Erkek Kedim Sürekli Yatağıma İşliyor Bunu Nasıl Bıraktırabilirim?

Sudenur_g
Sudenur_g

515 Puan

Kedim sürekli yatağa işiyor, kumu tertemiz olmasına rağmen sadece çişini yatağıma yapıyor. Birçok kez kumunu beğenmediğini düşünerek değiştirsem de aynı şekilde yatağa yapmaya devam ediyor. Her işediğinde yatakda çiş kokusunu almasın diye sirkeli ve karbonatlı suyla siliyorum. Nasıl işememesini sağlayabilirim?

14 CEVAP

erkek kediler ergenliğe girdiklerinde(yaklaşık 8-9 aylıkken galiba kediden kediye değişebilir) dişileri kendine çekmek için belli bir yer belirleyip koku bırakırlar çişlerini yaparak, kısırlaştırmaktan başka çare yok diye biliyorum

Rosier4
Rosier4

11666

Kısırlaştırın

KayahanK
KayahanK

551

Kısırlaştırdığınız zaman sorun çözülecektir aynısı yaşadım , daha fazla beklemeyin alışkanlık edinirse sıkıntı çekersiniz. Temizlemek için arap sabunu , karbonatlı sirke deneyebilirsiniz

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Siz ne kadar temizlerseniz temizleyin kedinizi kısırlaştırmadığınız müddetçe o yatağa sürekli işeyecek. Ayrıca kısırlaştırmak için geç kalırsanız kısırlaştırdığınızda bile huy edindiği için yatağınıza işeyebilir geri dönüşü asla olmaz. Ne yapın edin kedinizi kısırlaştırın.

dilanbulent
dilanbulent

17235

Kısırlaştırmadığınız sürece bunu çözemeyeceksiniz. Hayvana eziyet etmeyin, kısırlaştırın.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Çok basit
Kısırlaştırın

dd13
dd13

2105

Hemen kısırlaştırın. Hayvan alışkanlık edinip kısırlaştıktan sonra da işemeye devam edebilir. Kendinize de kedinize de eziyet etmeyin. Benim bir tanıdığım koku sebebiyle eşyalarını atmak zorunda kaldı çünkü kokuyu geçiremediler. Umarım böyle bir sorun da yaşamazsınız

mervedoganay
mervedoganay

11076

Portakal, limon vb. kokularını sevmediklerini biliyorum. Limonlu ya da portakallı bir kolonyayı spreye koyup yatağınıza mı sıksanız ara ara? Limonlu, portakallı dolap kokuları bulursanız komodinin üzerine de ondan koyarsınız ya da yatak başlığına asarsınız. İşe yarar belki.

KayahanK
KayahanK

551

Kediniz kısır mı ?

Sudenur_g
Sudenur_g

515

Hayır kısır değil

Sudenur_g
Sudenur_g

515

Limon esanslı çamaşır deterjanı kullanıyoruz kolonya sıkmayı da çokca denedim fakat itinayla işemeye devam ediyor.

hayvanın idrar yollarında problem olabilir bunu anlatmaya çalışabilir. kızgınlıktadır çiftleşemediği için sinirli ve gergindir bu yüzden yapıyor olabilir... ve siz de kısırlaştırmak yerine zararlı kokularla bir de üzerine astım falan olmasına sebep olacaksınız maalesef. önce bir idrar tahlili yaptırıp ardından kısırlaştırsanız güzel de bir hayvanlara özel üretilmiş idrar kokusu kusmuk kokusu geçiren spreylerden alıp tertemiz yapsanız işediği yeri ikiniz için de çok iyi olacak.

05tuba
05tuba

1178

Ayy şuan sizi öyle iyi anlıyorumki 3 yıl önceki halim gözümün önüne geldi. İdrar kokusunu yok edecek sprey de almıştım. İnanın hiçbir işe yaramadı gitti aynı tere defalarca işedi😂Çok şükür kurtulduk kısırlaştırarak. Profilimdeki resimdeki o tatlış oğlanı kısırlaştırdım ve rahatladım. Hem erkeklerin kısırlaştırma operasyonu riski daha düşük oluyor dişilere göre. 1 hafta içinde toparlamıştı. Hiç ameliyat olmamış gibi. İlk gece hiç uyumamıştım oraya buraya kusmuştu narkozu atmak için, korkutmuştu beni. Ama cidden korkulacak birşey yok.

Golge_Hera
Golge_Hera

951

En kısa sürede kısırlaştırın lütfen. Uzun sürerse kısırlaştırsanız bile bunu alışkanlık edinebilir. Hem sağlığı için de kısırlaştırmak önemli.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 588 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR