Kedim Aniden Saldırganlaştı Acil

edadnmzr
edadnmzr

119043 Puan

Merhaba
Kedim kısırlaştırılmadan önce de bir kere böyle olmuştu. Mama koyarken çığlık atarak saldırmaya başlamıştı. 8 aylıkken kısırlaştırdım bir daha olmadı şimdi 3 yaşında. Bu defa daha uzun sürdü. Dün gece yine mama koyarken kardeşim odama girdi. (Odaya kimseyi sokmuyordu zaten) Sonrasında bana saldırmaya başladı. Sakinleştirmeye çalıştım ama fayda etmeyince onu umursamıyor gibi davrandım. Bu defa beni gözetlemeye başladı. Önümde oturdu kalkmama ya da hareket etmeme izin vermiyor. Video atılsa atacağım. Ama normal bir saldırma değil. Hırlıyor kulakları hep geri ve çığlık atar gibi çok yüksek sesle bağırıyor. Sonra yatağıma yattım onunla hiç ilgilenmedim. Ama baktım uykusu geliyor uyumuyor resmen başımda nöbet tutuyor. Onu odamda bırakıp salona geçtim. Sabah düzelmiş gibiydi. Yanıma geldi sevdirdi. Sonra apartmandaki kedi bizim kapımıza gelip miyavladı ve kedim yine dünkü haline geri döndü. Şimdi soruma gelecek olursam kedimin böyle olma nedeni nedir? Sadece bana karşı bu kadar sinirli ve normalde çok sakin sevdirmeye bayılan bir çocuk. Kapımıza gelen kedi apartmana doğurdu. Gitme ihtimali yok bebekler dışarı çıkabilene kadar. Biz de ona mama götürüyoruz eve geldiğimizde üstümüzü değiştiriyoruz. 1 hafta oldu yani koku alıyordu desek neden 1 hafta beklesin bunu yapmak için? Bir de antibiyotik kullanıyoruz diş etleri için, acaba ilaç vermeme mi sinir oldu diyeceğim ama hep ilaç kullandık bu zamana kadar öyle olsa hep yapardı. Bugün gördüm masanın altına kakasını ve çişini de yapmış. Bayağı stresli olduğu belli ne yapacağımı şaşırdım her yerimi parçaladı. Yarım veterinere gideceğiz nasıl götüreceğim bilmiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım neden olabilir


10 CEVAP

ugurcil
ugurcil

2372

Apartmandaki kediyi kıskanıyor.
Benim başımda da var. Saldırmıyor ama yemeden-içmeden kesiliyor. İkisi de erkek. Gece uykulardan uyandırıyor apartmanın içinde kediyi arıyor. Uykuya hasretim aylardır.

Muhtemelen tehlikede hissediyor kendini başka bir kedi veya başka birinden dolayı. Sevdigi bir ödül mamasi verip sakinleştirip biraz severek problemi çözebilirsiniz.

vete de danışarak feliway difüzör kullanabilirsin umarım iyi gelir. bazı kedilerin psikolojik problemleri oluyor ek olarak sakinleştirici ilaçlar yazılıyor onun için de konuşabilirsiniz. ama fişe takmak feliwayi çok daha rahat bir yöntem bence şu durumda umarım yarar görürsünüz kullanırsanız.

edadnmzr
edadnmzr

119043

@ugurcil şu anda normal gözüküyor. Ama o kedi gelince yine aynı olacak, veterinere gideceğiz şimdi. Teşekkür ederim önerilerin için

edadnmzr
edadnmzr

119043

@ugurcil teşekkür ederim yorumun için. Dediğin gibi olabilir ama verdiği tepkiler o kadar büyük ki kendisine de zarar veriyor stres yaparak. Saldırmaması için sakinleşmesi için bir şeyler yapmalıyım

ugurcil
ugurcil

2372

Apartmandaki kedi gitmeden sakinleşmez. 5 gün gelmedi kedi normale dönmüştü.
Annemlerin kedisi de aynı durumda. Tüy-müy kalmadı gövdesinde. Yemiyor-içmiyor bir deri bir kemik. Stres bağışıklığını yiyip bitiriyor.

ugurcil
ugurcil

2372

Ağız ve diş jeli geldi elime, sürdüm dişlerine az önce.Yağlı bir ürün, bulaştı sağına soluna biraz. Temizlik yapıyor yarım saattir ama yine didiklemeden durmayacak.
Patilerine Me-O'nun sıvı ödüllerinden sürseniz oyalar mı dikkatini dağıtır mı biraz acaba? Bir süre dikkatinin dağılmasına vesile olur belki.

edadnmzr
edadnmzr

119043

@JoeBlack27 ödül maması verdim ama yerken bile hırlamaya devam etti o da işe yaramadı :/

edadnmzr
edadnmzr

119043

@whereisthepo0p veteriner de sakinleştiriciden bahsetti ama hemen ilaca başlamak istemiyorum kıskançlık falansa geçer

Sezgek
Sezgek

16767

Olay basit bir kıskanma sorunu gibi değil anlattığınız saldırganlık bir tehdit gördüğünü gösteriyor bence hayvan psikolojisi hakkında deneyimli bir vete danışmanızı öneririm vet arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla psikiyatrik ilaç başlanan yavrular oluyor ne yazık ki umarım ben yanılıyorumdur sadece kıskançlıktır yaptığı ama bence daha ciddi bir sebep olabilir geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 457 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR