Kediler için neden kedi kumu satın almak yerine kum kullanmıyoruz bunu merak ediyorum açıkçası 3 aydır kedi bakıyorum ve biraz meraklıyım açıkçası. Aklıma geldi çünkü kediler dışarda doğalarında toprak kullanıyorlar.
kediler doğalarında şanslı değillerse 1 yılı zor görüyor çünkü... dışarısı hastalık dolu. kedileri bentonitten pelete geçirmek bile zaman gerektiriyor çoğu zaman, bazen kabul de etmiyorlar hatta. hele klozete alıştırmaya çalışan var o daha korkunç. doğaları diye bi şey yok maalesef doğaları dediğimiz yer yemeğini suyunu veren bulamadığı sürece ya da bi dertleri olduklarında onları kliniğe götürecek ilgilenecek birini bulamadıkları sürece yetişkinliklerini 1 yaşını bile göremedikleri yer sokak. dışardan bir şey getirip al buna yap desen hastalık kapabilir börtü böcek pire. napsınlar sokakta bentonit kum bulamıyorum o zaman tuvaletimi yapmıyorum mu diyecekler :( yani evdeki kedilerimize de mecbur alabileceğimizin en iyisini almalıyız parfümsüz mümkün olduğunca tozsuz. toplu kedilere bakanlar dernekler vs bazen kum getirtiyor bulundukları yere kullansınlar diye ama tabii ki şartları çok daha kötü oluyor maalesef.
Çünkü ev doğa değil toprak kendini yenilemez ve her yer leş kokar koku hapsetmez her yer toprak olur ve ıslanınca da çamura döner. İçerisinde üreyecek böceklerden bahsetmiyorum bile. Toprak ev yaşamına uygun değildir. Kumlar eve özel üretilir 🙂
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor