Bu Bir Soru Degil.

Elifoo
Elifoo

10743 Puan

Merhaba, Mico’yu sahiplendigimden beri hayvanlara karsi olan duyarliligim ciddi anlamda zirveye ulasmis durumda. Zaten onun da varolan ciddi hastaliklari beni iyice her konuda pimpirik yapti. Burada yazilan sorulari ilgiyle takip ediyorum cunku ozellikle instagram sayfalarinda hayvanlara yapilan kotu muameleye cok fazla sahit olduktan sonra burasi bir nebze de olsa icimi rahatlatiyor fakat merak ettigim bir sey var. Hayatimda ilk kez kedi sahipleniyorum (bundan once bircok kus baktim fakat kedi hep hayalimdi) ve veterinerin soyledigi ilaclar disinda bir arayista olmadim hic. Bunda ona olan guvencem buyuk rol oynuyor tabi ama, hep denk geliyorum burada birbirine ilac oneren insanlar oluyor. Bir tek bana mi zit geliyor acaba bu olmasi gereken bu mu? İlac dedigimiz sey insanlar icin doktor tavsiyesi olmadan kullanilmiyor cunku her bunyeye ayni etkiyi etmiyor her hastaligin mikrobu farkli oldugu icin. Ve bu mikroplar da tahlil olmadan anlasilmiyor. Onerilen tavsiyeleri veterinere danismadan kullanmak dogru bir yaklasim mi yoksa ben mi cok pimpirikliyim? (Soru degildir dedim soru sordum ne cins bi insanim jdjsjsj)

5 CEVAP

eltarcin
eltarcin

116201

Burada önerilen şeyler ilaç değilde vitamin tableti ekstra takviyeler falan oluyor. İlaç önerisiyle karşılaşmadım henüz :)

akitalove
akitalove

19709

Evet eltarçinin dedigi gibi ilaç degil ek takviye bildigim kadaryla cogu hastalik bağısıklık dustugu icin ortaya cikiyor. Ve bağisiklik guclendirmek icin de ek takviye yani vitamin kullaniliyor buda boyle burda kalsin :D

Kjw
Kjw

2320

Ben şimdiye kadar ilaç önerisi görmedim sanırım,genelde vitamin ve ek takviyeler,bağışıklık güçlendiriciler,tüy dökümü önlemek için vitaminler vs vs.
Kaldıki ilaç adı geçse bile bunu almak öyle kolay bişey değil,elinizde reçete yoksa alamazsınız,bunun içinde illaki bir hekim kontrolü gerekirki onu size yazsın...


Ki bilinçli biri tavsiye edildi diye gidip o ilacı alıp vermez,ben veterinerin verdiği ilaçları bile etkileri,yan etkileri,kullananlar,fayda zarar görenler diye derinlemesine araştırmadan kedime vermedim.

Elifoo
Elifoo

10743

Ben az once bir soruya yazilmis gordum ilac onerisi, zaten o yuzden boyle bir sey yazma geregi duydum. Ama yine de tesekkurler cevaplariniz icin :)

Elifoo
Elifoo

10743

Heh tamam iste duymak istedigim bunlardi :) bugun bir iki soruda mesela suya sirke katin verin vb seyler okudum. Simdi konuyla alakali cok bilgim de olmadigi icin “hemen uyguladim” gibi cevaplar beni tedirgin etti biraz. Tesekkur ederim tekrar :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 590 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR