Ameliyata Gerek Var Mı?

Sunshinelight
Sunshinelight

1773 Puan

Son veterinere gittiğimizde kedimin burnunun küçük olduğu söylendi ameliyat ile de duzeltilebiliyormuş ben emin olamadım acaba nefes alış verislerinde zorluk oluyor mu su anda diye sizce yaptırmak mi doğrusu yoksa olduğu gibi kalması mi?

6 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17291

Bu tarz ciddi durumlarda tek 1 veterinerin sözüne güvenmemek lazım. Üzülerek söylüyorum ne yazık ki veterinerlerin çoğu daha fazla para kazanmak için her şeyi yapabilyor. Eğer bu tarz ciddi bir durum varsa başka bir veterinere gidip onun da görüşlerini almanız çok daha iyi olacaktır.

aslihan_e
aslihan_e

130936

Ben de kendimden örnek vereyim, 20-25 doktor ameliyat olmamam gerektiğini riske gireceğimi söyledi ama sonra bir doktor gelip ameliyatsız yaşayamayacağımı söyledi, gerçekten de o ameliyat olmamamı söyleyen doktorlar yüzünden vakit kaybettiğim için iç organlarım zarar görmüş boş yere. Yani dedikleri gibi mümkün olduğunca fazla fikir alın ve ameliyat olmasını söyleyen veterinerin de gerekçelerini iyi dinleyip mantığınıza göre hareket edin. Belki o bir veteriner haklıdır diğerleri basite indirgiyordur. O yüzden güzel bir açıklama yapmasını isteyin. Dedikleri gibi para peşinde olabilir mi bilemiyorum. Mesela ameliyat yaptırmazsanız yaşlılığında sorun çıkacak mı? O yaşta nefes almada sorun çıkarsa (8 yaşından sonra mesela) ameliyat riskli oluyor. Yaptıracaksanız ne kadar genç o kadar iyi. 2 yaşındaki kediyle 5-6 yaşındaki kedi aynı hızda da iyileşmiyor

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Evet rahatsizligivvar mi ben ce baska vete gidin zorunlu mu yazik yavrucaga

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Gercekten zorunluysa tabi ki ama olmasa da olursa bosuna narkoz ve acı demektir 😢

stellabennett
stellabennett

119987

bence de başka veterinerlere de gidin onlar da yaptırmanızı söylerse yaptırırsınız kendimden örnek vereyim tek bir doktor yüzünden ameliyat olacaktım ama başka doktora gittiğimde gerek olmadığını söyledi yani boş yere olup acı çekecektim böyle ciddi konularda iyi araştırmak lazım

Sunshinelight
Sunshinelight

1773

Yorumlarınız için çok teşekkürler :) bazı veterinerler dediğiniz gibi para icin böyle söylüyorlar ben en kısa zamanda başka veterinerlere götürmeyi düşünüyorum ama ben kedimde (3 yaşında) şu ana kadar oyun oynarken nefes darlığı cektigini görmedim umarım bir şeyi yoktur eğer varsa yaşlanmadan bu sorunu çözmem gerekiyor muhtemelen.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 203 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR