Mama Kabından Yemek Yememe Sorunu

Ceronimo-
Ceronimo-

2332 Puan

Merhaba, son 2 haftadır kedimin kuru mama yeme miktarında epey azalma var. Günde 60 gramı gayet rahat yerdi fakat şimdi öğünlerinde tabağın neredeyse yarısını yiyip geri çekiliyor. Günlük 30 grama yakın belki yiyordur, bir de akşamları 1,5 tatlı kaşığı yaş mama yiyor kuru mamayla beraber.
Dünden beri tabağında kuru mamanın yarısını bırakınca kalanları avucumun içine döküyorum, böylece hepsini yiyor. Ama kaptan yemiyor kalanları. Neden olabilir?

9 CEVAP

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Başka bir tabağa koymuştum ama ondan da yememişti aynı şekilde...
Bir süre böyle devam edeyim kendini toparlayana dek, ama alışacak diye de korkuyorum...
Günlük yiyeceği miktarı sabahtan kaba koyup bıraksam yer mi bilmiyorum, eğer mama saatinden önce acıkırsa mamanın durduğu dolabın önüne gelip miyavlıyor...

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ay ya yerim onu ben şapşal:)) Bence bir de dediğiniz gibi deneyin, en azından tekrar kaptan yemeye başlayana dek.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Mama kabınız plastik mi?

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Hayır, seramik bir çay tabağına koyuyoruz. En başından beri bundan yiyor

kedilimadam
kedilimadam

114398

Plastik kaplarda bazen böyle sorunlar olabiliyor, o yüzden sormuştum. Peki son zamanlarda ilgisiz mi kaldı? Bazen sırf ilgi görmek için de bu tarz şeyler yapabiliyorlar. Benim dişi kedim de doğumdan birkaç gün sonra böyle bir durum sergilemişti. Kabıyla verdiğimde kafasını çeviriyordu elimle verdiğimde iştahla yiyordu. Yeterince ilgi gördükten sonra tekrar kaptan yemeye başlamıştı.

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Aslında hayır, hiçbir değişim olmadı. Ben hafta içi evde olmuyorum annemle kalıyor ve bu en başından beri böyle. Annem de ilgileniyor, saati saatine mamasını veriyor, oyun oynuyor ve yalnız bırakmıyor onu evde. Niye böyle yapıyor çözemedik bir anda oldu bu kuru mamasını az yeme ve kapta bırakma olayı :/

kedilimadam
kedilimadam

114398

İştahsız olsa elinizden de yemez aslında. Peki kuru mamayı aynı kapta sevdiği bir ıslak mama ile karıştırıp vermeyi denediniz mi?

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Evet, hep aynısında veriyoruz. Araya minik yaş mama parçaları koyup da verdim kokusunu alıp bitirsin diye ama genelde hep yarısını yiyor.
Acaba şu nedenden dolayı olabilir mi? Mantar olduğu için 2-3 hafta önceye kadar 2 hafta boyunca yakalık taktı. Bu süreçte biraz mama kabından biraz da avucumuzdan yediriyorduk kolay yesin diye. Ama yakalık çıkınca normal bir şekilde yiyordu kaptan, bir anda kesmesine şaşırıyorum

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ne diyeceğimi bilemedim. Mama kabını değiştirmeyi deneyin isterseniz bir de. Umuyorum bir an önce çözülür bu sorun, çünkü insanın içine dert oluyor çok iyi biliyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2623 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR