Yavru Kedi Ve Annesi Sürekli Kusuyor

Dxdxm
Dxdxm

2647 Puan

Merhaba. 1-2 hafta önce sokakta yaşayan bi anne kedi yavrusuyla birlikte bize yerleşmeye karar verdi biz de ellemedik. Yavru kedi bu sabahtan beri 5-6 kez kustu gün boyunca. Anne kedi de dün kusmuş. Yavru dün kuru mama yemişti biraz ondan olabilir mi? Pekçok kez kusunca endişelendim. Bugün ulaşabileceği kuru mamaları kaldırdık bu sefer de süt kusmuş. Mamadan kaynaklı desek evde 3 kedim daha var sürekli aynı mamayı kullanıyorum. Anne yabani olduğu için veterinere götürme şansımız da pek yok. Sadece üşütme olabilir mi? Eğer bilginiz varsa içimi rahatlatın lütfen..

2 CEVAP

tengrist
tengrist

112279

merhabalar,
tahmin edersiniz ki bu çok ucu açık bir konu ve tahmin için gözlem gerekiyor, en yaygın sebebi iç parazit oluyor diye biliyorum genelde.
ani gıda değişimi, eğer mamanız tavuklu ise alerji olma ihtimali geliyor aklıma ama yavruda da kusma var diyorsunuz, enfeksiyon ve parazit kalıyor geriye.
ek olarak halsizlik, ishal, iştahsızlık gibi durumlar varsa gidemiyorsanız bile en azından arayıp genel bir bilgi alınabilir en azından daha doğru hareket edersiniz

aslihan_e
aslihan_e

132162

Ne yapıp edip veterinere götürün. Kedilerde sık kusma çok tehlikeli. Anneyi götüremiyorsanız yavruyu götürün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 190 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR