Hangi Irk Daha Uysal

Misa_1
Misa_1

568 Puan

En uysal ırk ne?

5 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Eğer cins kedi soruyorsanız gereken cevabı vereyim. Cins kedilere uysal denmesinin sebebi hepsinin hastalıklara çok meyilli veya direkt olarak hasta olmaları. Örneğin sakin olmasıyla bilinen iran kedileri, basık suratlarından dolayı ömürleri boyunca acı çekerler. Solunum problemleri, göz problemleri... Ayrıca da zeki kediler değildir, çoğunun zekası düşüktür. İşte sakin olmasıyla övünülen İran cinsi kedinin özellikleri bunlar.


Eğer cins kedi istiyorsanız, en ufak bir vicdanınız varsa satın almayın. Dışarıdan sahipleneceğiniz bir yavrunun hayatını kurtarın, ona yuva açın. Engelli kedileri sırf sakin veya güzel göründükleri gerekçesiyle satın alanlardan biri olmadığınız için vicdan azabı da çekmezsiniz.

Emirrckr
Emirrckr

12950

Üstteki yoruma kesinlikle katılıyorum,
Cins kediler belki evet duruş olarsk daha uysal daha sakinler ama çoğu cins genetik kusurları gereği acı çekiyor yine düşük bağışıklığa sahip oluyorlar.
Arkadaşımın İran kedisi var evet iyi hoş çok pofuduk belki ama hayvanın suratı sürekli asık,mutsuz.
Bir o kadar hareketsiz,sürekli yatıyor,uyuyor.
Benimkiyle kıyaslayınca çok garipsiyorum gerçekten.
Kedi dediğin eve renk katacak,koşacak oynayacak,zıplayacak.
Acıkınca tatlı tatlı miyavlayacak,oyun oynamak için bizi çağıracak yeri gelecek bir şeyleri kırıp dökecek :))


Diyeceğim o ki yukarıda da dedikleri gibi sokaklar çaresiz yavru kedi kaynıyor sokakta bulamam derseniz de sahiplendirme ilanlarında yuva arayan bir sürü can var.
Sırf tekir,smokin veya calico vs. diye şımarık olacak değiller.
Ki bence şımarıklık düzeyi biraz da yavrulukta aldığı eğitimlere de bağlı.
Bazen bazı şeylerde sesli bir dille uyarmak işe yarıyor.
Bir şşt sesi ya da ismini vurgulayarak seslenmekle yapılmasını istemediğimiz şeyi yaptıklarının farkına varıyorlar.
Gerçekten oldukça zekiler.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

uysal ırk diye bir şey yok her şey kedinin karakterine bağlı. Bir tekir aşırı derecede uysal olabilir veya bir scottish kedi aşırı derecede hırçın olabilir. Sahiplendiğiniz hayvanı uysal olup olmamasına göre ayıracaksanız, onu her haliyle kabul etmeyecekseniz lütfen hayvan sahiplenmeyin.

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Benim bilimsel olmayan bana denk gelen tesbitlerime gore kulaklari ve kuyrugu tekir kalani beyaz olanlar asiri geveze ve şırnasik ofisde ve apartmanda baktigimiz ve kucuk kizim bu renklerde 3'üde ayni :))
Gecmiste cins kedi diye direttigim zaman çincila kedi satin almistim orjinal ırkti evet o çok yumusak basliydi ama ben evden aldim bir aile evinde yavrulatmisti sevgi dolu olduklari icin kedi de sevgi doluydu diye dusunuyorum arkadaslarimda british var hareketli ve ozgur bir irk ,bence smokin de genelde uysal sanki bunlar benim denk geldiklerim aksi de olabilir ama taaki evde arkadasimin tekirine denk gelene kadar cinks kedi beslemek istiyordum ;)) ama simdi tekir beslemedigim yillarim boş geçmiş diyorum biri dana kadar profil resmimde var digeri cok buyumedi ama sevgivdolu ve kuduruklar
Eger beraber oyun oynarim konusurum ilgilenirim benlebiletisimi olsun derseniz kesin sokakdaki bebekler ama hicbiri ilgisizlige tahammul etmez sadece seviyim sevimli olsun diyosaniz hollanda lop tavsani alin :)))

Superisi814
Superisi814

125092

Uysal diye bir ırk yoktur, kedinin karakteri ile ilgilidir ve bir de bakımı..4 ayrı kedim var, hepsinin geçmiş hikayesi başka, karakteri başka.Dolayisiyla hareketliliği başka..Eğer tüm gün yatan bir kedim olsaydı, sağlığından endişe ederdim.Bitki bile kendini güneşe doğru çevirirken, hareketsiz, ya da tamamen uysal bir kedim olsaydı, veteriner hekime koşardım.
British olup da uçan halı gibi gardrop üzerine atlayan kedi de gördüm, tekir olup da kucak çocuğu olan da..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 318 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR