Misafirden Korkan Kedi

grsaras
grsaras

3214 Puan

Kedim misafirlerden korkuyor annem de eve çok misafir çağıran birisi.Bazen kalabalık bazen tek tük insan oluyor.Kedim bu duruma zamanla alışır mı bu durumdan dolayı ürkek ve evde rahat olamamasından korkuyorum böyle bir risk var mı

3 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12742

Aynı kişiler geliyorsa bir süre sonra alışıyorlar.


Bizimki de misafirlerden deli gibi korkuyor, yabancı biri daha kapıdan içeri girer girmez kaçıp saklanıyor birkaç saat çıkmıyor fakat ilerleyen saatlerde hafif hafif merak edip çıkıyor uzaktan izliyor sonra hafiften yaklaşıyor ama tabi gidip kucaklarına oturmuyor mesafeyi koruyor :)


Ama hergün farklı farklı kişiler kalabalık şekilde geliyorsa alışma süreci daha zor olur.

Emirrckr
Emirrckr

12923

Evet üstteki yoruma katılıyorum,
Aynı kişilere zaman içinde belki sizle olduğu samimiyette olmasa da yine de alışır en azından belki sokulmaz ama strese de girmez.
Bizimki en bariz en çok gördüğü kişilere karşı dahi çekingen davranıyor birde onların yanında çok uslu durmaya çalışıyor :))
Evde bizimleyken çıldıran ordan oraya koşan kedimiz,misafirlerin yanında o kadar sakin ki,herkes şaşırıyor :))

aslihan_e
aslihan_e

128247

Misafir geldiğinde onu ayrı odaya koyun. Dedikleri gibi aynı misafir sürekli geliyorsa alışabilir de farklı farklı kişiler gelip gidiyorsa sorun olabilir. Bizim bahçede doğan, eve aldığımız bir kedimiz var. Normalde arada bahçeye çıkıyordu. Eve yatılı misafir gelince evi terketmeye karar vermişti. Eve alamıyordum kendisini yerden yere atıyordu. Psikolojik olarak etkilenebilir yani. Her kedi bir olmuyor. Üç kedimiz de mesela kendileri misafirlerin kucağında yatmak istiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 164 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR