Görme Engelli Kediye Kumunun Yerini Nasıl Öğretirim

Zeytinhanim
Zeytinhanim

204 Puan

Merhabalar 1 hafta önce bahçede 1 buçuk aylık civarı bir kedi buldum gözleri çok çok kötü durumdaydi veterinere götürdüm iki gözünün de kör olduğunu söyledi ve sokakta yaşayamaz diye sahiplendim ama kumuna ve kumun yerini bulmasına nasıl alıştiririm bilmiyorum ben bırakınca arada kuma yapıyor onunda üzerine basıyor ben kuma götürmezsen dışarıya yapıyor ben kuma götürdüğümde de bazen yapmadan çıkıp yine dışarıya yapıyor Birde evde muhabbet kuşum var kedi görmüyor ama yine de kuşa zarar verebilir mi diye endişeleniyorum.
Son olarak da alerjik astımim bunun için de önerilerinizi bekliyorum.


8 CEVAP

ILoveF
ILoveF

8882

Benimde var görme engelli kedim ve gören bir kediden farkı yok evde. Sizin dostunuz çok küçükmüş. Gözleri gören bir yavruda olsa yazdıklarınızın hepsini yapardı yavru olduğu için ☺️ yani söyledikleriniz gözlerinin görmediği için değil de yavru olduğu için merak etmeyin. Aynı şekilde devam edin sürecinize zaman geçtikçe alışacaktır. Kum kabının yeri sabit olsun sadece yeterli 😊 ne güzel etmişsiniz ayrıca yaptığınız şey herkesin yapabileceği birşey değil, yüreğinize sağlık 🙏🏻 tüyü kadar ömrü olsun inşallah 🤍

Trifane
Trifane

12042

Hiç korkmayin.Henuz çok küçük. Bir hafta kadar kumuna götürüp bırakın. O kum kokusuna çiş kokusuna zamanla kendisi gidecektir. Kokuya alisacaktir. Yavrucak çok çok daha küçük. Bende alerjik astımim. Evimde 4 çocuğum var. Bilseniz ne güzel bir şey yapmassiniz.

Cennet29
Cennet29

123713

Kıyamam daha minicik. Birse boynunda görünen şey tasmamı acaba. Eğer tasma taktıysanız yada takacaksanız çanını çıkarın. Kedilerin kulaklarını cok rahatsız ediyor stres olmasın. Tuvalet sorunu içinde biraz zaman tanıyın bebek oldugu için bilemiyor zamanla gören kediler gibi evde koşturacak siz bile şaşıracaksınız kör olduğuna 😂 ömrü uzun olsun güzel bebeğinizin. Kuşunuzu da çıkardığınız zaman dikkat edin kediler oyuncu oldugu için ne yapacagı belli olmaz. Zarar vermek istemese de yanlışlıkla kuşu incitebilir.

Zeytinhanim
Zeytinhanim

204

Önerileniz için çok teşekkür ederim umarım her şey çok güzel olur

Telaşa etmeye gerek yok. 1.5 ay bir kedi için 2 haftalık bebek gibi bir süre. 2. Ayın dolması ile birlikte rahatlıkla bulacaktır. Biraz sabredin ve arada kendisini kuma goturup tuvaletini yaptırın. Mümkünse bir süre tuvaleti temizlemeyin. Bu da yardımcı olacaktır.

Zeytinhanim
Zeytinhanim

204

Maalesef kaybettim bebeğimi enfeksiyon tüm vücudunu sarmış elimden gelen herşeyi yaptım ama kurtaramadik

Fistikpasa
Fistikpasa

12213

Yaa çok üzüldüm :( yinede çok iyi bir şey yapmışsınız yüreğinize sağlık ne kadar iyi bir insansınız son günlerini güzel geçirmiş oldu sayenizde.

dilanbulent
dilanbulent

17203

Siz iyi bir insansınız, başınız sağolsun çok üzüldüm...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 210 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR