Tüy Dökülmesindeki Artış Hakkında.

frekans06
frekans06

700 Puan

Herkese merhabalar,


4,5 - 5 aylık kedimi 10 gündür Acana Pasifika balıklı mama ile besliyorum. Daha önce Advance Kitten ve Naturea Somon kullanmıştım. Acana'ya da direkt değil kademeli olarak geçtim.
Son bir haftadır, yani Acana'ya geçişten sonra tüy dökmesinde ciddi bir artış söz konusu. Ağırlığı 2,3 kg civarında. Beslenmesi, tuvalet durumları gayet normal. Değişken tek şey maması olduğu için ondan olabileceğini düşünüyorum. Acana ile ilgili okuduğum yorumların bir çoğunda mamanın tüy sağlığına son derece iyi geldiğini söylemişler. Az bir kısmında ise tüy dökülmesine neden olduğu yazılmış.
N&D ile Acana arasında kalmış, Acana'nın balıklı olmasının tüyleri açısından daha iyi olduğunu tahmin ederek Acana'ya geçmiştim. Veterinerimizde Acana'nın protein oranının yüksek olması nedeniyle özellikle hareketsiz kedilerde uzun süre kullanımı tavsiye etmedikleri, Daha çok erkek kedilerde görülmek üzere idrar yolları ve böbrek sorunlarına yol açabildiğini o nedenle N&D'yi daha iyi bulduklarını söylüyor.


Acana kullanıp benzer sorun yaşayan var mı? Nasıl önlem aldınız?

6 CEVAP

Batmaaan
Batmaaan

3199

Her mama her kediye aynı etkiyi yapmadığından sizinkinin bünyesi böyle bi tepki vermiş olabilir. 5 ay yavruy yemini bırakmak için çok erken değil mi :(

eltarcin
eltarcin

116201

Veterinerinize asla güvenmeyin! Onlar anca millete RC, Pro Plan kakalasınlar, İyi olan mamalara da "İdrar yolu problemi yapar, tüy döktürür, ishal yapar" desinler. Elbette her kedide aynı durum söz konusu değil. Her kedi farklı neticede. Ama şu "Protein idrar yollarında problem yapar" diyenlere de gıcık oluyorum. Hangi kedide görülmüş? Protein aksine daha da yarar yapar. Acana bazı kedilerde böyle sorunlara yol açabiliyor. Şahsi görüşüm besin değerlerinin fazla dengeli olmamasından. Size tavsiyem Orijen'in farklı çeşitlerinden tester istemeniz. Kedinizin damak tadına, sağlığına dikkat ederek almanız.
Ama her şeyi bir kenara bırakalım; homemade bütün mamalara bin basar.

frekans06
frekans06

700

@Batmaaan; Yanıtınız için teşekkürler. Son söylediğinizi anlayamadım?


@eltarcin; Yanıtınız için teşekkür ederim. Acana'nın özellikle erkek kedilerde idrar problemlerine yol açabildiğini bu ve diğer forumlarda okumuştum. Veteriner de benzer bir şey söylediği için paylaştım.
RC, Proplan vs satan bir yer değil zaten. Tüy dökümü benim gözlemlediğim bir durum. Ben 1,8 kg lık mama bitene kadar kullanmaya devam edeceğim sanırım. Sorun mama kaynaklıysa devam eder diye düşünüyorum.

eltarcin
eltarcin

116201

İnanmıyorum. Satmıyor mu gerçekten? :) Ben idrar yolu problemlerinin protein kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Asıl daha fazla tahıl, daha fazla zarar yapar. Doğasında etle tahılı karıştırıp yemiyorlar bildiğime göre.

Batmaaan
Batmaaan

3199

Benim bildiğim kadarıyla 1 yaşına kadar yavru yemi daha sağlıklı oluyo. Benimki 7-8 aylık hala yavru kedi maması alıyorjm

frekans06
frekans06

700

@Batmaaan, Haklısınız, 1 yaşına kadar yavru maması ile beslenme tavsiye edilir. Ancak, Acana'nın ürettiği kuru mamalar tüm yaş grupları için tüketilebiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 668 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR