Kızgınlıkta Kısırlaştırma

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980 Puan

Merhaba arkadaşlar
Kedimi yarın kısırlaştıracağım
dişi,
scottish fold,
2,65kg
Ve şu an kızgınlıkta, kızgınlıkta kısırlaştırmanın riskli olduğunu biliyorum ancak zaten kedim kızgınlıktan sadece 2 günlüğüne çıkıyor gibi oluyor ancak o zamanlarda kızgınlık belirtileri gösteriyor. Veterinerime sorduğumda kızgınlıkta da kısırlaştırabileceğini söyledi. Ancak bilemedim siz ne düşünüyorsunuz?

11 CEVAP

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Kızgınlığın geçmesi için kuyruğun yanındaki boşluğa 3-4 kere bastırıldığında kızgınlık geçiyormuş galiba. Yarına kızgınlığının geçmesi için böyle bir şey yapmamın zararı var mı veya böyle bir şey yapmasam ama kızgınlıkta kısırlaştırsam bir şey olur mu

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5553

Kısırlaştırmayın. Benim çocuğum kızgınlığa girmeden kısırlaştırdım ama kızgınlığa girmiş olsaydı kızgınlığın bitmesini beklerdim. Birçok riski var.


**İnternette yazılan riskleri yazıyorum size: **
Kızgınlık döneminde olan dişi kedinin rahim ve yumurtalık dokuları normalden daha fazla kan basıncına sahiptir; operasyon sırasında normalden daha fazla kanama gerçekleşir.


Kızgınlık dönemindeki kedinin hormonal düzeni normal günlerinden çok farklıdır. Bu düzensizlik anında kısırlaştırmak operasyon sonrası sağlığına kavuşmasını zorlaştırır.


Kızgınlık döneminde davranışları farklılıaşan kedimizin operasyon sonrası hormonal dengesi tamamen bozulacağından davranışsal problemler görülebilir.


Bağışıklık sistemi bu dönemde düşük olacağı için operasyon sırasında ya da sonrasında ikincil hastalıklara karşı duyarlı olacaktır.

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Evet benim 1 kizim malesef kizginken kisirlastirildi cok saglikli ve 3 kiloluk bir tekir olmasina ragmen dikisi bile tutmadi bilmiyorduk acemiydik kizginligi gecti zannetmistik , ama diger kizim icin farkli veteriner 1 haftalik ilac verip hormonlari 1 defaliga mahsus bastiralim dedi kizginken ameliyat riskli cunku zaten kizginlikta bagisikliklari dusuyor dedi , veteriner kendine guveniyor olabilir ama operasyon sonrasi evde ben her turlu kotu surprizle karsilastim neyseki kizim kuvvetliydi 1 ayda ancak toparlandi , digeri yani kizgin olmayan yavrum 3.gun kendi dikisini aldi hoplayip zipliyordu ki bu kizim nanemolla olan:))

bbars
bbars

1421

kizginliktayken kisirlastirilmasini asla onermiyorum ayrica bizim veterinerimiz 3 kilodan sonra kisirlastirmayi oneriyor narkoz kaldirmasi olarak kilo olarakta sorun oldugunu dusunuyorum kendi acimdan kilo alip ve kizginligin bitti zaman goturmenizi tavsiye ederim ayrica o kuyrugun altina bastirma olayi da kizginligi gecirmiyor anlik rahatlama gibi bir sey yasiyorlar

bbars
bbars

1421

ve disi kedilerin operasyonu daha riskli oldugu icin biraz bekleyip 3 kiloya ulasinca goturmenizi oneriririm

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

@bbars tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Aslında evet kilosu düşük bir kedi ama kızgınlığı bitmek bilmiyoren fazla 2 gün ara veriyor yine başlıyor.


@Ozlemcakil tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Açıkçası hormon iğnelerine ben hiç sıcak bakmıyorum ,ama yine de veterinerimle konuşacağım. Tekrardan çok teşekkür ederim.


@mehtapkaplan çok teşekkür ederim.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

...

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Bizim veterinerimiz kızgınlıkta kısırlaştırmıyor internette ufak bir araştırmayla bunun sebepleri de bulunabiliyor bana da benzer şeyler denmişti. Ben sorduğumda teorik olarak kısırlaştırılabilir ama risk çok daha fazla oluyor demişlerdi.


Evet dişi kedi bir defa kızgınlığa girdi mi uzun bir süre sadece 2-3 günlük aralarda çıkıyor onu da yakalamak zor oluyor ama bir yolunu bulmak lazım

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Bu arada kuyruğa basınca falan kızgınlık geçmez ben duymadım hiç öyle bir şey çok da saçma geldi. Hormonal bir şey bu nihayetinde.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Evet kuyruğa basmanın bir işe yarayacağını zannetmiyorum,
Çok zor belki ama mümkün mertebe dikkatini dağıtın,YouTube'dan cat play videoları açın,evde oynatın koşsun yorulsun kafasının dağılması gerekiyor.
Kilosu da zaten düşükmüş+ardarda kızgınlık dönemi geçiriyor bağışıklığı da düşmüştür bu yüzden riskli bir ameliyat olur maalesef.
Sağlıklı bir operasyon gerçekleşse bile sonrasında problemler yaşayabilirsiniz.
Bence biraz daha sabredin,bekleyin.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Biraz daha beklemeye karar verdim, en azından 3 kilo olana kadar bekleyeceğim. Tekrardan teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 258 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR