İç Parazit Aşısından Sonda Parazit Döküyor

Catqyeen
Catqyeen

519 Puan

Anket

Çok normal, iç parazit hapı/ aşısından sonra hep olur
(1 oy)
Hiç karşılaşmadığım bir durum, aşıdan olabilir
(2 oy)
Aşı uygulandıktan sonra hala parazit döküyor olması hiç normal değil bir anormallik var
(3 oy)
Duruma göre değişir ama zaten aşıdan veya haptan dolayı parazit dökmesi lazım.
(4 oy)
Toplam (10 oy)

Merhaba, kedim veterinerde, veterinerin hapı yutturamaması sebebiyle iç parazit aşısı olalı yaklaşık 1, 1.5 hafta oldu, ve şuan hala parazit döküyor, iğneden önce parazit dökmüyordu, normalde götürdüğümüz veteriner hap veriyordu, bugüne kadar da hep hapla iç paraziti hallettik, ve o gün o hafta içinde ya da daha sonrasında hiç parazit dökmedi, fakat bu yeni veteriner hap yerine iğne yapıp( yutturamadığı için) birde bugün parazit dökebilir dedi, ve gerçekten aşı olduğu günden itibaren parazit döküyor sebebi nedir sizce deneyimini paylaşmak isteyen var mı 1.5 haftadır hala parazit dökmesi normal mi bir daha eski veterinerimize götürüp hap içirmesini istemeli miyim?

8 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128445

İğnenin etken maddesi praziquantel her parazite etkili değil, hapların çoğu birden fazla etken maddeli. Parazit dökümü ilaçtan sonra 1-1,5 hafta sürmez asla, daha ilk saatlerde etki eder. Tamam yumurtalar olduğu için onlar çıkmaya devam ederler ama onlar da öyle hemen dökülmezler. Mutlaka hap yutturun, 3 hafta sonra da tekrar yutturun yoksa kurtulamazsınız. Belki siz dikkat etmemiştiniz, belki parazit döküyordu zaten veya iğne yetersiz geldi. Onun etkisi öyle dış parazit ilacı gibi uzun vadeli değil ki 1-2 hafta döktürsün. Vücuttan atılır gider. Bilmiyorum belki de diğer veterinerin yutturduğu hap mı kötü, yoksa varsa hapın işe yaraması gerek.

Cennet29
Cennet29

123929

Broadline en iyi iç-dış parazit ilacı. Onu da veterinerden temin edebilirsiniz biraz da pahalı. Hem iç hem dış parazit çift etkili özelliği.

Minminik
Minminik

13978

Siz kendiniz ignenin uzerine hap vermeyin vete danisin bizim tedavimiz 3 gun surmustu her kosulda vet farkli tedavi verir

Cennet29
Cennet29

123929

Veteriner kontrolünde yapın bu arada. Ben caniverm kullanıyorum sokak cocuklarıma ve işe yarıyor. Siz muayene ettirin duruma göre tekrar uygulama yaparsınız klinikte

Catqyeen
Catqyeen

519

Tamam çok teşekkür ederim hepinize yeni bir veterinere geçicem sanırım ona danıştıktan sonra tedavime devam edicem.

Catqyeen
Catqyeen

519

Teşekkür ederim önerdiğiniz bir parazit ilacı var mı ben bugüne kadar hep veterinere götürdüm hangi ilacı verdiğini bile bilmiyorum iyi mi kötümü tavsiyeniz varsa kendim alıp vericem, bu arada küçük küçük yumurta- lavra tarzı- şeyler döküyor tam parazit sayılıyor mu bilmiyorum ama kesilmedi hala.

Catqyeen
Catqyeen

519

Çok sağolun mutlaka tedavisini sürdürecem eski veterinerin verdiği hap caniverm diye bir marka karnesinden kontrol ettim bilmiyorum bugüne kadar bir yararı oldu mu ama mutlaka değiştireceğim tekrar teşekkürler.

mei
mei

4603

Merhabalar kediniz iyilesti mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 335 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR