Kedilerimin Bıraktığı Koku

Arkadaşlar 2 erkek kedim de kızgınlıkta ve birçok yere koku bırakıyorlar. Temizlemekten gocunmuyorum kesinlikle fakat ne yaparsam yapıyım kötü kokuyu evden yok edemiyorum. Sanki her yere o koku sinmiş gibi. Bu konuda yapabileceğim birşeyler var mı?

8 CEVAP

Fatmacakiir
Fatmacakiir

2197

Sirke ile silin. Hem kediler sirke kokusunu sevmedigi icim ayni yere tuvaletlerini yapmiyorlar hem de kokuyu yok ediyor diyemem ama azaltiyor

kedilimadam
kedilimadam

114398

Erkek kedilerde idrar püskürtme dışında ayrıca düzenli anal kese temizliği yapılmazsa dönem dönem koku bırakma durumu oluyor. Anal keseler kedilerin dışkılarını daha rahat yapabilmelerini sağlayan kötü kokulu bir sıvı salgılarlar. Ev kedileri "genel olarak" rahat koşullarda yaşadıkları için dışkılama konusunda herhangi bir sorun yaşamazlar ve bu nedenle anal keselerde biriken sıvılar kullanılmaz. Biriken bu kötü kokulu sıvılar da örneğin kedinizin aşırı mutlu olduğu ya da çok heyecanlandığı veya çok korktuğu bir anda istemsizce boşalır. Kısırlaştırma sonrası eğer idrar püskürtme durumu devam etmiyorsa, alışkanlık haline geldiği sanılan koku bırakma olayı aslında budur. Yani kısırlaştırma ile ilgisi yoktur. Düzenli olarak anal kese temizliği yaptırılan erkek kedilerde böyle bir sorun olmaz, elbette anal kese sıvılarını birikmeden kullanan ev kedileri için de bu durum söz konusu olmayacaktır.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ayrıca erkek kedileri kısırlaştırmak için ille de 1 yaşını beklemenize gerek yok. Veterinerinize güveniyorsanız gerekli muayeneyi yaptıktan sonra testistlerin olgunlaştığını tespit ettiği an kısırlaştırabilirsiniz.

Kısırlaştıracağım zaten fakat 1 yaşına gelmelerini bekliyorum. Bu süreyi geçirene kadar kalan kokuya bir çare bulmak amacıyla bu soruyu yönelttim. Teşekkür ederim bu arada :)
@Fatmacakiir teşekkür ederim deneyeceğim :)

oztasilares
oztasilares

3870

Kaç aylık bilmiyorum ama 7 8 aylıklarsa ve kısırlaştırmayı düşünüyorsanız bence yaşını beklemeden kısırlaştırın çünkü bu koku bırakma olayı alışkanlık haline gelebiliyor diye duydum :/

Kedilerim 10 aylık. Ve bekleme sebeplerimden birisi de 2-3 ay önce kedi nezlesine yakalanmış olmaları. Gerekli tedavi yapıldı ve hala haftada 1 kez kediler için olan c vitamini ve yine haftada 1 kez de kefir veriyorum. Şu an herşey yolunda ama bağışıklık sistemlerinin iyice toparlandığına emin olmak için bekliyorum. Ne kadar doğru bilemiyorum ama ameliyat sonrası olası bir problem çıkabilir gibi geliyor çünkü. Teşekkür ederim cevaplarınız için :)

patidostum34
patidostum34

6715

Kısırlaştırma işlemi

pisicikpisicik
pisicikpisicik

10660

tek çare kısırlaştırmak

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 654 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR