Parazit Aşısı Ve Kusma

simsim1713
simsim1713

4243 Puan

Kedilerim bugün parazit aşısı oldular caniverm ve fiproes. Sabah saatlerinde olmuşlardı aşılarını. Öğlen ikisi de kustu. Ve şimdi kedilerimden biri yine kusmaya çalışıyor... Kusmugunda dışkısında parazit yok. Parazit ilaçlarından sonra kusma normal mi ?

5 CEVAP

huqi
huqi

116368

Bizim hekimimizde caniverm kullanıyor ve kusma olabilir demişti. Kusarlarsa isterseniz iğne yaparız demişti. Bir kedim kustu diğeri kusmadı. Kusan kedimde aradan 9 saat geçtikten sonra kustu bu yüzden tekrarlama gereği duymadım. Kakalarını da kontrol ettim parazit yoktu yine de hekimimize yazdım, bu kadar uzun süre geçtiği için tekrarlamaya gerek yok dedi.

aslihan_e
aslihan_e

128573

Evet kusma normal, aslında veterinerimiz parazit hapı kusmaya neden olmaz demişti ama benim gözlemlediğim özellikle parazit varsa kusuyorlar. Kusmukta parazit olacak diye bir şey yok. Genelde eğer ki bağırsaklarındakiler dışarı çıkacak kadar kusarlarsa parazit görebiliyorsunuz. Parazit olmayabilir de tabi ki. Her ihtimale karşı 21 gün sonra tekrar ilaç verin, varsa yumurtaları kalır çünkü. Saatler sonra kustuklarında o gün ilacı yenilemeye gerek yok. Hemen ya da 5-10 dk içinde kussa belki tekrar gerekirdi.

dilanbulent
dilanbulent

17253

Kedileriniz cinsiyeti yaşı kilosu kaç yazar mısınız

dilanbulent
dilanbulent

17253

Ayrıca hangi caniverm'i kullandınız mavi mi yeşil mi?

simsim1713
simsim1713

4243

dilanbulent
Kedilerim 2 yaşında ve dişi.
Mavi mi yeşil mi bilmiyorum 🤷🏼‍♀️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 166 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR