Kedi İdrar Sorunu

sudesama
sudesama

7225 Puan

Merhaba bugün kedimin tuvaletini temizledim ama bunun öncesinde kedimde yoğun bir tüy dökümü var aylardır veteriner de normal olmadığını söyled balık yağı önerdi ama kendisi sevmiyor bende internetten damla alıcam her neyse kendisinin kakasında sorun yok ama bugün biraz şişti sertti akşama doğru düzeldi normale döndü sabah çok morali bozuk gibiydi sabahları oyun oynayan kedi miskin bir kedi olmuştu yani evde geziyor dolanıyor ama meraktan tuvaleti değiştirdikten sonra içine girdi hemen eşelendi yaptığını sandı baktı kalktı bende yaptı sandım çiş yoktu kokladı çıktı çıkarken silkelendi ve biraz titredi ardından evi temizlerken halıda çok küçük ve emin olamadığım sarı damlalar gördüm idrar renginde ve iyice korktum çünkü bizim kedimiz musluk suyundan başka su içmiyor ve su pınarı siparişimiz de bu hafta gelicek içtiği sulardan dolayı böbreklerde sorun olacağından korkuyorum ancak akşama doğru düzeldi hareketlendi iştahı var ayrıca şükür su da içiyor kakası normal ve gücü aşırı yerinde maşallah sadece o silkelenme irkilme ve çiş damlaları beni korkuttu :( ve böbrek yetmezliğinin belirtilerinde tüyde sorunu görünce iyice korktum çünkü tüylerinin rengi değişiyor ve aşırı dökülüyor :( her gün 1 paket kuru mamayla karıştırılmuş yaş mama yiyor geceleri böyle birşey yaşayan var mı? dediğim gibi iştah var hareketlilik var annem halsizliğini uykusuzluğa bağlıyor bugün 2 saat uyudu ev çok hareketliydi çünkü ondan halsizleşti diyor annem (iştah var kaka normal ne fazla sıvı ne fazla katı,su içiyor,oyun oynuyor) tek sorun tüyler ve o çiş

4 CEVAP

Aysenurbisgn
Aysenurbisgn

4124

İdrarını rahatça yapabiliyor mu? Karnına dokunduğunuzda kendini kasıyor mu bunları gözlemleyin. İdrar yapmasında ve keyfinde sıkıntı yoksa bir süre daha gözlemleyebilirsiniz bence ama idrar yapamıyorsa, sık gidip az yapıyorsa bir kontrole götürmenizi öneririm. Tüy dökümü belki mama kaynaklı olabilir, tüy sağlığına iyi gelen mamaları araştırabilirsiniz ama bence veteriner gerekli görürse bir tahlil yaptırsanız iyi olur. Geçmiş olsun

bir gariplik olduğunun farkındasınız siz de bekletmeyin bi an önce götürün kontrole idrar tahlili gerekli görülürse de biyokimya bakılır. muhtemelen sistit olmuştur en fazla genç bir kediyse tüy dökümünü hemen böbreğe bağlamayın. böbrek yetmezliğinin son evreleri o tüylerde bozulma kötü koku vs. ama emin olun değişiklik gariplik hissettiyseniz mutlaka yolunda gitmeyen bir şeyler vardır yiyor içiyor demeyip götürün.

Balimlilac
Balimlilac

11267

Pazar günü kardeşimin erkek kedisini veterinere götürdük çiş sıkıntısından dolayı. İyi ki hemen getirmişsiniz çiş sorunları bekletmeye gelmez ve ayrıca bugün çiş sıkıntısı için gelen 6. kişiniz şu aralar aşırı bir sıkıntı var dedi. Bence bekletmeden götürün.

nld
nld

528

Bekletmeden bir veterinere uğrayın lütfen. Bizim şikayetlerimiz de bu şekilde başladı 9 gündür enfeksiyon tedavisi görüyoruz, kum döküyor. Dışarı idrar yapma başladıysa genelde ağrıdan oluyormuş.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 161 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR