Mama Sorunu

Aylardır yaptığım onca araştırma, saatlerce okuduğum sayfa sayfa forum siteleri, kullanıcı yorumları, uzman görüşleri, gittiğim veterinerlerle yaptığım görüşmeler sonucunda hiç bir fikre sahip olamamanın vermiş olduğu sinir ve üzüntüyle yazıyorum size. Büyük soru hangi mama??? Yok efendim hills royal canin market maması içeriği belli değil , orijen mama radyasyon olmuş toplanmış, acana instict fazla protein ilerde böbrek ve idrar yolu problemi, nd yeni piyasaya girmiş bilgi yok, bosh-sanabelle kullanan hiç yok, brit care yine aynı. Hali hazırda 6 aylık erkek kedimi nd tavuklu narlı ile beslemeye devam ediyorum. Okuduklarımdan ve veterinerin ısrarla üç seneye kalmaz böbrek ve ciğer sorunlarınız başlar diye nd den vazgeçirme çabalarından sonra yeni mama arayışına başladım. Forumlarda cvp yazan kedi sahiplerinin çoğu 5-6 aylık kedilerinde kullandığı mamamaları öneriyor allah rızası için aranızda on yıldır on beş yıldır evlatları gibi baktığı kedilerine ne mama verdiğini hangi mamadan neden memnun kalmadığını yazacak kimse yokmu evet çok uzattım fazla üstüne düştüm belki ama kedimle mümkün olan en uzun yıllar beraber olmak istiyorum tek derdim bu teşekkürler.

29 CEVAP

Marlo
Marlo

2584

Aynen 6 buçuk aylık erkek kedim var ve tam olarak düşündüklerim bunlar ve sinirlerim bozuldu artık bunun bi ortası olmalı... Ben normal ayarda Mamalar veripte 15 sene yaşayan kedi gördüm alt komşumuzun kedisi dipçik gibi

JIJOCAN
JIJOCAN

65730

BENİM KEDİM 3,5 YAŞINDA DİŞİ VE KISIRLAŞTIRDIM AMA KISIRLAŞTIRDAK SONRA KALORİSİ DÜŞÜK OLAN KISIR KEDİ MAMASINA DÖNMEDİM. MAMASINI HİÇ DEĞİŞTİRMEDİM VE 3,5 YIL İÇİNDE SADECE 1 KERE SAĞLIK SORUNU YAŞADIK VE DOĞRU VETERİNER HEKİMİN ELİNDE 3 ADET İĞNE İLE İYİLEŞTİ ÇOK ŞÜKÜR. VERDİĞİM MAMAYA GÜVENİYORUM VE İHTİYACI OLAN TÜM BESİNLERİ KARŞILADIĞINA İNANIYORUM.


ROYAL CANIN SENSIBLE 33


TERCİH SİZİN, UMARIM FAYDAM OLMUŞTUR

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Benim arkadaşım doğumundan 17 yaşına kadar bir Ankara kedisi büyüttü. Kedi on yaşına kadar bir çok yavru büyüttü. On yaş civarında iken kisirlastirdi. Kedi ortalama ömrünün çok üzerinde yaşadı ve öldü. Ne ile baktı peki derseniz marka ayırımı yapmak sizin almış olduğu her türlü açık ya da kapalı mama ile. Ve çok iyi MARKA adı altındaki mamalari yerken de görmedim. Ve hiçbir zaman da veterinere gitmedi bu hayvan. Yaslandi ömrü doldu ve yattığı yerde öldü. Kendim de şahsen mama konusunda marka ya da marka değil takıntısı yapmamakla beraber veteriner kullanmıyorum. Veterineri tek kullandığım zaman binde bir ense damlası için

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

ya gerçekten, okuduğum cevaplar o kadar saçma ki. Neyse. Şöyle anlatayım, bu kedilerin doğal olarak beslenmesi gerekiyor. bu kediler doğada neyle besleniyor? Çiğ et. Yok parazit yaptı da yok vahşileşti de... miş miş miş de mış mış mış bunlar. dengeli ve çok titizce hazırlanmış bir barfta böyle bişey olmaz. ya da mamasını evde kendiniz yapın. içinde n olduğunu biliyosunuz ve ne koşullarda hazırlandığını da. Ya trajikomik olan b aşka bi mesele de, Whiskasa iyi denilmesi... daha önce ezgi kedinize whiskas iyi gelse whiskas mı kullanacaksınız, deyip dalga geçmişti ama ciddiye alan olmuş... BİR KURU MAMANIN İYİ OLDUğuna asıl işaret, içeriğindeki taze ve yüksek et oranıdır. ki onunda besin değer kayboluyor da neyse o konulara girmeyeceğim. kısacası, kedinizi sağlıklı beslemek istiyorsanız 1 BARF, 2 EV YAPIMI MAMA, 3 YAŞ MAMA, ENNN SON KURU MAMA.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Selin BARF deyip gecistirme. O titizlikle hazirlanmasi gereken içeriğinde olacak et ve diğer iceriklerin ne sekilde olması gerektiğini tarif şeklinde burada paylaş. Parazit vs korkusu olanlar içinde ne yapmalılar da o etleri dezenfekte etmiş olsunlar. Keza ev yapimi mama içinde bir tarif ve açıklama verirsen herkes senin sayende bilgilenmis ve öğrenmiş olur diye düşünüyorum. Burada merak edenler için lütfen paylaş. Zira konudan kocaman boş bir cevap geçmiş olur ve yine kimseye faydası olmamış olur. Önemli olan uyguladiklarinizi burada anlatmaktir. Bunu herkes için söylüyorum genel olarak.

Hoppala
Hoppala

564

Nitekim herkes evcil hayvanı ile en uzun süre beraber olmak ister fakat bu tükettiği mama ile bitmiyor. Bir çok etken ve değişkenlikler var. Öncelikle bir yaş mama ile tam bir beslenme sağlanamaz. Kaldı ki 3-4 konserve mama haricindekiler içerik olarak gerçekten vasat düzeyde. Evde hazırlanan mama zahmetli ve bilinçli bir şekilde yapılması gerekiyor. Zira iyi bir kuru mamanın içindeki vitamin, mineral ve amino asitleri kendinizin hazırlayacağı bir ev yapımı mama da ayarlamak zor olabilir. Çünkü kuru mamanın içindeki bu oranlar optimum düzeydedir. Kedim 6, köpeğim ise 12 yaşında. Kedime yaklaşık olarak ilk 4-5 sene Orijen almıştım. Özellikle Six Fish. Şuan ise Acana yiyor. Belirtmiş olduğunuz Orijen'deki recall sadece Avustralya için geçerli ve olay tarihi 2008'dir. Güncel olarak Orijen, Acana ve N&D'de recall yok.


Fazla protein hususunda aslında tam tersi bir durum söz konusu. Yüksek proteinin böbrek yetmezliğini doğurduğuna dair bir kanıt bulunmuyor. Yüksek protein çoğu firmanın işine gelmiyor çünkü yüksek protein demek mamanın içeriğinin büyük kısmının gerçek et olması anlamını taşır. Bu da mamanın fiyatını ve kalitesini yükseltir. Üreticiler, geliri artırmak için en düşük maliyetli bileşenleri kullanıyorlar. Doğal olarak protein oranı ve kalitesi düşüyor yerine ucuz olan tahıllar, aromalar, digest, et türevleri/yan ürünleri, katkı ve dolgu maddeleri geliyor. Karbonhidrat yüklü mamalar pankreas üzerindeki stresi artırır, insülin direncine, maya aşırı büyümesine, diyabet ve obeziteye yol açabiliyor. Bu tip mama yiyen kedi veya köpeklerinde düşük yaşam kalitesine maruz kalıp ileriki süreçlerinde kas kütlesi kaybını teşvik etmektedir. Ayrıca ucuz, düşük kalitede protein ve tahıllar içeren bir mamada fosfor içeriği yüksek olup, protein oranı yüksek ve kaliteli bir mamaya kıyasla böbreklere daha fazla yük bindirir ve yorar. Yüksek fosfor seviyesi böbreklerdeki mineral birikiminin artmasına ve de böbrek fonksiyonunu olumsuz yönde etkilemektedir.

Bazen kendime soruyorum acaba ben mi çok abartıyorum diye ama bilmiyorum işte ilerde şu öamayı kullansaydın kedin sağlıklı olurdu yada bu mamayı kullandığın için kedin böyle olmuş derseler çok üzülürğm o yüzden bu kadar tantana

sinemekinci
sinemekinci

1896

Benim kedimi sahiplendiğim abla bana Royal canin kullanmamı söylemişti hatta kendi mama stoklarını da göstermişti 9 tane yavrusu 2 dişi 1 erkek kedisi vardı kendisininde aynı mamayı kullanması sebebiyle bende 6 aylık yavru kedime aynı mamayı kullanıyorum burada okuyorum herkes kötü diyor... kuaför arkadaşım tekir kedileri var wishkas ile besliyor gayet saglıklılar gayet formdalar tüyleri yumuşacık hic bir problemde yaşamyorlar aşılar dışında veterinere gittikleri olmadı hiç ama buradaki yorumlara göre wishkas mama da kötü.. yazıyorum en iyi yavru veya yetişkin kedi maması herkez kullandığını övüyor kullanmadığını kötülüyor yok şunu duymuştum yok arkadaşımı kedisine şöyle oldu diye . yani kısacası mama durumu tam bir fiyasko içersinde burda bir yorum okumuştum kediniz severek yiiyor kilosu normal sağlığı normal ise kullandığınız mama kediniz için en iyisidir, zaten sevmemiş olsa emin olun o mamayı yemez demişti bir arkadaşımız..
uzun oldu ama umarım anlatbilmişimdir.

Kediiaskk
Kediiaskk

576

Bizde yeni nd nin dusuk tahilli balikli kuru mamasini aldik daha pek yemedi.. o zaman nd nin bu cesidide mi bobrek ciger hastaligi yapar bende cok arastirdim en son nd nin bu cesidinde karar kildim digerleri katkili

Zeusisthecat
Zeusisthecat

1716

Proplan Balıklı hemde tüy dökme sorunu ortadan kalkıyor. Bol kedili günler :)

aleyn
aleyn

113859

mama konusundaki kafa karışıklığına ben de katılıyorum ama bi kedinin bi mamayı severek yemesi o mamanın sağlıklı olduguna ya da iyi geldiğine delil olamaz. çocuklar da hergün cipsle kolayla doymak istiyorlar, öyle seviyorsa en iyisi onun için budur diyebilir miyiz. tabiiki kediler aromalı kokulu mamaları daha severek yerler ve özellikle ucuz mamalarda bolca kullanılıyor bunlar..
bu yuzden kedinin bi mamayı severek yemesi hiçbir şey ifade etmemeli o mamanın iyi bi mama olup olmadıgı hakkında..

ilkmssmz
ilkmssmz

2418

Selin hanımın bu dediğim dedik tavırları beni bitiriyor:) Kendinizin söyldiği gibi forumdaki insanlardan bıkmış olmanın verdiği sinirle sağa sola saldırıyorsunuz. Barf çok özenle hazırlanması gereken bir beslenme şekli. Herkesin durumu ve zamanı buna müsait olmayabilir. Ki yanlış dezenfekte uygulayıp dezenfekte edemeyip çok ciddi sorunlara yol açılabilir. Kedinin doğasında çiğ et yemek var demişsiniz o zaman evde beslemek de kedinin doğasına uygun değil. O zaman hiç kimse kedi sahiplenmesin sokaklarda telef olsun yavrular. İnsanlara karşı biraz daha nazik ve biraz daha hoşgörülü yaklaşmanızı tavsiye ediyorum size. Forumdaki birlik ve beraberliğin bozulmaması için.Konuya gelecek olursak uygun fiyatlı bir kuru mama arıyorsanız ben brit care ve matisse den çok memnunum kedilerim de gayet memnun ve sağlıklılar. Yaş mama olarak da gimcatin yaş mamaları gerçekten insanların yiyebileceği kadar temiz ve yararlı. Ayrıca evde haşlanmış tavuk, kabak, biraz havuç ve tuzsuz peynirle bir yaş mama yapabilirsiniz. Ayrıca yumurta sarısı da çok faydalı çok vermemek sureti ile. Ailemle baktığım 11 yıllık kedim bu şekilde beslendi ve gayet sağlıklı.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

İlkmssmz
Saldırmıyorum. Ya da herne isterseniz onu düşünün o konuyla hiç ilgilenmiyorum. Evde beslemek kedinin doğasına uygun değil evet. Ben bütün "evde sıkılıyolar bırak sokağa" diyenlere "doğası asfalt yol mu" dedim, size de diyorum. Doğalarını mahfettiğimiz hayvanlar, yine bizim yüzümüzden telef oluyor. Bari beslenme şekillerini bozmayalım zavallıların. Bence birazcık genişletin baktığınız açıyı.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

Olcay34
Buraya makale yazamam olcay bey. Ben ne yapılması gerektiğini söylüyorum, siz merak etmeyin isteyen araştırır çok iyi de bilgi edinir. Kedisini iyi beslemek isteyen, zaten burda 3-5 kişinin dediklerini bakmaz. Araştırır.

Marlo
Marlo

2584

Bende öleyim malesef hassasiyet artıyor..en iyi şekilde beslenmeleri tabiki en doğal hakları..ama bu forumlar da okuduğum yazılardan insanlardan duyduklarım veteriner yorumu vs herkes bişey söylüyor ve beş mama denemişizdir bu tabiki kötü bi durum onlara belkide farkında olmadan kötülük yapıyoruz..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2818 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 13 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR