Kedimin Sırtında Kabuklu Yara Var

umrntkn
umrntkn

192 Puan

Merhaba, dün kedimin sırtında kabuklu bir yara farkettim. Bugün de kabuğu soyulmuş. Mantardan şüpheniyoruz. Daha önce başına gelen var mı?


5 CEVAP

Cennet29
Cennet29

123930

Açık yara olduğu için veterinere göstermeden ürün kullanmayın bence

Neo Caf diye mavi renkli bir antibiyotik var veterinerinizden alıp 15 gün her 12 saatte bir kullanın yarayı kurutur iyileştirir iltihaplanmayı ortadan kaldırır.

umrntkn
umrntkn

192

İltihap için başka bir krem var elimde ama iltihap mı yoksa mantar mı emin değilim. Ve yakinda yavruları olacağı için onlara bulaştırmasından kormuyorum.

Havva6134
Havva6134

1037

Mantar yarası daha beyaz oluyor diye biliyorum benim kesimde de kabuklu bi yara olmuştu sonra düştü iltihabı yoktu tüysüz kalmıştı bi kısım veteriner enjeksiyon yarası olmuş demişti 4 5 gün ardarda iğne yapılmıştı hastalık sebebiyle öyle birşey olabilir bir veterinere gösterin bence krem kullanmadan önce

Silabey
Silabey

651

Benim kedimde de aynı yerde ayni problem oldu 1 aydır iyileşmesi icin çabalıyordum. Ancak bu kadar açık bir yara seklinde değildi. Mantar,pire, uyuz teşhisi konmadi. 3 farklı tedavi verildi. Alerji ve deri sağlığı icin hills z/d mama, uyuz aşısı ve mantar için ecosin. Birde kaşıntı için şurup. Hiçbir teşhis olmamasına rağmen 3 farklı tedavi uygulandı. Mamayı başka veterinerlerde ararken bir veterinerde bulabildim koskoca şehirde. Ve veteriner bakmak istedi yaraya. Böyle gecmeyecegini söyleyip sardı. Ve Antibiyotik krem kullanmami önerdi. Allah ondan bin kere razı olsun mamayi bi tek onda bulmamin sebebi buymus demek ki. O veterinerin sayesinde düzeldi. Hala daha izleri var tabiki hafif kızarıklıklar var ama deri sorunları zaman alan bir durum. Sana tavsiyem veterinere kesinlikle gitmen ve ihmal etmemen. Çünkü büyüyor. Ben 4-5 veterinere gittim o süreçte yarası oldukça büyüdü. Asla bekleme

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 278 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR