Hills Kısır Mama

Silabey
Silabey

651 Puan

Hills mamasında o kadar fikir ayrılıkları var ki... Sizce içeriği yeterli bir mama mı? Yoksa kötü mü

4 CEVAP

OrininKulu
OrininKulu

97

İçeriğe bakınca evet çok iç açıcı gelmiyor ama nasıl ayralandıysa kediye çok iyi geliyor. Bu mamyı tüketen kediler genel anlamda daha sağlıklı ve daha uzun yaşıyor.

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Hill's asla kötü bir marka değil.


Mesela, Farmina markasının Vetlife Kısır Kedi maması içeriği şu şekilde;


kurutulmuş tavuk proteini, pirinç, mısır glüteni, yulaf, bezelye lifi, hidrolize balık proteini, tavuk yağı, keten tohumu, kurutulmuş pancar küspesi, kurutulmuş balık proteini, kurutulmuş yumurta, balık yağı, kurutulmuş bira mayası, maya özü (mannooligosakkarit kaynağı), fruktooligosakkarit, fisilyum kabukları ve tohumları, potasyum klorür, sodyum klorür, kalsiyum sülfat dihidrat, soya özü (izoflavon kaynağı 500mg/kg), kondroitin sülfat.


ND markası da Farmina'ya ait. Ama VetLife, ND'den daha pahalı.



  • Bu da Virbac Somonlu Kısır kedi maması içeriği;


Kurutulmuş domuz ve kümes hayvanı proteinleri, Patates nişastası (min. %4), Hayvansal yağlar, Hidrolize domuz ve kümes hayvanı proteinleri, Bezelye, Mineraller, Bakla kabukları, Kurutulmuş somon proteini (min. %4), Pirinç (min.%4), Lignoselüloz, Keten tohumu, Pancar küspesi, Bira mayası, Psyllium lifi (Plantago (L.) spp.), Frukto-oligosakkaritler, Hidrolize kabuklular (kitosan kaynağı), Kondroitin sülfat, Lactobacillus acidophilus.


Virbac maması dünya genelinde Super premiumdur. Ama biz içerik okumayı çok farklı algıladığımız için olayı bambaşka boyutta algılıyoruz. (Ama yukarıdaki içeriklere bakınca çoğu kişi berbat, çok kötü bir içerik diyecektir.)


Bu konuda veterinerler ve 10 yaş üzeri kedi bakımı yapan kişilerle konuşursanız, deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Şimdiye kadar 20'nin üzerinde kedi bakımı ve beslenmesiyle ilgilendim ve hali hazırda kedilerimden 3 tanesi 15 yaş civarı. Kediler de insanlar gibi farklı özelliklere, rahatsızlıklara, damak tatlarına sahipler. Birine iyi gelen, diğerine iyi gelmeyebiliyor. Uzun vadede Hill's özellikle Vet Essentials serisi ve Virbac en çok kullandıklarımdan. Royal Canin ve Proplan da rotasyon olarak sıklıkla kullanırım. Belli yaşa kadar Orijen de kullanırım, o segmentte mamalarda. Yaş mama olarak Schesir yaş mama ve çorbalarından kullanıyorum. Tüm bu seçimleri de kedilerime iyi geldiğini gözlemleyerek kullandım, kullanmaktayım.

eessmmaa
eessmmaa

3695

Ben de kısa bir süre önce nd den hills mamaya geçtim nd de kedilerimde kepeklenme oldu ve kan testi yaptırdığımda protein oranı sınırda çıkmıştı şuan hills kullanıyorum ve kedilerimdeki kepeklenme gitti ve tüyleri yumuşacık oldu ben mamadan çok memnun kaldım açıkçası

dilanbulent
dilanbulent

17291

Hills güvenilir bir markadır. Kendini içerik profesörü zannedenlere sorsanız ND Orijen Acana BritCare haricinde alınabilecek mama yok piyasada. Ama bu öve öve bitiremedikleri mamaların şikayet oranları Hills RoyalCanin gibi markalara göre çok daha fazla. Gayet güvenilir, iyi bir markadır Hills.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 325 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.249 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR