Köpeğiniz Penisilin Antibiyotiğine Alerjisi Olabilir Dikkat

turkuaz66
turkuaz66

866 Puan

kızımın öksürüğü dolayısıyla bulunduğum bölgedeki bi veterinere gittim ilk defa. durumu izah ettim 2tane antibiyotik iğne vuruldu (isimlerini bilmiyorum).rilexine 300 diye hap ve öksürük şurubu verdi. neyse veterinerden çıktım diğer işlerimi halledicem oraya buraya koşan heryeri koklayan köpek 3adımda bir sirkelenmeye başladı. dedim heralde iğne baya canını yaktı ondan sirkeleniyor neyse aradan bi 15dk geçti torinin gözleri çöktü sanarsın 2litre şarap içmiş ayyaş gibi bakıyor etrafa. sonra bi banka oturdum toride oturdu bi anda yere uzandı sanki 10 kilometre koşmuş gibi nefes alıyordu. ondan sonra hemen veterinerin yanına gittim durumu anlattım tekrardan 2tane iğne vurdu. ve bidahaki gelişinizde penisilin vurulduğunu ve böyle bi durumla karşılaştığınızı söyleyin bizde ona göre tedavi yapalım dedi. o son 2 iğneyi vuruldu 15dkda kızımın gözleri açıldı.


sonra eve geldim araştırdım meğerse bazı köpekler-insanlar penisilin antibiyotiğine alerjisi olabiliyormuş (anafilaktik şok) alerjisi olan köpekler
• Nefes darlığı
• Hırıltı solunum
• Tansiyon düşmesi
• Boğaz ya da dil şişmesi
• Baş dönmesi
• Bilinç kaybı
• Nabızda anormal hızlanma ya da düşme gibi belirtileri oluyormuş eğer erken hekime gidilmezse ölüme kadar gidebilirmiş


muhtemelen ilk 2 iğneden biri penisilin antibiyotiğiydi kızımında alerjisi olduğu için baş dönmesi (sirkelenme) ve tansiyon düşüklüğü nefes darlığı oluştu. sonra ki 2 iğnede kortizon ve adrenalin iğnesiydi onlarda kendine gelmesine sağladı

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Arkadaşlar konu oldukça önemli görünüyor. 41 kişi görmüş ve sadece ben güncel tutmak için yorum yapmışım. Benim bilgim olmadığı için cevap veremiyorum. Kimsenin bilgisi yok mu bu konuda?

kedilimadam
kedilimadam

114398

Penisilin alerjisi stabil bir alerji değil.Örneğin 12saatte bir vurulan penisilini düşünelim; sabah vurulduğunda herhangi bir alerjik reaksiyon göstermezken akşam tekrarı vurulduğunda bir anda alerji gelişebilir.Yani anlık gelişebilen bir alerji türü.Bu nedenle kan testi vs ile saptanabilen bir alerji değil.Herhangi bir enfeksiyon nedeniyle penisilin tedavisi uygulanırken enjeksiyon sonrası hastanede 30-45dakika bekleme zorunluluğu da bu sebepten.Dikkatli uygulanması gereken bir tedavi yöntemi.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3312 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR