıktan sonra anneye kıyafet giydirdim, emzirmeye mani olsun diye, bir süre ememediler, anne iyileşince tekrar emmeye başladılar.

Palyaco
Palyaco

218519

Yavrular sütten kesilene denk bekleyin lütfen

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14770 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR