Reflex Plus Kedi Maması Önerilirmi?

GABRIEL
GABRIEL

2332 Puan

Merhaba arkadaşlar. Daha önce de belirttiğim gibi kedimin kabızlık sorunu var. Lavital kedi maması tüketiyordu. Mamayı değiştirmeye karar verdim. Fiyat olarak reflex plus kedi maması uygun görünüyor. Kullanan varmı? Bir şikayeti olan varmı? Olumsuz bir durum yaşayan varmı? Her kedinin farklı olduğu biliyorum. Ama öğrenmek istediğim olumsuz tarafları. Yiyip yememesini geçtim. Zararı dokunmasın da.


14 CEVAP

Silabey
Silabey

651

Gördüğüm her reflex mama sorusunu yanıtlamak istiyorum. Kesinlikle ama kesinlikle kullanmayin. Ben bir süre kullandim kedimin sırtında yaraya neden oldu 1 aydır uğraşıyorum iyilessin diye. Aslında bu reflexe özel değil tüm kötü,kalitesiz mamalar kedilerde sorunu çıkartabilirmiş onu deneyimleyerek öğrenmek durumunda kaldım maalesef. Mümkünse gerçekten iyi mama alın kedinize
Ucuz diye kötü mamalara kaçıp sağlık sorunuyla ikiye katlıyor o paralar aslında. Lütfen kötü mama kullanmayin reflexe özel değil bu.

GABRIEL
GABRIEL

2332

Dikkatiniz için teşekkür ediyorum. Size de geçmiş olsun. İnşallah iyileşir. Pahalı diye aldığım mamalar ya kanlı ishal yaptı yada tüy dökülmesine neden oldu. Ne yapacağımı şaşırdım.

GABRIEL
GABRIEL

2332

Herkese teker teker teşekkür ediyorum. Dikkatiniz ve önerileriz için. Bize göre pahalı olan mama. Üretimi olan ülkelerde bize nazaran daha ucuz. O yüzden aradaki distribütörlere aracıları zengin etmek yerine. Üretim yapan fabrikalardan satın almak istiyorum. En azından karşılaşacağım sorunları muhataplarına iletebilirim diye düşünüyorum.
Kedimi kısırlaştırdıktan sonra. Somonlu ve tavuklu mama yemez oldu. Yaş mama verirsem ne ala. Kuru mamayı nazlanarak yiyor. Bonacibo mamasından ufak tadımlık paketlerden almıştım. Severek yemişti. Lakin çok şikayet okudum. Ve şikayetlere verdikleri cevaplar sorunu çözmek için değil de kendilerini haklı çıkarma yönünde. Yani tüketiciyi yalancı konumunda bırakıyorlar.

Misa_1
Misa_1

568

Denedim de rahmetli beyenmedi

GABRIEL
GABRIEL

2332

Kedilere mısır, şeker pancarı, gluten, tahıl zararlı diye bir sürü makaleler yazılıyor. Ama nedense hemen hemen bir çok mama firması bunları kullanıyor. Et ürünlerinin kedisinini değil de yağlarını kullanıyorlar. Kime ve neye güvenip mama seçmemiz gerekiyor bilmiyorum açıkçası

GABRIEL
GABRIEL

2332

Dilanbulent çok ikna edici be detaylı yazmışsınız. Teşekkür ediyorum. Evet Royal canin mamasını daha önce tüketti. İştahla yiyordu Doymuyordu. Aşırı ve hızlı bir şekilde kilo aldı. Kısırlaştırdıktan sonra malum kiloya dikkat etmek gerektiği için. Bir daha riske girip almadım. Doymayınca karşıma geçip oturuyor. Gözlerimin içine öyle masum bakıyor ki dayanamıyorum yine veriyorum.

Cennet29
Cennet29

123880

Ev kedinize orta hallice mamalar kullanmanızı öneririm. Ben en pahalı mamaları da çok faydalı bulmuyorum ztn ucuzlarıda. Reflex sokaktaki kedilere aldığımız mamalardan biri o yüzden uzak durmanızda fayda var.
Önerebileceklerim


Bozita
Advance
Sanabelle
Exclusion
Hills

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Kullanmamanız önerimdir

dilanbulent
dilanbulent

17235

Bütçeniz kısıtlı ise alınabilecek en iyi ve en uygun mama bence Bonacibo. Reflex'ten hem daha ucuza denk geliyor hem de içeriği daha iyi. Çok üst seviye bir mama değil ama herkesin bütçesi farklı sonuçta. Kendi fabrikalarında üretim yapıp, kendi sitelerinde satıyorlar. Bir bakın derim. İçeriği asla kötü değil, orta segment diye öve öve bitirilemeyen Felicia ile içeriği aynı

GABRIEL
GABRIEL

2332

Bazı ithal mamalarda domuz küspesi, tozu, yada yağını kullanıyorlar. Onları da almak istemiyorum.

dilanbulent
dilanbulent

17235

Şikayet oranlarına bakıp ona göre karar vermek lazım. Örneğin kendini içerik profesörü zanneden insanlar Royal Canin, Proplan, Hills markalarını sürekli kötülüyorlar içeriğinde tahıl var o var cart curt var diye. ND, Brit Care, Acana öneriyorlar hep. Ama bir araştırdığınız zaman gerçekleri görüyorsunuz. Örneğin Brit Care öyle yüksek bir şikayet oranına sahip ki... Alan kişilerin yarısından fazlası ishalden şikayetçi. Sadece bu sitede açılan Brit Care başlıklarına bile baksanız bir fikriniz oluşur. E ama bu sürekli kötülenen Hills veya Royal Canin gibi mamaların şikayet oranı neden bu kadar az? Kedilere yarayan içerik yapıyorlar da ondan.


Bu Hills RoyalCanin gibi markalar boş yere dünyada en çok kullanılan markalardan değiller. Ha illaki her mamanın şikayet oluyor fakat önemli olan şikayetin oranı. Bir mamayı kullananların yüzde 90'ı memnundur, diğer mamayı kullananların yüzde 50'si memnundur. İşte bunlara dikkat etmek lazım. Veterinerlere tek tek gidip araştırsanız yemin ederim göreceksiniz, 15 yaşının üstündeki kedilerin neredeyse tamamı (elbette istisnalar oluyor) Royal Canin, Hills, Proplan ile beslenen kediler. Bu şans eseri olan bir şey değil, kedilere yarıyor bu markaların içeriği. Ama kendini içerik profesörü zannedenlere sorsanız Orijen ND BritCare haricinde alınacak mama yok piyasada. Bir mamanın içeriğinde kurutulmuş/taze et yazısını görünce veya tahılsız yazısını görünce o mamanın iyi olduğunu sanıyor bu insanlar.

dilanbulent
dilanbulent

17235

Eğer bütçeniz düşükse size Bonacibo öneririm. Her zaman taze bir şekilde satıyorlar. Zaten kendi fabrikalarında üretip, kendi sitelerinde satış yapıyorlar. İnsanlar nedense bu markaya karşı önyargılı çünkü kendi sitelerinde aynı zamanda sokak hayvanları için ürettikleri mamalar da var. Ama yine kendi üretimleri olan Bonacibo daha iyi onlardan tabii. Kabul ediyorum mükemmel değil ama herkesin bütçesi de aynı değil. Bonacibo, düşük bütçeli insanların alabileceği en makul mama. Prochoice Reflex gibi mamalardan da daha iyi olduğunu düşünüyorum içerik olarak. Reflex ile kıyaslamak bile Bonacibo'ya hakaret.

Cennet29
Cennet29

123880

Ben 2 yaşında kısır kedime şuan Sanabelle alabalıklı kullanıyorum. İçeriği de çoğu mamadan temiz


içindekiler:
taze alabalık eti (min.%5), taze kanatlı eti (min %20), pirinç, hayvansal yağ, tavuk eti unu, balık eti unu,karaciğer (kurutulmuş), proteini, hidrolize et, kıkırdaklar (kurutulmuş), taze et unu, toz yumurta (kurutulmuş), selüloz lifleri, pancar küspesi (şekersiz), keten tohumu, balık yağı, maya (kurutulmuş), potasyum klorür, kızılcık (kurutulmuş), yaban mersini (kurutulmuş), midye tozu (nz) yeşil dudaklı midye özü(besinsel kıkırdak oluşumu ve fonksiyonu destekler), hindiba, kadife çiçeği (kurutulmuş) yucca özü (kurutulmuş).mamanın analizi:ham protein:%34 ham yağ:%21.5 ham lif:%2 ham kül:%7 nem:%10.10 kalsiyum:%1.1 fosfor:%0.95 sodyum:%0.3 potasyum:%0.5 magnezyum:%0.07

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Hangi mama alanlarda daha çok sorun şikayet kanlı ishal kusma mantar vs. oluyor bunlara bakın. Sizin burda pahalı diye özenerek aldığınız mamalar Avrupa'da sigara parası kadar. Ayrıca veterinerden çıkamayan kediler hangi mamaları yiyor onada bakmak lazım. Ben bunlara bakarak ona göre mama alıyorum.
Burdan en iyi mamaları soyleyim;



  • Taze Tavuk

  • Taze Hamsi

  • Taze Alabalık

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 452 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR