Siyam Kedim Mia 6 Yaşında :)) Ve Artık Çiftleştirmeynşünüyor.bir Kaç Sorum Olucaktı :))

Defnekrn
Defnekrn

245 Puan

Siyam kedileri hamilelik döneminde davranışları,hareketleri ve piskolojisi nasıl oluyor? ,Genelde kaç tane yavruları oluyor ?, hamilelik sonrasında hırçınlaşıyor mu ??, Eğer dişi yavrumuz olursa beraber büyütmek istiyoruz çok sıkıntı olucağını düşünmüyorum ben şahsen.Sizlerden de bilgi almak istiyorum Şimdiden teşekkür ederim

7 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Benim kızım kırık kuyruk siyam.Zaten uysal ve bana çok düşkün olan kızım hamilelikte yanımdan ayrılmaz oldu.Her fırsatta ayak ucuma, kollarımın arasına gelip bol uykulu bir hamilelik dönemi geçirdi.Özellikle hamileliğinin son zamanlarında karnının hafifçe okşanmasına bayılıyordu.Sizin kızınızın yapısını bilmiyorum ama siyamlar genel olarak ince ve narin yapılı olduklarından benim kızım çok kilo almadı hamileliğinde.Normalde siyamlar ilk doğumlarında max. 3 ya da 4 yavru doğururlar.Ancak benim kızım 6 bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası huyunda negatif yönlü bir değişiklik olmadı.İçgüdüsel annelik duyguları baskın geldi ve maşallah harika bir anne oldu.Hırçınlaşıp hırçınlaşmaması size bağlı.Onun güvenine ne kadar sahipsiniz hamileliği ve sonrasında sizinle iletişimi de ona göre oluyor.Benim kızım yavrularını benden asla saklamadı.İlk andan itibaren dokunmama onlarla ilgilenmeme müsaade etti.Hatta zaman zaman ben uyurken bebekleri yatağıma getiriyor hep birlikte uyuyoruz:) Yani özetle güzel bir hamilelik geçirmesi.ve doğum sonrasındaki huzuru tamamen sizin onunla kurduğunuz iletişime ve ona tesis edeceğiniz ortamın kalitesine bağlı.

akitalove
akitalove

19709

Neden bu zamana kadar beklediniz bu yasta dogum icin. tehlikeli ben önermiyorum şahsen veteriner yaşı uygun oldugunu soylersede inanmayin derim.

Reyaura
Reyaura

15210

6 yaşında kedi 16 degil tehlikeli olsun.

NehirC
NehirC

2449

@reyaura
İnternete yazıp çıkan kaynakları okursanız görürsünüz. Zaten her doğum tehlikelidir ama 5 yaş ve üstü normalden daha tehlikeli kedi için ve önerilmez.

Defnekrn
Defnekrn

245

Çook çook teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz ☺️

NehirC
NehirC

2449

Genellikle 5 yaş ve üstü çiftleştirme ve doğum için önerilmez... Keşke bu zamana kadar beklemeseydiniz. Bu yaştan sonra normalden daha tehlikeli doğum. :(

kedilimadam
kedilimadam

114398

Rica ederim, umarım sağlıklı bir hamilelik sürecinin sonunda sağlıkla, sağlıklı bebişleri kucaklar kızınız:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 680 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR