Kedimin Ensesinde Tüy Dökülmesi

GABRIEL
GABRIEL

2332 Puan

Merhaba arkadaşlar. Sıkıntının biri bitiyor diğeri başlıyor. Kedimin ensesinde tüy dökülmesi var. Sabah veterinere götüreceğim. Ön bilgim olması için soruyorum. Bu ne olabilir. Yara yok, kaşıntı yok. Sadece tüy eksilmesi mevcut.


11 CEVAP

GABRIEL
GABRIEL

2332

Son zamanlarda sık sık veterinere gittik. Kedi strese mi girdi diye düşünüyorum artık. 2 gün içinde oluştu. Mantara sirkenin iyi geldiğini bilmiyordum. Sabah veterinere götüreyim bakalım ne olacak. Telefonda sordum herhangi bir şey söylemedi. Az kaldı bu yaştan sonra veterinerlik okuyacam. Bunlardan bana fayda yok

GABRIEL
GABRIEL

2332

Bugün veterinere gittik. Kontrol edildi bir sebep bulunamadı. Veterinerde önceleri uslu duran kedi artık kendine dokunulmasını istemedi. Büyük ihtimalle sık veteriner kontrolü yüzünden strese girmiş. Taşıma çantasına bile girmek istemedi.

Lilibeth
Lilibeth

10499

Bizimkinin de kulağında var uzun tüylü olduğu için diğer yerlerinde var mı anlayamadık pek. Bende İnternetten baktığım kadarıyla mantara benzettim ama hiç kaşıntısı da yok ne olduğunu çözemedik sirke deneyeceğim bi fısfıs olarak sıkıp belki iyi gelir mantarsa eğer

Lilibeth
Lilibeth

10499

Stresten de olabilir tabi bizimki kızgınlıktan da olabilir mantar mı geçici bi durum mu bilmiyorum takipteyim

GABRIEL
GABRIEL

2332

Mantar varsa sık sık kaşıntı olur. Kulağında akıntı olur. Alerji varsa tüy dökülen yerde kızarıklık kabarıklık olur. Kabuk bağlar. Veteriner böyle söyledi. Sizde kontrol edin bunları. Mantar varsa çıplak elle temas etmeyin. Ellerinizi Dezenfekte edin.

Lilibeth
Lilibeth

10499

Tamam teşekkürler gözlemlerim bende bakalım inşallah değildir geçmiş olsun size de

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba
Bu durumu bir kaç kere yaşadım.
Birinde stresten oldu, birinde mantar .En son da sizin kendinize benzer kedim var onun arka bacağında oldu.Mamadaki yüksek protein sebebiyle Nd kullanıyorduk o ara.
Stres ya da mama olabilir, hekiminiz bu seçenekler üzerinde de dursun.

GABRIEL
GABRIEL

2332

Teşekkür ediyorum. Felicia kullanıyordu. Protein oranı çok yüksek değil. Hipoalerjenik mama bide. Ama bende mamadan şüphelendim. Şimdilik üzerine kiyafet giydirdim. Ensesine müdahale etmesin diye. Mamasını değiştireceğim.

aybikeyyy
aybikeyyy

1202

Arkadaşlar mantar diyebilmek için illa kaşıntı olmasına gerek yokmuş ben de benzer bir durum yaşadığım için epey bir kedi sahibinin tecrübelerini dinledim. Mantar açısından mutlaka wood lambasıyla baktırın. Alan küçükken iyileştirmeyi çok daha kolay olacaktır. Mantarsa travazol sürmeyin.( işe yaramıyor) İnsanlar için olan haplardan vermeyin (karaciğere zararlı)

aybikeyyy
aybikeyyy

1202

Ben de mama değişimi yapıyordum ondan kaynaklanmıştır diyr bekledim . Şuan çok daha büyük bi alanla uğraşıyorum

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Felicia yapıyor bunu. İçeriğindeki hamsi ne kadar taze tartışılır. Dökülme olan yere pamukla elma sirkesi sürün biz o şekilde düzelttik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 376 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR