Acana'ya Geçis Hakkinda

batutrx
batutrx

855 Puan

Merhabalar,


2.5 aylık british Shorthair yavru kedim var. 15 gündür bizimle birlikte. Kuru mama olarak 1 haftadır felicia bebek maması veriyoruz. (Çok fazla yemiyor, günlük 20 gramı geçmiyor) Bugün Acana First Feast satın aldım. Aromasini sevdiğini düşünüyorum. Geçiş süresini 7 gün mü tutsam 15 gün mü bilemedim


Hesabımı 15 gün olarak şu şekilde yaptım:


Felicia ve Acana toplam günlük 30gr koyacağım.


Her 3 günde 1 acanayi %20 arttırarak 15 günde tamamen acana'ya geçirmeyi planlıyorum.


Sizce 15 gün iyi mi? 7 güne düşürmemi veya 30 güne çıkartmamı önerir misiniz?


Teşekkürler

10 CEVAP

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14189

7 gun yeterli bence Acanayi az yiyince ben panik olmustum ama protein kaliteli oldugundan az yiyip doyuyormuş yarasin bebeginize hatta diskisi azalip top top olmustu,)

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14189

Yine de yavru kedi oldugu icin dişkisini kontrol edin yavaş gecis olsun ben iki kizimi da sokaktan sahiplendim tekir:) acana fist feasti gelir gelmez verdim tabi sokakta ne yediler Allah bilir , saglikli buyuduler hatta ben rotasyonu Acana pasifikayla yaptim diskilari az ve sertti gerci simdide sert ama , sonra biri 2 yasinda protesto etti mama degisikligine gittik digeri ek gida da verince alerji oldu cok berbat bisi hem cani aciyor hem acanax2 fiyati , benim tavsiyem veteriner aksini soylemedikce tabii ver diyorsa verilir zaten, kaliteli mamanin yanina ek vitamine gerek yok aksine yoruluyor bunyeleri , ama hastalik kisirlastirma dogumda zaten veterinerlerde yol gosteriyor , bebeginizi gule gule buyutun sularini ben gunde 3 defa degisitiriyorum taze suya bayiliyorlar ve evde 3 yerde su var cunku farkli yerden su içmek essek sipalarini cezbediyor,))

batutrx
batutrx

855

Çok teşekkür ederim Özlem Hanım. Kontrollü bir şekilde geçiş yapmaya çalışacağım ama dışkısını kontrol etmek bir hayli zor. Ben alana kadar kumla direkt kapatıyor sıpa 😃 Yumusakligina ve ishal durumunu kontrol etmeye çalışacağım. Su konusunda iyiyiz çok şükür, bir taktik geliştirdim çok işe yaradı. Durgun su içmeyi sevmediklerini öğrendim, surahiyi doldurup şelale gibi yavaş yavaş su kabına dokuyorum susuz olmasa bile içiyor 😃

cat_expert
cat_expert

12742

Bizde 4 aylıkken royal canin kitten'den acana'ya geçiş yapmıştık 7-8 günde geçişi yaptık herhangi bir sorun yaşamadık, fakat aşırı tüy dökümü yapmıştı bizde 2 ay kadar kullanıp nd'ye geçmiştik.

batutrx
batutrx

855

Şimdi kakasıni kontrol ettim ishal olduğunu gördüm. Bugün yaklaşık 13-14 tane acana ya yemiştir ya yememistir. Direkt ishal yapabilir mi? (Geçenlerde yaş mama vermiştik yine ishal olmuştu) Ne yapmalıyım?

cat_expert
cat_expert

12742

Mama geçişlerinde bu tür durumlar olabiliyor, siz geçiş sürecini devam ettirin bu süreçte yaş mama vermeyin sadece kuru mama yesin, ishal durumunu takip edin 1-2 gün düzensizlik olabilir 2 günden fazla ve aşırı olarak devam ediyorsa ishal durumu yeni mamayı kesin eskiden devam edin bir süre daha.

batutrx
batutrx

855

Yorumunuz için teşekkür ederim aslında tamamen tahilsiz bir mama olmadığı için 1 hafta yeterli olacaktır diye düşündüm. Sizin tecrübelerinize göre hareket etmek istiyorum.

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14189

Yaş mama ben nerdeyse hiç vermiyorum gecmis olsun

batutrx
batutrx

855

Mamayı vermeye devam etmeli miyim sizce ondan olmuş olabilir mi? Birkaç gün gözlemlesem sıkıntı olur mu bilemedim

batutrx
batutrx

855

Çok teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 341 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR