Çip Cezası! Aşı Ve Çip Karmaşası

Cats_s
Cats_s

1220 Puan

yetişkin kediyi sokaktan sahiplenmek istedigimizde, çip cezası uygulanacakmis! Gerekçe olarak da yaşı öne sürülüyor, 6 aydan büyük kedilere çip muhakkak cezalı olarak işlem yapilabiliyormuş! Bu nasıl berbat bir sistem! Veterinere aşı için götürünce,, cipsiz işlem yapmayiz deniliyor.. Parazit aşısına tamam , kuduza olmaz deniliyor! Yani artık sokaktan hayvan sahiplenemeyecek hiç kimse, çünkü çip cezası var ! Nasıl bir sistem bu! Bu işin bir yöntemi yok mu?

5 CEVAP

tengrist
tengrist

11583

Kim verdi size bu bilgiyi? Sokak hayvanları için çip şartı yok,
yeni hayvan sahiplenecekseniz de herhangi bir hayvan barınağına gidip sahiplendirme belgesi alıyorsunuz ve onunla cezasız çip takılıyor.


Sizin dediğiniz 6 ay olayı, 6 aydan büyük sahipli kedi/köpekler eğer yılbaşına kadar çiplenmediyse önce ceza kesilip daha sonra çip takılıyor.


Eksik bilgi ile insanlanları geleyana getirip bilgi kirliliği oluşturmasak daha iyi olur

Sezgek
Sezgek

16511

Gittiğiniz vet size yanlış bilgi vermiş beyler 6 aydan büyük hayvanlara çip yalamıyor cezasız bu doğru ama yeni sahiplendim derseniz ilçe tarım da çip taktırabiliyorsunuz ben hijyen konusundan emin olamadığım için betten rica ettim kedimi 6 aydan küçük gösterip çipi taktı yani isterse vet de çip takabilir ne yazık ki ortada o kadar eksik bilgi var ki onlarda şaşırmış durumda bir anda gelen bu yaptırımdan

dilanbulent
dilanbulent

17235

Çok detaylı bir şey yazmama gerek yok, diğer kullanıcılar gereken cevabı vermişler zaten. Veteriner tamamen yanlış bilgi vermiş.

Cats_s
Cats_s

1220

sezgek ve Dilanbulent' cvp için teşekkürler, geçen hafta yaşanan bir olayı yazdım, son durum : aşıyı yaptirdilar bir çok farklı vet denedikten sonra, ama çip taktiramadilar. Üstelik, daha önce, başka bir kişiye 6 ay küçük işlemi yapan bir veterinere gittikleri hâlde. Bölgelerindeki İlçe tarım müdürlüğü ile iletişime geçtiklerini, cezalı işlem uygulaması talep ettiklerini söylediler.Civarlarindaki barınaklara gidip deniyecekler şimdi.

Cats_s
Cats_s

1220

tengrist , uslubunuz hoş degil, benim yazdıklarım son günlerde yaşanan ve hala çözülememiş bir olay, ilçe tarım müdürlüğü de, vetler de çip takmadilar kediye, aşıyı da iki farklı veterinerde tamamladılar, bir çok veteriner gezdiler. insanlari galeyana getirmek ne demek! Amaç sokaklardan can kurtarmak, aşı yaptırmak! Uslubumuza dikkat edelim lütfen!!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 405 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80716 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR