Yavru Kedimiz Hasta Halsiz Yardım Edin!!!!

Esila46
Esila46

12433 Puan

1,5 aylık hasta 2 3 gundur ishaldi ama hareketlri normaldi. Ana bugün ishali bugun daha sulu ve halsiz istahi yok birsey yemiyor petegin yanina gidip somun ekmek pozisyonunda yatıyor.. ne olmuş olabilir ne yapabilirim.? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

15 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13407

Çok fazla sebebi olabilir en doğrusu bir hekimin görünmesi.
Belki üşüttü belki maması iyi gelmedi bunlar en olası seçenekler.
Purina Friskies çok düşük segment bir mama,kediniz için yeterli olmaz gelişiminde.
Annenizle konuşup en azından daha orta segment bir mamaya geçiş yapın derim.
Burda soru-cevap kısmında aratın orta segment birçok mama önerisi bulunuyor zaten.
Onun haricinde verdikleri yaş mamanın da kalitesi önemli.
Umarım market yaş maması değildir ufacık yavruya..
Tavuk haşlayıp vermeye devam edebilirsiniz.Hatta haşlanmış tavuk-patates-havuç püresi de bağırsak sistemini toparlamaya yardımcı olabilir.
Fakat buradaki tavsiyelerin haricinde mutlaka bir veteriner hekime de danışın.Sonuçta bu 2-3 gündür devam eden ishalin birçok farklı sebebi olabilir.

Lilibeth
Lilibeth

10507

İshali normal olmayabilir umarım gençlik değildir sadece yediklerindendir bi veterinere götürün vakit kaybetmeden

ugurcil
ugurcil

2372

.Bide yere düşürmüş kardeşim o zamandandir halsiz yazmış arkadaşlar.


Antibiyotikli tavuk sevdasından vazgeçin Allah aşkına artık. Daha bebek olan bir kediye havuç, patates, tavuk verilmez.
O çocuğun acil yardım alması lazım kliniğe götürülüp.

Lalis
Lalis

2867

ugurcil in dediği gibi kedi düşmüş en öncelikli bakacağınız budur o yüzden travma geçiriyor olabilir yüksekten düşen ya da örneğin araba çarpan hayvanlarda iç kanama olma olasılığını göz önünde tutmak gerekir veterinere götürmek elzemdir,kanama önleyici iğne yapıyorlar.Sonrasinda viral enfeksiyona falan bakilir.Umarim iyidir şu anda yavru.

aycylmz
aycylmz

14345

Böyle hastalıkları sıralayıp ne yapabilirim diyenleri asla anlamıyorum, yapacağınız tek şey veterinere götürmek bir şekilde. Neyini soruyorsunuz hala?

Aslikms
Aslikms

7844

İshal ciddi bir rahatsizlik heleki yavru kedilerde ilacla tedavi edilmesi lazim evde yaptiklariniz yalnizca destekleyici olur daha once goturseydim dememek icin yavruyu kaybetmemek için lutfen acil götürün doktora ufakligi o pismanligin omur boyu yarasi kapanmaz kaybettiğinizdeki aci daha baska

BambisGY
BambisGY

655

Neyle besliyosun

Esila46
Esila46

12433

Purina friskies yavru kedi mamasi , arada yaş mama alıyorlar tavuk haşlayıp veriyorlar. Kedi benim değil annem gilin kedisi

Esila46
Esila46

12433

Bide yere düşürmüş kardeşim o zamandandir halsiz

BambisGY
BambisGY

655

Yaş mama ishale sebep olabilir benim kedim de kedi sütüyle beslenirlen yumuşak kaka yapıyordu bir kaç gün daha devam etseydim aynı şeyi yaşayabilirdik. Bence veteriner hekiminin danışın. Beni veterinerim takibini yapmamı eğer ishalle beraber halsizlik olursa getirmemi söyledi.

aslihan_e
aslihan_e

130936

Mutlaka veterinere götürün. Yemeyi kesen, ishal bir kedi için evde yapılabilecek bir şey yok. İştahı yerinde olsa tamam belki bir şeyler yapılır ama. Kedi viral enfeksiyonları ölümle sonuçlanabiliyor, o yüzden ciddiye almanız gerek. İç parazit ilacı aldı mı?

Esila46
Esila46

12433

@aslihan_e hayır ic oarazit yapmamislar daha evde doğdu

aslihan_e
aslihan_e

130936

Belki de parazit vardır, anne karnında yavrulara geçiyorlar. Yavru 1-2 aylık olunca rahatsız edecek düzeye gelebiliyorlar. Kesin nedeni veteriner anlar ancak. En azından ateşi var mı diye kontrol eder. Kulaklarını kontrol edin ılık mı soğuk mu diye. Soğuk olması hastalığa işaret edebiliyor. Dedikleri gibi mamadan falan da olabilir ama şimdi kedi mama yemeyecek düzeye geldiyse evde pek bir şey yapamazsınız. Diyelim ki ishal için lapa pirinç ver dedik, belki parazit var hayvanı daha da hasta edecek veya parazit ilacı ver dedik bu sefer mikrobiyal hastalık çıkar vs.

Ebruss23
Ebruss23

2916

Kullandığınız mamaları değiştirin arkadaşımin kedisine dokunmuştu veteriner asla onermiyorum bu markaları demişti kediler çok seviyormuş ama asiri zararliymis

Trifane
Trifane

12065

Acil veterinere götürün.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 368 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR