Hangi Mamayı Almalıyım?

05tuba
05tuba

1181 Puan

Kedimde mantar var. Tüy sağlığı için veteriner hekim pro planın opti derma mamasını önerdi. 1,5 kg luk paketini kullanıyorum yaklaşık 4 gündür. Elimde nd mama var bitmek üzere. Sizce nd mamaya devam mı etmeliyim yoksa pro planın 10 kiloluk mamasına başlamalıyım? Evde bir kedim daha var. İkisi dr kısır. Aşağıda resimlerdeki mama arasında kaldım. Kararsız kaldıkça fiyatlar arttı. Bugün sipariş vereceğim hangisini önerirsiniz?


7 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17316

Ben olsam kesinlikle Proplan alırdım. Bana kalırsa çok daha başarılı bir marka.

biz royal cani kullanıyoruz tüyleri çok dökülüyor veteriner maması kullanmakta fayda var kısa bir süre önce tüy dökümü için acanaya geçtik 1 ayda kedimin böbreklerini hasta etti protein fazla geldi tedavi gördük mecburi royal canin uriner mamaya geçtik çok şükür şimdi iyi yani acana kullanmayın aman aman

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Kediniz özellikle beyaz ırk ve uzun tüylü bir kediyse deri ve tüy sorunları çokça olabiliyor ve çok dikkat etmek gerekiyor. Ben bu türde iki kediyle ilgilenen birisi olarak ND' den zarar gördüm. Kaliteli bir mama ama maalesef o tür kedilerimde tüy dökümüne ve ciltte yaralanmalara sebep oldu.. O kedilerim için senelerdir Virbac ve Hill's Vet Essentials serilerini kullanıyorum.. Başka hiçbir mama fayda sağlamadı maalesef. Bu mamaları kullandığımdan beri de ekstra bağışıklık, malt vs. türü şeylere ihtiyacım da kalmadı.

simbakedi
simbakedi

136288

mantarın kaynağı mama ise değiştirmeniz mantıklı olabilir ama değilse de devam edebilirsiniz bence. benim kedimde proplan kabızlık yapmıştı, hep tahılsız mama yerdi. nd düşük tahıllıda kakası düzeldi ama, başka düşük tahıllılarda da devam emtişti kabızlık.

huqi
huqi

116368

Mantarı için ecosin öneririm, bir de klinikten iyi bir bağışıklık güçlendirici almalısınız. Mama içinde memnunsanız değiştirmeye gerek yok bence.

dilanbulent
dilanbulent

17316

@zpasaninannesi çok geçmiş olsun. Kendini içerik profesörü zannedenler her zaman Royal Canin, Hills gibi mamaları kötüleyip Acana ND BritCare överler. Bu övdükleri mamaların şikayet oranları Royal Canin Hills gibi markalara göre çok daha fazla bunu bilmiyorlar. İçerik kısmına bakıp taze et kurutulmuş et falan yazdığını görünce iyi mama sanıyorlar, sonuç hüsran. Böyle içerik profesörleri yüzünden memnun kaldığı mamayı değiştirip sonrasında pişman olan çok gördüm hala da görmeye devam ediyorum ne yazık ki. Pek dinlememek lazım bunları.

05tuba
05tuba

1181

@GeceFanzini
Mantar olan kedim smokin kedim. Chinchilla kedim sağlıklı çok şükür. Smokin kedimde 3 aydır süren bir tüy dökümü kelleşme mevcut. Veterinerim mama kaynaklı alerji olabileceğini söylediğinde elimde oldukça fazla felicia hipoalerjenik mama vardı. O mamayı beyaz kedimde kullandım. Smokin kedimde direkt nd ye geçtik 3 aydır. 1 hafta önce Vücudunda kanamalı yara görünce başka veterinerden görüş almaya gittiğimde mantarı olduğunu öğrendik. Nd iyi mi geldi kötü mü geldi bilmiyorum. Mantar dışındaki yerlerde tüyleri sağlıklı görünüyor. Proplanın da 10 kg luk opti derma mamasını görünce acaba iki kedim için de bu mamaya mı geçsem diye düşünüyorum. Ancak beni düşündüren biraz da şu ki kedilerim kısır. Bu mama kısır maması değil. O sebeple nd den mi devam etsem bilemedim. Ecosinle yıkadım ikisini de dün gece. Umarım atlatırız sağlıkla inş

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 294 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR