Yoruldum. Kalan Kedilerimi De Vereyim Mi Sizce?

kedicibirey
kedicibirey

2545 Puan

Arkadaşlar ben bu zamana kadar belki yüze yakın farklı kedi bakmışımdır, 7-8 senedir. Kedileri çok seviyorum. Kimi zaman mama yardımları, çoğu zamanda kendim tavukçulardan insanların yemediği ürünleri ve balıkçılardan yine insanların yemediği artıkları falan toplayarak baktım.


Şimdi ilk defa kedi sayım iyice düştü. İki yetişkin kızım, altı yavru-az yetişkin oğlum var. Yani artık yeni yavrular falan da zor. Kızlarım en az 10 yaşında vardır. Tabi yine ömürleri uzun olsun. Ama açıkçası ben artık çok yoruldum. Yani biliyorsunuz her şey ateş pahası, kasaplar falan da iş yapamadığı için oralardan da bir şeyler toplayamıyorum. Anca iki üç günde bir onları doyuruyorum. Ama her gün veremiyorum. Ve de gün içinde bir saat sadece motorumla belki yirmiye yakın tavukçu kasabı geziyorum. Ya yok, ya da artık zaten çok pahalı.


Eee elim boş mahalleye girince de beni ve motorumu tanıyorlar, özellikle kızlarım. Peşimden köpek gibi sokak sokak koşuyorlar bazıları. Açıkçası elim boş ise üzülerek eve giriyorum. Hem maddi, hem zaman olarak kayıp, hem de yemek veremediğim günler de onları görüp üzülmemek için kedi beslemeyi bırakmak istiyorum.


Ben öyle belediye veterinerine değil, ilçemizin parkında bir kedi besleme yeri var. Kapalı, çit örülü bir yer. Özel şahsi kişiler sokak kedilerini orada besliyorlar. Orada onlarca kedi var. Kulübeleri de var. Sürekli mama ve suları da var. Yani ben bu iki büyük kızım hariç diğer oğullarımı topluca oraya bırakmayı düşünüyorum. Hem bunlar ayrılmadıkları için pek yabancılıkta çekmezler diye düşünüyorum.


Kızlarımı ise veremem, en eski kızım sekiz yıla yakındır benimle, ki diğeri de aynı şekilde. Ne kediler geldi geçti. Bunlar baki kaldı, ben bunlara bakacağım ama iki kedi bana yeter. Diğerlerini onlarca yeni arkadaşının, sürekli mamaların ve suların olduğu yere bırakacağım.

4 CEVAP

kedicibirey
kedicibirey

2545

Arkadaşlar bu arada belirtmemişim ama elbette hepsi sokak kedileri. Sokağımın, hatta kapımın önünün kedileri. Evde bu kadar kedi olmaz tabi ve de o kadar zengin değilim, ki zaten eve tavuk ve balık ürünlerinin, kemiklerinin ve derilerinin, artık ürünlerini falan sokamam. :D Bizim buralarda şehirden uzak, biraz köy gibi. O yüzden o aldıklarım kokabilir ama yine de alan geniş ve yer çok müsait diye...

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14189

Haklisiniz ne denilebilirki cok az insanin yaptigini yapmissiniz ellerinize gonlunize saglik Allah razi olsun iciniz rahat olsun

Cennet29
Cennet29

123987

Kediler başka yere taşınmamalı. Garipseyip strese giriyorlar yada bölgeyi cok iyi tanımadıkları için savunmasız kalırlar. Her kedinin kendi bölgesinde saklandığı sevdiği yerler vardır. Kaçacakları yerleri bilirler. Onları bırakmak istediğiniz yerdeki kediler onları dışlayabilir dövebilir dağılabilirler. Sizi anlıyorum ama bu düşüncenize katılmıyorum. Mama bırakanlara birazda diğer yerdeki kedilere bıraksınlar diye rica edebilirsiniz

Emirrckr
Emirrckr

13076

Ne desek haklısınız evet,
Her şey ateş pahası..
Evimizde iki kedimiz var en iyi şekilde onlara bakmaya çalışıyoruz önceden sokak beslemesi de yapıyordum artık onlara yetebilmek çok zor maalesef.
Ki bağlanınca da ayrılmak imkansız gerçekten.
Başka bir alana bırakmak ilk bakışta mantıklı gelse de evet onlar için stres yaratabilir.
Sonuçta alıştıkları ortamdan ayrılacaklar sadeve tek avantaj yaklaşık 10 erkek kediden bahsediyorsunuz yani beraber hakimiyet kurabilirler yine de.
Gayet fazla bir sayı sadece ortam değişikliği biraz gerebilir onları.
Kızlarınıza gelirsek elbette yıllardır bakmışsınız yanınızda olmaları daha iyi.
Ki sokak şartlarında 8 yaşına getirebilmekte büyük başarı.
Kısırlardır diye tahmin ediyorum ama değillerse muhakkak kısırlaştırın.
Yoksa kedi sayısını hiçbir şekilde kontrolde tutamazsınız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR