Bir Köpeğin Salyasına Çok Yakınlaştım, Dokunmuş Olabilirim, Salyadan Kuduz Olunuyor Mu ?

BurakSecgin
BurakSecgin

199 Puan

Arkadaşlar, bugün sokakta bir köpeğin önündeki plastiği almak için plastiğin ucundan tutup kaldırmıştım, ama köpeğin çok salyası akıyordu, plastiğe de bulaşmıştı, ben salya bulaşmayan yerden tutmaya çalıştım. Sonra elimdeki içinde içme suyu olan pet şişeye dokundum. Sonra aklıma geldi köpeğin kuduz olabileceği, suyun kapağına da dokunmuştum, daha sonra birisi o sudan içti. Ben orda o sudan elime döktüm elimi yıkadım, sonra araba kullandım, avm’ye gidip elimi sabunla yıkadım. Kuduz olmuş olabilir miyim ? Kuduzun belirtileri nedir ?

2 CEVAP

tengrist
tengrist

11583

salyadan kuduz bulaşır ancak köpeğin kuduz olup olmadığını ya da size bulaşmış mı bunun cevabını bilemeyiz. bence bir hastaneye görünün supheniz var ise

aslihan_e
aslihan_e

128369

Siz elinizi sabunla yıkamışsınız, sanırım sizin için bir tehlike oluşturmaz. Düşük ihtimal bence bulaşması. Mesela gün içinde bir parkta oturduysak ister istemez bir yerlere dokunup elimizi o sırada yüzümüze falan dokundurabiliyoruz. Çocuk parklarına köpekler geliyor, salyaları akıyor bir şekilde. Öyle olsa herkes kuduz olur Allah korusun. Pet şişeden su içen kişi de keşke önce temiz mi diye sorsaymış. O kısmı anlamadım. Köpeğin birisi mi sudan içti bir insan mı? İki türlü de bence sorun olmayacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 248 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR