Kedim Kuru Mamayı Protesto Ediyor

bademish
bademish

1003 Puan

Arkadaşlar kedim dişi kısır, 1.5 yaşında. Kısırlaştıktan sonra birkaç çeşit mama denedim (bonacibo, proplan somonlu vs). Hiçbir kuru mamayı iştahla, koyar koymaz yemiyordu zaten. Birkaç aydır proplan somonlu yiyordu ama çok iştahsız şekilde yiyor. Karnı aç olduğu halde koyar koymaz yemiyor. Direniyor önce sonra mecburen yiyor. Bu yüzden proplan somonlu ile nd morina balıklı, portakallı mamayı karıştırarak veriyorum. Nd'yi de hiç sevmedi. Kokladı ve doğru düzgün hiç yemedi. Güya nd'ye geçiş yapacaktım ama olmadı. Tabii bu arada aç kalmasın diye en sevdiği yaş mamalardan verdim. Kuru mama kabının önünde miyavlıyordu ve üzülüyordum. Şimdi sadece yaş mama yemek istiyor. Kuru mamayı protesto ediyor ve yaş mama değilse yüzüne bakmıyor.


Öncelikle veterinerimdeki brit care, hills gibi markaları azar azar alabildiğim için denemek istiyorum. Ama onları seveceğinden de şüpheliyim. Sanki bademin sevebileceği bir mama bulamayacakmışım gibi geliyor. Ne yapmam gerekiyor? Önerileriniz varsa çok sevinirim çünkü çaresiz bir haldeyim. Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın, herkese şimdiden teşekkürler.

3 CEVAP

İnsanlar kedileri köpeklerle karıştırıyorlar sık sık. Halbuki sağlıklı bir kedi sağlıklı bir mama bulduğunda bitirene kadar yemez. Protein oranı yüksek mamalar veriyorsanız şayet nerdeyse her gün avuç içi kadar mama yemesi yeterlidir. Uygun ölçüler paketin arkasında yer alır.


Kedilerde özellikle kısır kedilerde obezite çok sık görülen bir durum. Hayvanin çok yiyeceği mamayı arayıp bulup buna davet çıkarmayın. Zira bir kedi bir mamayı bitirene kadar yiyorsa içinde çeşitli baharatlar ve bol miktarda tuz olması oldukça olasıdır.


Kedinizin gerekli besini alıp almadığını merak ediyorsanız paketin üzerindeki gramaja uygun oranda günlük beslemeler yapabilirsiniz. Hem kafanızda soru işareti kalmaz hemde paranız kedi kakası olmaz.


Dipce: kilosu 50 liranın altına denk gelen mamaları hariç tutarak konuşuyorum. Onlar gerçekten çok kötü olabiliyorlar ve kediler bu yüzden tüketmek istemeyebiliyor. Çok ufak bir ihtimalle aldığınız mama sahte mama da olabilir. Buna da dikkat etmeniz kediniz ve sizin için iyi olacaktır.

Cennet29
Cennet29

123836

Aynı şeyleri yaşadım hala bazen yaşıyorum aşırı yorucu. Zar zor sevdiği mamayı buluyorum 2 ay yiyor sonra yemiyordu bazen en sevdiği et ciğer tavuk falan onlarıda reddediyordu ve bunu bazen yine yapıyor. Mamasını da sevdiği halde kimi zaman burun kıvırıyor. Ama en önemlisi gercekten uzun vadede yiyebildiği kuru mamayı bulmak bulunca arada sırada yememesi sorun olmuyor artık . Seçici kedilerde gercekten kedinizin sevdiği mamayı buldugunuz da bu durum düzeliyor ama bu maddi manevi yıpratıcı bir süreç oluyor. Ne yazık ki deneyerek bulacaksınız pes etmeyin :( ve her mamaya en az bir hafta süre tanıyın bu sürede yaş mamayı çok çok azaltın doymasın. Kediniz zayıf değilse yani birazcık aç durmasının ona bi zararı olmaz yaş mama doyurmayınca mecbur kalıp kuru mamaya yönelmesini bekleyin. Sevdiği aromayı bulduğunuz da ztn yemesinden belli oluyor. Severek yiyecek. İnanması güç biliyorum ama evet onunda aslında seveceği bir mama var 😂 benim kedim mama yemeye başlayınca gözlerim dolacaktı nerdeyse hahaah .Ek olarakta eğer imkanınız varsa bi kedinizin kan değerlerine falan da baktırın iştahsızlığının nedeni başka bişey de olabilir. Vitamin falan başlarsınız belki

Patikos
Patikos

999

Eğer oyuncu bir kediniz varsa yemek yemeyi oyun haline getirebilirsiniz. Ben o şekilde biraz olsun çözüm buldum. Bir kartonu delip oyuncak yaptım. Bazen küçük faresini uzatıyorum deliklerden, bazen de mama atıyorum. Avlanır gibi yapıp yiyor mamayı. Yine de çok bayılmıyor kuru mamaya ama böyle böyle karnı doymuş oluyor ve yaş mama miktarı azalmış oluyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 183 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR