Kedi Tüyüne Alerjide Aşı Yaptırmanın Aşamaları Veya İlaç Kullanımında Bilinçli Biri Var Mı?

kedi tüyüne alerjim var. burnuma ve ağzıma gelmediği sürece sıkıntı olmuyor ancak kedi sahiplenmeden önce bu engeli aşmak istiyorum ve kararlıyım. bu yüzden hiç sahiplenme gibi çözümler sunmazsanız sevinirim. bunun dışında aşı yaptıran veya bu soruna karşı ilaç kullanan kişilerin tecrübelerini, işe yarayıp yaramadığını duymak isterim, buyrunuz.

10 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112777

benim kardeşimde de alerji var ama kedi sahiplenmeden önce kedi tüyüne çıkmamıştı alerji bazı yiyeceklere karşı çıkmıştı sonradan kedimiz eve geldikten sonra arttı semptomları şimdi ilaç kullanıyor ileride de aşı düşünüyor o da araştırdığımıza göre çok uzun yıllar etki ediyormuş (10-15 yıl) ve 5-10 bin civarı bir fiyatı var. Yetişkin alerji immunoloji doktorundan randevu alınabiliyor

IIREMMM
IIREMMM

112777

biz henüz randevu alıp detaylı bilgi edinemediğimiz için tam anlamıyla bir tecrübem yok bu konuda ama yine de yazmak istedim, tecrübesi olanlar da yazarsa çok iyi olur sürekli ilaç kullanmaktan çok daha iyidir diye düşünüyorum alerji aşısı olmak :)

IIREMMM
IIREMMM

112777

benim kardeşim de asla sevmeden duramıyor içimize soka soka öpüyoruz :)) ilaç düzenli kullanımda azaltıyor ama biraz seyreltmeye kalksa (her gün değil de 2-3 günde bir içse) felaket derecede başlıyor hapşuruk krizleri :(

MarsMaya
MarsMaya

3871

Aşı süresince alerjen enjekte edildiği için yine alerji ilaçları kullanıyorsunuz. Aşıya uygunluğunuzu gittiğiniz immünoloji doktoru belirliyor. Ben kedi, toz akarı ve polen alerjilerim için aşıya uygun görüldüm ama aşı süreci tamamlandığında da %100 etki göstermeyebilir dendi. Tabi bu kişiye göre değişen bir şey. Süreç de uzun olduğu için kabul etmedim. 1yıldır hap kullanıyorum sıkıntı yok. İlk 6 ay düzenli kullandım. Şu son 6 ayda 4 ay kadar düzenli kullanmadım ihtiyaç duymadım iki aydır yine kullanıyorum bahar alerjisi de eklendiği için

IIREMMM
IIREMMM

112777

@MarsMaya peki siz devlet hastanesindeki immünoloji doktoru ile mi görüşmüştünüz acaba devlet hastanelerinde de yapılıyor mu aşı uygulaması bilginiz var mı?

kesinlikle aşı kesin çözüm gibi duruyor ancak ikisini de daha denemediğim için ilacın etkisini de merak ediyorum. alerji etkilerini gerektiği kadar azaltıyor mu? kardeşiniz de ilaç içtiği sürece kediye çok yaklaşabiliyor mu? burada yaklaşmak derken sarılıp öpmekten bahsediyorum çünkü ben kesin sevmeden duramayacağım :)

tamamdır, çok teşekkür ediyorum :)

huqi
huqi

116368

Aşı tedavisi sanırım çok etkili ben de ileride düşünüyorum 4-5 sene kadar sürüyormuş. Kedi sahiplenecekseniz eğer 1 tane sahiplenin sadece ben 2. Kediden sonra çok kötü belirtiler yaşamaya başladım :(

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

2 sene önce 2 ay boyunca toplam 2 kutu ilaç kullandım ve belirtileri bayağı bir azalttım. Şuan sadece arada bir hapşurma ve hapşurmadan dolayı burun tıkanıklığı oluyor o kadar.

MarsMaya
MarsMaya

3871

@IIREMMM devlet hastaneleri konusunda emin değilim ama immünoloji bölümü olan her hastanede aşı vardır herhalde. Ege Üniversitesi tıp fakültesinde vardı randevu alamadığım için MedicalPark'ta bir doktora gittim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 345 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR