Kuduz Aşısı İçin İlçe Tarım Mı Yoksa Veteriner Kliniği Mi?

MarsMaya
MarsMaya

3886 Puan

Henüz çip taktıramadım beyanname verdim hala ellerinde çip yokmuş ama kuduz aşısını yaptırmak istiyorum. Sorun şu ki bir ara ilçe tarım için sürekli enjeksiyon yarası şikayeti görüyordum. O ara ilçe tarımlar kalabalık olduğu için aksiliklerin çoğaldığını düşündüm ama emin değilim. Enjeksiyon yarası için benin dikkat edip engelleyebileceğim bir şey var mıdır?

9 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132134

Söz konusu enjeksiyon olduğunda uzmanı tercih etmelisiniz ama gittiğiniz veteriner de fiyasko çıkabilir. Mesela bizim güvendiğimiz kişi iğne yapmayı oyuncak ayı üzerinde öğrendiğini söylemişti. Peluş oyuncakla nasıl öğrenebilirsin ki yani, sonra zaten vurduğu iğnelerin yeri şiş kaldı, zamanla masajla dağıldı Allah'tan. Onu söyleyince bir daha ona gitmedik. Yanlış iğnenin felç bırakma ihtimali bile var. Kuduz aşısı sarkom oluşturma yönünden en tehlikeli aşı, dikkat etmek gerek ama belki de İlçe Tarım'daki uzman çıkar şansınıza. Aslında aşı içeriği de önemli ama Kuduz aşısında markalara göre bir farklılık var mı benim bilgim yok. Araştırmak gerek. Mesela Karma aşıda adjuvanlara göre sarkom ihtimali artıp azalabiliyor.

Pamres
Pamres

3227

Hocam, şuan bende aynı ikilemde kaldım. Sizin tercihiniz ne oldu ve memnun kaldınız mı?

sevvalay
sevvalay

6628

Ben de aynı soru işareti içindeyim , siz karar verebildiniz mi

Cennet29
Cennet29

124633

Bence ilçe tarımda yaptırmayın. Bir sürü sorun yaşayan insan vardı. Kendinize güzel bir veteriner seçin ve orada yaptırın pişman olmayın.

Acarrabi
Acarrabi

674

Ben kedime veterinerde yaptırdım daha güvenilir geliyor. İlçe tarım resmen ofis gibi bir yerdi.

Miniss
Miniss

13182

Ben kedime kuduz asisi yaptirmiyorum eger eger yaotiracaksaniz bacak kismindan yapılmasını rica edin,sarkom olusursa daha az hasarla atlatir

Teko-Sarmus
Teko-Sarmus

1228

Biz kedilerimizin kuduz aşılarını ilçe tarım müdürlüğüne yaptırıyoruz. Oradaki veterinerler oldukça tecrübeliler. Aşı tarihleri de yeni ve soğukta.özel ambalajlarda saklıyorlar. Üstelik inanılmaz çok az bir ücret alıyorlar. Çok da memnunuz. Herkese tavsiye ediyorum.

Coconutbey
Coconutbey

15740

Kesinlikle güvenilir bir veteriner bence çünkü ilçe tarım ile ilgili hep kötü yorumlar duydum işte steril değil, beceremiyorlar takmayı düşenler olmuş çiplerden. Tabi bölgeden bölgeye de değişebilir bu bazıları da iyi diyor

MarsMaya
MarsMaya

3886

Bu kadar zaman sonra cevap yazmayı beklemiyordum. Aşısını yaptıralı çok oldu. Acil bir şekilde beraber uçağa binmemiz gerektiği için eksik kalan son iki aşısını tamamlamak adına kuduzu ilçe tarımda tercih ettim. Yapan kişi gayet bilgiliydi kızım normalde veteriner travmasından dolayı aslan kesilir hepimizi parçalardı ama gıkı çıkmadı. Aşı bacağından yapıldı çok ufak bir kanama oldu hiç şişlik de olmadı. Gel gelelim iç-dış paraziti daha önce karma aşılarını da yapan güvendiğim bir veterinerde yaptırdım. İç parazitten top gibi bir şişlik kaldı tehlikeli olup olmadığı 3 hafta devam ederse belli olur dendi masajla vs 3. Haftaya girmeden geçti şişlik. Kısaca biraz şans işi oldu artık. İlçe tarımda sıra yoktu belki zaman bol diye süreç düzgün ilerledi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 364 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR