Kedi Karaciğer Problemi

ugurcil
ugurcil

2372 Puan

Metacam isimli ilacı 6 doz verdikten sonra ki - bu ilacın asla ve asla mide hapı alınmadan kullanılmaması gerekiyormuş - 6 ay içinde kedim 1 kg 200 gr kilo vermeye başladı yavaş yavaş. Karaciğerini mahvetmiş ilaç. Fakülte dozun çok fazla olduğunu teyid etti. Safra, dalak ve böbrek de zarar görmüş durumda 19 Nisan'a çekilen ultrasonda. Sorum şu ki - umarım bilen vardır - Avokado'yu ezip şırıngayla yedirsem zararı olur mu?

4 CEVAP

bu hale gelmiş bir kedinin böbrek karaciğer için sağlam takviyeler alıp klinik mama kullanması değerlerinin sürekli kontrol edilmesi normale dönmüş mü diye ilerlenmesi gerekmiyor mu? avokado ne alaka gerçekten toksik değil mi o hayvanlara yapmayın kesinlikle. iyi bi klinik veya fakülte neyse ne şekilde bi yol izlenmesi gerektiğini söylüyorsa öyle devam edin.

stellabennett
stellabennett

119987

avokado kediler için zararlı diye biliyorum :( bu arada çok geçmiş olsun çaresizliğinizi anlayabiliyorum

ugurcil
ugurcil

2372

Tedavisi devam ediyor zaten. Takviye amaçlı vermek istiyorum neticede brokoli ve kabak yiyen kediler biliyorum sınırlı olarak. Kuru ve yaş mama yemeyi kesti ancak ızgara hindi etini yemeye devam ediyor. K vitamini içerdiği için üniversitenin tezlerinde bu vitaminin karaciğer ve safra problemlerinden kullanıldığına dair açıklamalar var. Metacam öldürüyor çocuğumu yavaş yavaş çok çaresizim.

ugurcil
ugurcil

2372

Teşekkür ederim.
Avokadonun kabuğu acıdır ve çekirdeğinde zararlı maddeler var diye biliyorum. İçindeki yumuşak meyveyi 1-2 damla asit oranı düşük kaliteli bir zeytinyağıyla inceleyip şırıngayla vermeyi düşünüyorum. Fakültedeki Hoca'ya soracağım artık Pazartesi gününü bekleyip.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR