1 Yaşında Kısır Kedim Tüy Döküyor. Nasıl Çözebilirim?

gurkanse
gurkanse

876 Puan

kızım 1 buçuk yaşında ve olması gerekenden fazla ve baya tüy döküyor. bunu nasıl normal seviyeye indirebilirim.


1)su neredeyse içmiyor. bugün gidip sessiz çalışan bir su şelalesi alacağım. su içmesini arttırmam lazım. başka tavsiyeniz varsa çok memnun olurum su içmeye teşvik etmek için




  1. advance somonlu kısır kedi maması kullanıyorum. mama konusunda özellikle kullananlar var ise bana fikir verebilir mi ? tüy sağlığı için tüy dökümünü azaltmak için hangi kısır kedi mamalarını tavsiye edersiniz.




  2. piyasada çok fazla yiyebilecekleri macun vs ek gıda ürünleri mevcut. bu konuda tavsiyeleriniz varsa memnun olurum. bu tarz ürünleri kullanmak gerekli mi değil mi bilmiyorum. petshop'a gittiğimde ise sorunu belirttiğim zaman elindekileri satmak için her ürünü vermeye çalışıyolar. bu konuda objektif yorumlar benim için daha önemli. parasında değilim fakat yanlış bir ürün vermek istemem kedime.




şimdiden vakit ayırıp cevaplayan herkese çok teşekkür ederim. Herkese İyi Bayramlar :)

4 CEVAP

Durukj
Durukj

5768

Kedinizin tüy dökümünü azaltmak için aşağıdaki tavsiyeleri düşünebilirsiniz:


1Tüy yumağı oluşumunu engellemek için düzenli tüy taraması yapın: Özellikle uzun tüylü kedilerde tüy yumağı oluşumu yaygın bir sorundur. Düzenli olarak kedinizin tüylerini tarayarak, tüy dökümünü azaltabilir ve tüy yumağı oluşumunu engelleyebilirsiniz. Kedinizin tüy tipine ve uzunluğuna uygun bir tüy fırçası veya tarak kullanabilirsiniz.
2Su tüketimini arttırın: Kedinizin yeterli miktarda su tüketmesi, genel sağlık ve tüy sağlığı için önemlidir. Su içme miktarını arttırmak için sessiz çalışan bir su şelalesi gibi su kaynakları kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kedinizin kuru mama tüketimini azaltıp, yaş mama veya konserve mama gibi daha nemli gıdaları tercih edebilirsiniz.
Tüy sağlığını destekleyen kedi 3mamaları tercih edin: Tüy dökümünü azaltmak için özel olarak formüle edilmiş kedi mamaları kullanabilirsiniz. Özellikle omega-3 yağ asitleri ve diğer tüy sağlığını destekleyen bileşenler içeren mamalar tercih edebilirsiniz. Veterinerinizden öneri alabilir veya piyasada bulunan markaların içeriklerini karşılaştırarak seçim yapabilirsiniz.
4Ek gıda ürünlerini dikkatlice seçin: Piyasada bulunan birçok ek gıda ürünü mevcut olsa da, kullanmadan önce veterinerinize danışmanız önemlidir. Kedinizin özel sağlık durumunu ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, doğru ek gıda ürününü seçmeniz gerekmektedir. Ayrıca, bu ürünleri kedinizin günlük diyetine eklemek yerine, düzenli kedi mamasıyla dengeli bir beslenme sağlamaya özen göstermelisiniz.
Sonuç olarak, kedinizin tüy dökümünü azaltmak için su tüketimini arttırmak, tüy sağlığını destekleyen kedi mamaları kullanmak, düzenli tüy taraması yapmak gibi adımları takip edebilirsiniz. Ancak, herhangi bir değişiklik yapmadan önce veterinerinize danışmanız en doğrusudur, çünkü kedinizin sağlık durumunu ve ihtiyaçlarını değerlendirecek en yetkili kişi veterinerinizdir

Minminik
Minminik

14307

Her odaya su koyun bir kac yerde su olsun ve yas mamayi atiyorum 4 kerede sulandirarak verin
Ben gimcatin milklatte ve yogurdunu aliorm ama seker iceriyor ayda 1 veriyorum 1haftaya yayiyorum vermeyi

Palyaco
Palyaco

218519

Tüy sağlığı ve sağlıklı happy cat atlantic somonlu tavsiyemdir tüy dökümünde çok iyi ve lezzetli mama yemeyen kedi görmedim tavsiyemdir su şelalesi su icimini artırır

gurkanse
gurkanse

876

happy cat geçiş yaptım
su şelalesi aldım
pire tarağı aldım. kısa tüylü kediler için kullanışlı fakat çok bastırmayın ve biraz yatay olarak kullanın. tüyler tarakta güzel toplanıyor.
şimdilik başka bir yan ürün vs almadım. onları da araştırıyorum. çeşitli yıkamadan köpük ya da malt macunlar mevcut ama araştırmadan almayacağım. bakalım bu şekilde ufak ufak azalma olur olur.


herkese yazdığı cevaplar için teşekkür ederim. tekrar bilgi paylaşacağım buradan düzelip düzelmediği hakkında. işe yarayan bilgiler olursa en azından başka kedi sahipleri de faydalanır diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 224 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.112 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR