Emziren Kedi Kisirlastirma

senaau
senaau

17289 Puan

Merhaba 2 haftalık bebekleri olan bir kedi kisirlastirilirsa kaç gün bebeklerinden uzak durması gerekir? Ameliyattan kaç gün sonra bebeklerini emzirmeye devam edebilir? Ameliyat sonrası emzirme için bir süre beklenmesi gerekir yaziyor internette

8 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13076

Biz veterinerimize danışmıştık,
Aciliyet yoksa yavrular en azından katı gıdaya geçene kadar bekleyelim demişti.
Çünkü gerçekten kısırlaştırma sonrası dişiler çok yorgun oluyor,dinlenmek istiyor.
Emzirmeyebilir,yavrular aç kalmasınlar.


Yavrular 2-3 hafta sonra kuru mama yemeye başlarlar o zaman kısırlaştırma takvimi oluşturabilirsiniz bence.

Emirrckr
Emirrckr

13076

Sizin durum farklıymış evet o halde kısırlaştırma yapılabilir rahatça ama dediğim gibi 2-3 gün dinlenmeye ihtiyaçları oluyor.
Yavruları anneye göstermeyin,o halde bile gitmek,emzirmek isteyebilir ama yorgun düşer zaten başka bir anne olduğu için yavrular birkaç gün onu emsinler.
Kısırlaşan anne 3-4 gün sonra normal hayatına dönecek sadece dikişlerine en azından 7-10 gün dikkat etmek gerekiyor.
Ama yavrular henüz küçük çok hareketli olmayacağından dikişlere zarar vermezler diye tahmin ediyorum.

senaau
senaau

17289

Arkadaşım iki anne kediyi evine almış ikisi de 4 gün arayla doğurdu ve bebeklerini bir araya getirip beraber emziriyolar. Ve biri kızgınlığa girmiş şuan. Zaten toplam beş yavru var cifltesmeden en azından diğerini kisirlastirsin diye düşündük bu süreçte bebekler diğer anneyi emebilecek yani. Ama kendi anneleri kaç gün sonra yavruları emzirse iyi olur bilemedik

aslihan_e
aslihan_e

128573

Bizim veteriner kendine gelince emzirebilir demişti. Ama bebekleri eldivenle tutun ve mutlaka gözetimli emzirtin, narkoz etkisiyle yavruları tanımayabilir demişti. Tabi ilk gün emzirmesi zor olur, ertesi gün bile emzirebilir yani. Ama kızgın dişi kedi kısırlaştırmayı hiçbir veteriner önermiyor. Biz kızgınlığı geçince kısırlaştırdık. Eğer çiftleşme imkanı varsa bırakın çiftleşsin, birkaç gün içinde kızgınlığı geçer sonra hemen götürüp kısırlaştırın. İmkan yoksa da kısırlaştırın artık yapacak bir şey öyle durumda ama kızgınken ameliyat riskli oluyor.

aslihan_e
aslihan_e

128573

Bir de yandan açsınlar kesiği, bazıları karnının orta kısmından yapıyor, öyle emzirmesi daha zor olur.

senaau
senaau

17289

Kizginken kısırlaştırılmıyor biliyorum. Teşekkürler yorumlar için. Zaten belediyede kisirlascak belediye yandan yapiyor

Fistikpasa
Fistikpasa

12363

Bence kesinlikle bekleyin en azından kızgınlığı geçsin. Sonuçta kediniz doğum yapmış ve emzirme döneminde, bu dönemde bağışıklıkları düşer üstelil kızgınlıktayken kesinlikle bu operasyon önerilmiyor. Riske atmaya gerek var mı?


Operasyondan sonra ilk 5 gün yavrulardan ayrı da kalması gerekiyor bize veterinerimiz böyle söylemişti. Ayrıca gittiğiniz veteriner yandan kesik atmalı bu şekilde her veteriner yapmıyor diye biliyorum. Eğer alttan olursa ameliyat yeri bebeklerini emziremez, emzirirse dikişlerine zarar gelebilir. Her ne kadar küçük olsalar bile emerken dikiş yerine tırnaklarıyla zarar verebilirler. Lütfen bu riski almayın.

Ahudr
Ahudr

11646

2 haftalikken girmemesi lazim aslinda ama yine de diger arkadaslarinda dedigi gibi kizginligi gecmeden kisirlastirmayin daha sonra farkli sıkıntıların cikması süpriz olmaz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 192 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR