Mamaya Nasıl Alıştırabilirim?

riuhole
riuhole

3534 Puan

Merhabalar pati severler ben 8 aylık bir kız sahiplendim ve önceki sahibi bana kullandığı mamanın açık mama olduğunu söyledi bense veterinerimizin tavsiyesi üzerine proplan yavru kedi maması aldım fakat kızım mamayı yemiyor. Birkaç blogda başka besinlerle karıştırılıp (tavuk, kıyma eski kullandığı mama vb.) verildiğini bu şekilde alıştığını okudum ve denedim fakat nafile. Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız memnun olurum, teşekkürler :)

2 CEVAP

goknur
goknur

18247

Benimde yeni sahiplendigim bir kizim var 7 aylik kendisi ve bu gune kadar kuru maya alistiramamislar ne marka oldugu belirsiz yas mama ve salam sosis vs ile beslemisler biz 4 gun zorlandik su ile islayip verdim orali olmadi yas mama ile karistirip verdim olmadi bende ara ara zorla agzina zorla teptim su ile islattigimi ve 4 gun sonra kendiliginden once yas mama ile karistirdigimizi yedi sonra tamamen kuru yedi. Onune baska alternatif sunmayin sizde yemiyor deyip baska biseyler verirseniz hep baska biseyler vermenizi bekler. Hep aciktigini anlayinca onu surun.
Ama mamanin markasi konusunda pek iyi bisey diyemecegim ben

Alika
Alika

620

Merhaba.
öncelikle güzel bir dostluk yaşamanız dileklerimle
Kedinizin yediği mama ile sizin mamanız ve alıştırmak istediğiniz mamayı aynı ölçülerde ayırın(size kalmış gramaj konusu). Alışmış olduğu mamadan 4 birim diğer mamadan 1 birim koyarak birhaftayı tamamlayın. İkinci hafta ilk mamadan 3 birim diğer mamadan 1 birim. üçüncü hafta ilk mama 2 birim diğer mama 1 birim. Dördüncü hafta 1e 1 ölçülerde mamayı karıştırın. Sonrasında ölüyü yarıya indirgeyerek tamamen alıştırmak istediğiniz mamayı kullanana kadar devam edin. Alışık olduğu mamadan destek alarak diğer mamanın aromasını ona tattırmış olursunuz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 589 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR