Rc Mama

thecatlover
thecatlover

847 Puan

royal canın mama sağlıklı mı, o kadar çok şey okudum ki... karar veremiyorum

32 CEVAP

gunosari
gunosari

2936

Herkese iyi günler.Bu mama konusu neredeyse hepimiz için sıkıntı.Kimimizin hastalık,tüy dökümü gibi sıkıntıları var kimimiz maddi durumdan dolayı arayış içersinde.Ama hepimizin ortak noktası o küçük canı korumak ve yaşatmak.Bu yüzden birbirimize saygı çerçevesinde tavsiyelerde bulunursak minik dostlarımıza daha çok faydası olur.Mama konusunda burada bazen mahalle baskısı hissetmiyorum dersem yalan olur.Sanki Acana Orijen dışında kalan diğer tüm mamalar çöpmüş gibi hissediyorum bazen.Öyle bir atmosfer oluştuğu bir gerçek.Daha öncede yazmışlar herkesin kedisinin bünyesi farklı.Her mama her kediye iyi gelmiyor malesef.Evde masanın üzerinde yarım paket orijen, yarım iki tane acana ve son aldığım kocaman paket nd var.Ve ben hala mama arıyorum çünkü kedilerin tüyleri çok dökülüyor ve allerjileri var kaşınıyorlar. Ben royal canin kullanırken okuduğum yorumlar üzerine değiştirdikten sonra böyle oldu yavrular.Yine de royal canin kullanın demiyorum yanlış anlaşılmasın bende kullanmayı düşünmüyorum.Ama benim gözlediğim yaşadığım bu oldu.İyisini bulana kadar deneyeceğim yapacak birşey yok.Dostumuzun sağlığını gözlemleyerek maddiyatımız ölçüsünde beslemeye çalışmalıyız diye düşünüyorum.
Uzun oldu biliyorum ama diğeceğim o ki herkes mama konusunda bildiklerini karşıyı rencide etmeden yargılamadan sunsun.Çoğu insanın Burayı takip etmekteki en büyük amacı diğerlerinin tecrübesinden yararlanmak.Ama tavsiye verirken karşıdakinin maddi manevi koşullarını düşünerek ayrıca üslup olarak alt perdeden incitmeden yapması lazım.

eltarcin
eltarcin

116201

Şöyle söyleyeyim; Hayvan deney ve işkenceciliği yapan bir markanın mamalarını kullanan "Hayvan severler", asla bir hayvan sever olamayacaklar!

Goksu95
Goksu95

1551

Evet kesinlikle o yüzden bir mama yorumundan veya ( Bilmeden kullanan kişilere) o kişi hayvansever değildir diye yorum yapılmasa dikkat etse çok çok daha güzel olurdu...

Elifoo
Elifoo

10743

Hanimefendi/beyfendi ben size ya da zuhall kullanici adli kisiye yorum yapmadim kendi deneyimimi soruyu soran kisiyle paylastim. Bana bir anda sert elestiri yapan kisi sizlerdiniz. Benim soyledigi hangi soz sizi rahatsiz etti pardon? Son yorumumda bu belirttiginiz seyi bilmedigimi soyledim zaten. Tekrar soyluyorum sadece 5 aydir deneyimledigim bir seyi paylastim fakat ayrintilari bilmiyordum. Ben kimsenin hayvanseverligini sorgulayamayacagim gibi kimse de benim hayvanseverligimi sorgulayamaz kusura bakmayin saygi cercevesinden cikmak istemiyorum. Lutfen artik yorum yapmayin. Herkes alacagini aldi zaten. İyi aksamlar.

Gönül rahatlığı ile rc hills gibi mamaları kullanabilirsiniz. Açıkçası acana ve orijen benim kedime yaramadı kepeklenme gibi problemleri hills ile atlattık. O yüzden ben ne acanayı ne orijeni tavsiye etmiyorum.

Elifoo
Elifoo

10743

Ben royal canin kullaniyorum, goksu95’in soyledigi gibi her mama her kediye iyi gelmez. Mico cok severek yiyor ve her hafta duzenli olarak kilo aliyor (almasi gerekiyor cunku obez degil yanlis anlasilmasin :D) sectiginiz mamanin gramaji az olanindan alip deneyin isterseniz. Ayrica royal canini veterinerim tavsiye etmisti bana kullanabilirsiniz iyi diye. Onermedigi sadece whiskas ve reflex markalariydi. Kafaniz cok karisirsa bence veterinerinizle gorusun eger guveniyorsaniz :)

Elifoo
Elifoo

10743

Valla cevap vermek olayı daha fazla büyütmek istemiyorum fakat çok sert konuşuyorsunuz. Ben bu mamayı 5 aydır kullanıyorum ve kedimde ciddi hastalıklar vardı ilk sahiplendiğimde. Şu an hatırlayamadığım başka bir marka kullandım ilk ay ve durumu daha da kötüye gitti. Sonrasında royal canini denedim ve 1 ay içerisinde değerleri normale döndü. beslenme olarak sadece mama kullanmıyorum yanında bir sürü gıda takviyesi ve vitamini var. Ben soruyu soran kişiye mamayı tavsiye etmedim. Kullanın demedim. burada herkes düşüncesini paylaşmakta özgür fakat bu paylaşım bir başkasının özgürlük alanını kısıtlarsa durum normal olmaz. ya da anlayış gösterilmek zorunda değildir kimse. Ben sadece tecrübemi paylaştım. özellikle belirttim veterinerinizle görüşün diye. burada kimse kimseye gıda ya da sağlık konusunda tavsiye vermemeli benim prensibime göre. Her kedinin/canlının hikayesi farklı zevkleri farklı ya da bünyesi farklı. sizin kedinize ya da köpeğinize iyi gelen bir vitamin ya da mama iyi gelirken benimkine iyi gelmeyebilir. o yüzden ben özellikle şunu kullanın diyemem demedim de zaten. umarım tartışma burda son bulur. iyi geceler.

Goksu95
Goksu95

1551

Her mama her kediye iyi gelmez genelleme yapmak yanlış ki ben kötü mama kullandığımı düşünmüyorum ki kedim kısır ve (uzun vadeye) dayanarak söylüyorum. Çok kötü sakın alma gibi söylemler oldu ama hayvana tek o mama iyi geliyor tabi tekrardan (uzun vade) tabi bu içerik olarak bakmıyorum anlamında asla değil aksine tabikide iyi bakılması gerekir. Fakat RC veya diger mamalar her kediye iyi veya her kediye kötü gelmez.Örnegin komşumun kedisi aort damarı midede tüylersen sıkıntısı var vs.12 yaşında ve RC kullanıyor o yüzden değişken.Ilk önce içeriğe bakılarak biraz deneme yoluyla kedinizde gözlem yaparak kullanın veya vazgeçin derim.

Goksu95
Goksu95

1551

Zuhal Hanım siz sanırım tam okumadınız paranteze aldım üstelik.
1.Hemende etki edebilir uzun vadeye dayanarakta etki eder HER kediye iyi veya kötü gelmez derken onu diyorum.
2. Farkındaysanız benimki RC yiyor demedim üstelik tavsiye eden kim pardon ?
3.Uzun vadeye dayanarak konuşuyorum mama ismi vermiş mıyım kendi kullandığımın?
4.İlk önce içeriğe bakılarak yazdım.Içinde ne var bakmayın kaptırıp verin tarzı anlaşmışsınız onuda çözemedim.
5.Zaten komşumun kedisi yazmışım orda benim kedim diye bir şey yazmiyor. Oda uzun vadede kullandı (ama mesela ona iyi geldi hasta olmasına ragmen) bir ornek verdim her kediye iyi gelir tarzı yazmadım.
Ve son olarak KOMŞUMUN kedisi 15 senedir değil 12 senedir bakıyor. Siz komple yanlış okumuşsunuz ve ona göre yorum yapmak için yazmışsınız .

eltarcin
eltarcin

116201

Siz okuduğunuz her şeyi bir kenara bırakın ve RC'i kafanızdan bir çıkarın. Böyle giderse asla ama asla iyi bir mama olamayacak.

zuhall
zuhall

10265

kotu olan birsey hemen etki eder diye birsey yok. eger ki mamaya alerjisi yoksa,sindirim sisteminin duzenini bozmuyorsa kedi yer, sorun olmaz. ama sonuclarini uzun vadede gorursunuz. ozellikle mamalarin.
he bunun disinda hemen ortaya cikan problemler zaten her mama icin gorulebilir ve aninda belirti verir. kedinin bunyesi kabul etmeyebilir her mamayi.
bu yuzden birsey tavsiye edecekseniz benimki yiyor sorun yok diye degil en azindan icerigine bakarak tavsiye edin. he eger 15 senedir rc veriyorsunuz ve kediniz gayet saglikliysa birsey diyemem.

zuhall
zuhall

10265

goksu hanim.
oncelikle yaziyi size yazdigimi nerden cikardiniz? isim verdigimi hatirlamiyorum.
sizden sonra yorum yapan arkadasa yazdim ve ozellikle de buraya rc yi ovmek icin geleceklere nacizane tavsiyede bulundum. ama yarasi olan gocunur heralde ki bukadar uzun uzun kendinizi aciklama gayretinde bulunmussunuz. zaten ben tavsiye etmedim.. zaten komsumun kedisiydi falan da filan.
cok istiyorsaniz sizin yazdiklariniz icin de birseyler soyleyeyim.
oncelikle icerige bakmak gerekiyor ama rc veya diger mamalar her kediye iyi veya kotu gelmez demissiniz. yani diyorsunuz ki icerigi kotu de olsa bir mama kediye iyi gelebilir. mesela cop yiyerek bir kedi gayet saglikli olabilir. sizi bu tezinizden dolayi kutluyorum :)
tek o mama iyi geliyor olabilir gibi uber fikirler sunmussunuz cunku dunyada baska hicbir mama kalmayacak, kedinin hayata tutunmasi icin bir Rc olacak :)
ayrica komsunuzun kedisinin hastaliklari dogustan degilse buna mamasinin sebep olmadigini ya da yatkinlik yaratmadigini nerden biliyorsunuz?
neyse ben buraya polemik yaratmak icin gelmedim. benim fikrim kotu icerikli bir mamamin hicbir kediye verilmemesi gerektigi ve uzun vadede hicbir kediye de iyi gelmeyecegi yonunde. soru soran arkadasa da bu fikrimi farkli bir sekilde dile getirdim okadar.

Goksu95
Goksu95

1551

Zaten 15 sene veya uzun vade derken benim cumlelerimin hepsine cevaben yazmissıniz lutfen ters tepmeyin yarayla ilgilisi yok siz ilk 3. Sahıs olarak yoruma dahil oldunuz o zaman yarası olan kim ?Tek o mama iyi gelir demedim bunu tekrar ediyorum ICERIK yazdım okuyabildiyseniz çöp ne alaka ?Öyle saçma bir tezde sunmadım o saçma tezi kendi cümlelerinizle kuran ve ona yine kendiniz olarak cevap verip ,demedigim şeyleri ben demiş gibi gösteren tek insan olduğunuz için sizi ben iki kere kutluyorum.

Goksu95
Goksu95

1551

Hayvansever değilmişiz peki :(
Burda mamaya herkes her yorumu yapabilir az eleştiriye açık olun.

thecatlover
thecatlover

847

çok teşekkr ederiim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2346 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR