Mama Araştırırken Kafayı Yemek

batutrx
batutrx

855 Puan

Merhaba,


Bu biraz isyan yazısı olacak ama sizinle dertleşmek istedim. 3 tane büyük ırk köpek büyüttüm ve uzun bir zaman sonra kedi sahiplenmek istedim. Sanırım en inatçı ve seçici 2.5 aylık bir bıcırığı sahiplendim. Bir yavru sahiplendiğimde genelde çok panik olurum ve ilk yaşını doldurana kadar üzerine titrerim. Bu döneminde gelişimini oldukça iyi bir şekilde sürdürmesini istiyorum. İlk başta hiçbir kuru mamanın yüzüne bile bakmadı. Felicia kitten aldım, hiç olmasa arasıra yüzüne bakmaya başladı. RC ve proplan içeriğine ısınanadığım için diğer mamalara yöneldim. Ancak sektör öyle bir garip ki, istemediğim mamaların şikayetleri azken, istediğim mamalarda hep kusma, ishal, tüy dökümu ve alerjik reaksiyonların yaygın olduğunu gördüm. Veterinere gidiyorum, kendi sattığı mama dışında bir mama önermiyor. Neden bunu öneriyorsunuz diyorum kullananlar çok memnun diyor. İnternete giriyorum, mamayı yerden yere vuranlarla dolu. Kendim denesem diyorum, 2.5 aylık kediyi deneme tahtası yapmak istemiyorum. 2 gün önce N&D Ocean kitten sipariş verdim, olumsuz yorumlar yüzünden kargoyu geri çevirttim (en çok denemek istediğim manaydı fakat o riski alamadım) Şimdi proplan ile felicia karıştırdım kademeli olarak, ben uyurken sıkıla sıkıla yiyor az bir şey. Hills çok öneriliyordu fakat çevremdekilerde tavsiye etmiyor.


Her mama her kediye yaramaz paradoksu beni mahvediyor. Sonuçta bir canın hayatından mesulum ve ona en iyi şekilde bakmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım tüm önerilerinize açığım. Yoksa ben kafayı yiyeceğim...

5 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Bir konuyu bu kadar kafaya takmak hiç iyi değil. Özellikle ilk defa kedi/köpek sahiplenenler bu hataya düşüyorlar. Herkesin her dediğine takıyorlar. Örneğin Royal Canin, Hills, Proplan gibi markalar dünyada en çok kullanılan markalardan biri. Veteriner kliniklerine gidip araştırsanız yemin ederim 15 yaşının üstündeki çoğu kedinin bu mamalarla beslendiğini göreceksiniz. Ama mesela Whiskas asla önerilmeyen bir mama, özellikle kedilerin böbreklerini mahvedebiliyor uzun süreli kullanımlarda. Ama 20 yaşında kedi var hayatında sadece Whiskas ile beslenen. Veya dedim ya hani Royal Canin, Hills, Proplan en çok tercih edilen mamalardandır diye. Bu mamalar hakkında hiç mi şikayet yok sanki? Elbette var. Veya Brit Care markası var, şahsen dünyada en önermeyeceğim mamaların başında geliyor. Çünkü görüyorum alanları, kullanan kedilerin çoğunu bitmek bilmeyen bir ishalle mahvediyor. Örneğin kedisine Royal Canin alıyor, ama kendini içerik profesörü ilan edenler öyle gömüyorlar ki bu mamaları, bilinçli olmayan insanlar da hemen bu içerik profesörü sananlara kanıp ''aa Royal Canin alırsam kedim 2 güne ölecek'' triplerine girip memnun kaldıkları mamayı değiştiriyorlar. Sonuç? Çoğunlukla hüsran.


Herkes kedisini en iyi şekilde beslemek ister, ona en iyi şekilde bakmak ister. Ama ne yazık ki bazı şeyler elimizde olmuyor. Krallar gibi, prensesler gibi baksak da hayat bu. Aynı insanlardaki gibi ne yazık ki hayvanlar konusunda da kesin yorumlarda bulunamıyoruz. Siz maddi bütçenizin yettiği ve kedinizin de memnun kaldığı bir mamayı alırsınız, kullanırsınız. Onunla oyunlar oynar, seversiniz, mutlu bir hayat sürmesini sağlarsınız. Başka bir şey yapmak mümkün değil. En iyi mama ile 5 yaşını göremeyen kediler de çok, asla tavsiye etmediğimiz mamalarla 20 yıl yaşayan kediler de çok. Artık allahın işi mi dersiniz ne dersiniz orasını ben bilemem. Ama hayat bu işte. Çok kafaya takmayın. Kediniz Royal Canin mi seviyor? Alın. Memnunsanız kullanın. Herkesin her dediğine bu derece kafa yormayın. Bazı şeylerin kontrolü elimizde değil çünkü.

Linahan
Linahan

1011

Öncelikle yorumların sizi bu kadar yönlendirmesine izin vermeyin derim. Kargosunu iptal ettiğiniz mamayı belki de çok sevecekti denemeden bilemezsiniz ki..
Numune veya kglık mama alıp denemenin yavrunuzda dehşet bi rahatsızlık yapacağını sanmıyorum.
Ben de kızımı sokaktan sahiplendim. 1,5 aylıktı eve getridiğimde ilk gün deli gibi kuru mamaya saldırmıştı . Sonraki günler baktım ki yemek yeme işini salmaya başladı evde rahatladı epeyce ve canı isterse ölmeyecek kadar yemeye başladı. Önünde her an ulaştığı bir yemeği olunca yavru kediler böyle tembelleşip naz yapabiliyorlar. Demek ki önceden dışarıda yeme imkanı yoktu yaşam şartları zordu ki ilk başlarda ona ne versem sanki bir daha hiç yemek bulamayacakmışcasına yiyordu. Alıştıkça nazlandı işte :) bu durum her yavruda olur hemen hemen. Şu an 1,5 yaşında kızım alerji egzama problemi yaşadık mesela bu süreçte de ona en iyi gelen hipoalerjenik mamayı bulmaya çalışırken ne kadar yorulduğumu anlatamam. En kalitesinden ortaya kadar denedik ve prochoice 7 aydır ona iyi geldi mesela. Denemeden bilemezdik işte. Brit care hep ishal yapar yorumları olmasına rağmen ben bir umut kızıma şifa olur diye mecbur 2 kg aldım denedim. Olumsuz sonuçlandı param gitti mesela ama bu gibi hastalık durumlarında her yolu denemek zorunda oluyor insan. 3 gündür yeni bir mama deneyip bozitaya geçtik mesela. Şu an durumu çok çok daha iyi. O size siz ona alışınca çorap söküğü gibi normalleşiyor bunlar çok kafanıza takmayın lütfen.


Onun için şu an yapacağınız en iyi şey popüler sevilen lezzetlerden alıp alışmasını sağlamak olacaktır. Eğer imkanınız varsa çiğ besleme tariflerine alışsa ne alâ. Benim kız yese kasap açarım önüne ama zorla taze et yediriyorum mesela:)) hepsi farklılar işte çook uzattım ya.. mutlu kalın kendinize iyi bakın

batutrx
batutrx

855

Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Mama deneme konusunda küçük olduğu için kaldıramayabilir diye korkuyorum. Bir yorumda, mama değişimi sonrası ishal yan etkisi olduğu için kaldiramayip 2 aylik yavrusunu kaybeden birini okumuştum sanırım en çok o beni etkiledi. Sanırım biraz büyümesini beklemek en mantiklisi. Bir de bahçe de 2 adet annesi tarafından terkedilmiş haftalık yavru kedilerin elimde can vermesi de çok etkiledi.

Kedilerde mama işi epey problem. Brit carein gurme serisi vardı hala bulunuyor mu piyasada bilmiyorum fakat hemen hemen her kedi yiyor bunu.


Kedinin yüzüne bakmama sebebi kuru mamaya alışma süreci de olabilir. Aç kalinca illaki yiyorlar ama.


Bu ara biz happy Cat kullanıyoruz. İçeriği top class değil ama f p için uygun bir mama. Bir tik daha kaliteli ve f p ürün arıyorsanız bozita tavsiye ederim.


Ancak şunu da unutmayın en iyisini alsanız da yemeyebilir. Bu konuda biraz huyuna gitmek gerekecek. Yavru mamalarindan alırsanız taneleri daha ufak oluyor en azından belki yemesini kolaylaştırır. Aynı şekilde brit carein genel anlamda mama taneleri küçük. Yavru mamaları daha bile küçük olabilir denemedim bilmiyorum.

dd13
dd13

2105

Bize veterinerimiz unique önermişti, bi müddet onu kullandık ama daha sonra önerisi üzerins royal canin e geçtik. Vefatlar için başınız sağ olsun, haftalık bebeklerin tutunması da zor. Bizim kedimiz de veterinerimizin tahminine göre yaklaşık 3 haftalıkken bize geldi, ben de geldiğinde her şeyi için çok korkmuştum, üzerine titriyordum,şimdi yaşını dolduracak.
Kediler o kadar dayanıksız canlılar değiller, bence mama denemeye devam edin. Aşamalı besleme yaparsınız.
Bence kediniz sizin gibi üzerine titreyen, ona önem veren bir dostu olduğu için çok şanslı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 229 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR