Acil Yardım Edin Lütfen

nilisokey
nilisokey

427 Puan

2 gün önce British Shorthair cinsi bir kediyi sahiplendik. Kedimiz kısır, erkek, 2.5-3 yaşlarında. Kediyi çocuğunun alerjisi olan birinden aldık. Kedimize kısır kediler için uygun olmayan bir mama veriyorlarmış. Kısır kediler için olan bir mama alıp eski mamasına göre az koyup ona verdik, mamayı sevdi ancak tahminimce mama değişiminden ve ev değişliğinden dolayı yaşadığı stres yüzünden ishal oldu. Aşı kartı bulunmuyor ve iç-dış parazit aşısının 3 ay önce yapıldığını söylediler, çip takılmamış. Ne yapmamız lazım?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128573

Zaten iç dış parazit ilacı zamanı gelmiş, bence veterinere götürün hem de veteriner ishal için öneride bulunabilir. Ateşine de bakar, enfeksiyon belirtisi var mı diye gözlemler. Belki antibiyotik veya probiyotik verebilir. Mamayı karışım yapmadan direkt sadece yeni mamayı mı koydunuz? İshalin size geldikten sonra oluştuğundan da emin misiniz? Karma aşısını yaptırdıklarını söylediler mi?

nilisokey
nilisokey

427

evet yeni az eski çok karıştırıp verdik. karma da yapılmış ama net tarih bilmiyorlar. ateş, halsizlik gibi durumu yok ama . almaya gittiğimiz gün çiğ et verdiler sanırım alıştırmışlar. ben ev yemeği vermiyorum sadece eski+ yeni mama yeni de eskinin içinde 3-4 tane. mekan değişimi stres ten dolayı da olmuş olabilir mi?

IIREMMM
IIREMMM

112774

çiğ et de zararlı iç parazit artışı sağlayabilir bence de siz veterinere bir götürüp hem iç -dış parazit aşısını yaptırın hem de ishali için de öneri alırsınız, aşağıda yazdığım şekilde yeni mamaya geçiş yapabilirsiniz ( illaki 14 günlük bir sürede değil de 1 hafta-10 günde de geçiş yapabilirsiniz)
1-4.gün : yeni mama= %20, eski mama= %80 5-7.gün: yeni mama= %40, eski mama= % 60
8-10.gün: yeni mama = %60 eski mama= %40 11-13.gün: yeni mama= %80 eski mama= %20
14.gün: yeni mamaya tamamen geçiş (%100)
Kaynak: @kedisel.gelisim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 185 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR